1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Οι μνηστήρες για την εξαγορά της Έβερτον πληθαίνουν καθώς ο ιδιοκτήτης Farhad Moshiri σκέφτεται την επόμενη κίνηση του μετά το τέλος της συμφωνίας αποκλειστικότητας με την 777 Partners. To Sky Sports και η The Athletic αναφέρουν πολλούς μνηστήρες για την αγορά της ομάδας

A-Cap

Η A-Cap, είναι η επενδυτική εταιρεία που δάνειζε  χρήματα στην 777 Partners για να υποστηρίξει το κεφάλιο κίνησης του συλλόγου στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν την έγκριση της Πρέμιερ λιγκ. Η A Cap  θέλει να επενδύσει περαιτέρω στην Έβερτον μαζί με τον σημερινό ιδιοκτήτη Farhad Moshiri.

Andy Bell – George Downing & MSP,

Δύο ντόπιοι επιχειρηματίες είναι επιτυχημένοι και υποστηρικτές της Έβερτον που έχουν μια ευρύτερη συζήτηση για το μέλλον του συλλόγου για 12 μήνες. Η Blythe Capital του Bell έπαιξε ρόλο στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για τους και την ανάπτυξη του σταδίου πέρυσι και αμφότεροι ήταν εξέχοντες στην προσπάθεια της MSP Sports Capital να να λάβει ένα μερίδιο 25% που θα μπορούσε να ήταν το θεμέλιο για περαιτέρω επενδύσεις. Αν και αυτό απέτυχε, η MSP δάνεισε περισσότερα από 150 εκατομμύρια λίρες για να βοηθήσει την Έβερτον να καλύψει τα έξοδα που σχετίζονται με το νέο γήπεδο στο Bramley-Moore Dock. Τώρα οι δύο επιχειρηματίες φαίνεται ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την αιχμή του δόρατος μιας νέας προσπάθειας να πάρει τον έλεγχο των μπλε από τον πλειοψηφικό μέτοχο Farhad Moshiri . Θα κοιτάξουν να φέρουν άλλες επενδύσεις μαζί τους όπως και την MSP Sports Capital που επίσης έχει δανείσει στην  Έβερτον , θέλουν επίσης να πάρουν ένα περαιτέρω μερίδιο στον σύλλογο, και πάλι σε συνδυασμό με ένα ή περισσότερους άλλους επενδυτές.

John Textor

Ο συνιδιοκτήτης της Κρίσταλ Πάλας John Textor, είναι άλλος ένας υποψήφιος για να αγοράσει την ομάδα, αλλά πρέπει να διαθέσει την επένδυσή του στον σύλλογο του Λονδίνου πριν μπορέσει να κάνει μια πιθανή μετακόμιση στο Merseyside. Ο Textor, αγόρασε μερίδιο στην Πάλας για 90 εκατομμύρια λίρες το 2021 και το δίκτυο πολλών συλλόγων της εταίρίας του με την ονομάσία Eagle Football περιλαμβάνει επίσης τη γαλλική Λυών, τη Βραζιλιάνικη Μποταφόγκο και την Μόλενμπεκ στο Βέλγιο. Ωστόσο, ο Αμερικανός  δεν μπορεί να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των μετοχών στην ομάδα του Λόνδίνου, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να εκπληρώσει τους μακροπρόθεσμους στόχους τους και ως εκ τούτου έδωσε εντολή στον όμιλο Raine να βρει αγοραστή για το μερίδιό του. Σε μια δήλωση στους Financial Times, είπε: “Η Κρίσταλ Πάλας είναι ένας ανεξάρτητος σύλλογος. Ένα ολοκληρωμένο αθλητικό μοντέλο, όπως και το δικό μας στην Eagle, απλά δεν ταιριάζει απόλυτα.

DFO Management

 Υπάρχει επίσης ένας άλλος όμιλος με έδρα τις ΗΠΑ, η DFO Management (πρώην MSD), ελέγχεται απο  τον Michael Dell που είναι ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dell Technologies, συνδεδεμένος και με μεγάλες οικονομικές επενδύσεις, φέρεται πως ίσως να είναι ο όμιλος που γράφει η The Athletic ενδιαφέρεται να συμμετάσχει.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ

Ακόμα γράφεται απο την The Athletic πως υπάρχει άλλη μια ακόμη άγνωστη παγκόσμια κοινοπραξία που έχει επίσης προχωρημένες συζητήσεις με τον Farhad Moshiri. 

 Σύμφωνα με τον Matt Slater δημοσιογράφο της The Athletic δεν είναι ξεκάθαρο ποια επιλογή προτιμά ο πλειοψηφικός μέτοχος των μπλε, αλλά υποστηρίζει ότι επίκειται ανακοίνωση με ποια ομάδα επενδυτών θα εισέλθει σε περίοδο αποκλειστικότητας.

αφησε ενα σχολιο