1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΑΚΡΑΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ

ΑΚΡΑΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ

Μετά από κάθε αγώνα η Έβερτον δείχνει να βυθίζεται όλο και περισσότερο στο χάος, με τις αντιδράσεις του κόσμου να ξεπερνούν πλέον κάθε λογικό όριο και πιθανότατα δεν θα τις βλέπαμε ούτε καν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

  Μέσα στην εβδομάδα υπήρχαν συνεχείς απειλητικές επιστολές στο Δ.Σ . Μάλιστα όσον αφορά τον πρόεδρο υπάρχουν απειλές ακόμα και για την δολοφονία του . Ένας Σύμβουλος ασφάλειας είπε σχετικά : «Μετά από ενδελεχή αξιολόγηση κινδύνου και ως απάντηση σε απτές απειλές που έλαβε η ομάδα και πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας έχουν ενημερωθεί να μην παραβρεθούν στο σημερινό παιχνίδι». Όπως ήταν φυσικό κανείς από το Δ.Σ δεν πήγε στο χθεσινό παιχνίδι με την Σαουθάμπτον, με την κάμερα να εστιάζει πολλές φορές στο σημείο που κάθονται κανονικά οι άνθρωποι της ομάδας.

 

  Στην διευθύνων σύμβουλο της Έβερτον, Denise Barrett-Baxendale, έγινε κεφαλοκλείδωμα από έναν οπαδό μετά από τον προηγούμενο εντός έδρας αγώνα με την Μπράιτον. Ακόμα,η διευθύνων σύμβουλος δέχθηκε  σεξουαλικά επιθετικά σχόλια και τα email που έλαβαν στην ομάδα, έγραφαν ότι ήλπιζαν αυτή και ο γιος της να νοσήσουν από καρκίνο. Το αυτοκίνητό της περικυκλώθηκε επίσης μετά το παιχνίδι με την Μπράιτον, με οπαδούς να το σφυροκοπούν στο πλάι.

 

  Τα πανό έχουν ξεπεράσει το συνηθισμένο κράξιμο που βλέπουμε. Όπως όλα δείχνουν οι δηλώσεις του Moshiri μέσα στην εβδομάδα, μάλλον είχαν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περίμενε ο μεγαλομέτοχος. Εντύπωση προκαλεί ένα πανό που χαρακτηρίζει τον Moshiri ως κλόουν. Συγκεκριμένα το πανό γράφει ” Ένας ποδοσφαιρικός γίγαντας που ανήκει σε έναν κλόουν που το μόνο που θα πετύχει είναι να μας ρίξει“.

 

  Χιλιάδες οπαδοί της Έβερτον παρέμειναν μέσα στο Goodison park μετά το τέλος τους αγώνα για να συμμετέχουν σε μια διαμαρτυρία ενάντια στη λειτουργία του συλλόγου με την απογοήτευση των  οπαδών αργότερα να μεταφέρεται στους δρόμους, έξω από το γήπεδο. Οι συμμετέχοντες στην εκστρατεία παρέμειναν και στις τέσσερις εξέδρες μετά το τελευταίο σφύριγμα σε μια ειρηνική διαδήλωση που υπογράμμισε τη δύναμη της βάσης των οπαδών. Μερικοί άνοιξαν πανό, τα μηνύματα στα οποία περιλάμβαναν «Kenwright & λοιποί, ήρθε η ώρα να φύγετε» και «Υποστηρίξτε την ομάδα» και «Απολύστε το καθεστώς».

 

 Ο Yerry Mina εμφανίζεται σε βίντεο να απολογείται στους θυμωμένους οπαδούς της Έβερτον στο δρόμο μετά την ήττα από τη Σαουθάμπτον, και ας μην έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο χθες.Στο βίντεο που δείχνει οπαδούς να μιλούν με τον Mina . Ο αμυντικός ακούστηκε να λέει στους οπαδούς «Θα δώσω τη ζωή μου για αυτή την ομάδα». Ο Mina έπρεπε να βγει από το αυτοκίνητό του καθώς προσπαθούσε να φύγει από το γήπεδο, με κάποιους οπαδούς να περιβάλλουν το όχημά του. Οι κραυγές «αφήστε τον να φύγει» και «έχει ένα παιδί στο αυτοκίνητό του» ακούγονταν σε ένα απόσπασμα που κοινοποιήθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  To όχημα του συμπαίκτη του Antony Gordon κυνηγήθηκε να μπλοκάρίστηκε επίσης από εξαγριωμένους οπαδούς. Ένας οπαδός ακούγεται να τον βρίζει χυδαία την ίδια στιγμή που άλλοι οπαδοί πρόσθεσαν φωνές όπως «Φύγε από το ομάδα μας» και «Δεν είσαι ικανός να φορέσεις τη φανέλα». Το “δεν είστε ικανοί να φοράτε την φανέλα” ακούστηκε και πολλές φορές από διάφορες μεριές του Goodison park, μετά το τέλος το παιχνιδιού.

 

αφησε ενα σχολιο