1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ

 Όλο τον περασμένο χειμώνα ακούγαμε για υποτιθέμενη πώληση της ομάδας τότε οι φήμες αποδόθηκαν από πολλούς στην κακή πορεία της ομάδας. Πλέον όμως η σεζόν έχει τελειώσει και υπάρχει ξανά μια φήμη που μιλάει για εξαγορά της Έβερτον και μάλιστα παραθέτει και ονόματα. Συνεπώς δεν είναι μια είδηση που μπορούμε απλά να την προσπεράσουμε.

 Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Τσέλσι, Πίτερ Κένιον, συμμετέχει σε μια κοινοπραξία που βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της Έβερτον, σύμφωνα με την Telegraph. Ο δημοσιογράφος Matt Law γράφει: “Ο Kenyon είναι μέρος μιας ομάδας που περιλαμβάνει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Talon Real Estate με έδρα τη Μινεάπολη, Maciek Kaminski και τον Αμερικανό επιχειρηματία John Thornton, και συμβουλεύεται από τον ειδικό επενδύσεων Michael Klein, μαζί με την αμερικανική δικηγορική εταιρεία Weil, Gotshal and Manges.

  Οι συζητήσεις περιγράφονται ότι βρίσκονται σε «σχετικά πρώιμο στάδιο», με τον ιδιοκτήτη Farhad Moshiri να πιστεύεται ότι εκτιμά την αξία της Έβερτον πάνω από 500 εκατομμύρια λίρες. Ούτε ο σύλλογος ούτε οι πιθανοί αγοραστές, συμπεριλαμβανομένου του Thornton που φέρεται να έχει αξία 31 δισεκατομμυρίων λιρών, δεν έχουν σχολιάσει ακόμη.

  Η Mirror σε άρθρο της γράφει πως ο John Thornton ένας εκ των επενδυτών έχει στενές επαφές με την κυβέρνηση του πρώην προέδρου των Η.Π.Α. Ντόναλντ Τραμπ. Είναι επίσης πρώην πρόεδρος της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs. Είναι κατανοητό ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αρκετές συναντήσεις μεταξύ της κοινοπραξίας του Kenyon και του Moshiri, με περαιτέρω συνομιλίες να προγραμματίζονται για μια πιθανή συμφωνία.

 Το τίμημα για την Έβερτον, θα μπορούσε να είναι σημαντικό εμπόδιο σε οποιαδήποτε συμφωνία καθώς η επένδυση του Moshiri ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο λίρες. Το κόστος απογεώνεται αν υπολογίσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της χρηματοδότησης είναι για το νέο γήπεδο που η χρηματοδότηση του δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί από άλλα κεφάλαια πέρα από του Moshiri. Αυτή η παράμετρος θα εκτόξευε το κόστος του συλλόγου πάνω από 1 δισ. £  κάτι που θα ήταν απαγορευτικό για έναν σύλλογο στη θέση της Έβερτον.

 

αφησε ενα σχολιο