1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

 Ραγδαίες εξελίξεις είχε η χθεσινή μέρα για την Έβερτον.Η μία αφορά την μήνυση που κατέθεσαν οι δικηγόροι του Carlo Ancelotti στο ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου και η άλλη την αποχώρηση 3 μελών του διοικητικού συμβουλίου από τις θέσεις τους.

 Η πρώτη είδηση είναι η μήνυση που κατέθεσε ο Carlo Ancelotti εναντίον της Έβερτον στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον σύλλογο για να γίνει προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Guardian αναφέρει: «Η κίνηση φαίνεται να είναι το τελευταίο χτύπημα για την Έβερτον, η οποία έχει υπομείνει μια σειρά από οικονομικές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης μιας συνεχιζόμενης τριετούς προσπάθειας συγκέντρωσης κεφαλαίων για την ολοκλήρωση  του νέου της γηπέδου στο Bramley Moore dock. Οι δικηγόροι του Ancelotti κατέθεσαν την αξίωση του προπονητή εναντίον των πρώην εργοδοτών του αργά την Παρασκευή, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία. Αφορά «γενικές εμπορικές συμβάσεις και ρυθμίσεις» και αναφέρεται για ακρόαση στο εμπορικό δικαστήριο.

 Η σημαντικότερη είδηση ήρθε λίγες ώρες όταν η συνεχής απαίτηση των φίλων της ομάδας βρήκε επιτέλους ανταπόκριση. Η Έβερτον ανακοίνωσε μέσα από το επίσημο site της ότι η Διευθύνων Σύμβουλος, Denise Barrett-Baxendale, ο Chief Finance and Strategy Officer, Grant Ingles και ο μη εκτελεστικός διευθυντής Graeme Sharp, αποχώρησαν από τους ρόλους τους.

 Σε κοινή τους δήλωση τα πρώην μέλη του Δ.Σ είπαν: «Όλοι είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας εδώ και είμαστε απογοητευμένοι που πήραμε την απόφαση να φύγουμε από την Έβερτον. «Εργαστήκαμε ακούραστα δίπλα στον Πρόεδρό μας σε μια δύσκολη περίοδο για να παραδώσουμε μερικά από τα πιο σημαντικά έργα στην ιστορία της Έβερτον έργα που θα διαφυλάξουν και θα διατηρήσουν το εμπορικό μέλλον του Ομίλου για τις επόμενες γενιές. «Είμαστε περήφανοι για τα έργα εμπορικής ανάπτυξης που προχώρησαν κατά τη διάρκεια της θητείας μας στο Διοικητικό Συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του νέου παραθαλάσσιου σταδίου του Ομίλου. Αυτό το κατασκευαστικό έργο – το μεγαλύτερο επί του παρόντος επί τόπου στο Ηνωμένο Βασίλειο – προχωρά με ρυθμό. «Το χαρτοφυλάκιο συνεργασιών του Club έχει επίσης αυξηθεί και διαφοροποιηθεί, κάτι που αντικατοπτρίζεται σε ρεκόρ εμπορικών συνεργασιών και στην επέκταση της δουλειάς μας διεθνώς. «Εκτός από αυτά τα εμπορικά επιτεύγματα, αισθανόμαστε μεγάλη υπερηφάνεια για τη συνεχή ανάπτυξη των κοινωνικών προγραμμάτων της Λέσχης και τα σχέδια που έχει θέσει σε εφαρμογή το Διοικητικό Συμβούλιο για το πρόγραμμα ανάπλασης υπό την κοινότητα στο Goodison Park. «Ήταν τιμή και προνόμιο να υπηρετήσω ως Διευθυντές. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στήριξαν κατά τη διάρκεια του χρόνου μας εδώ. Ευχόμαστε ο σύλλογος που αγαπήσαμε να υπηρετήσει κάθε επιτυχία στο μέλλον».

 Το επόμενο 48ωρο αναμένεται να γίνει δήλωση για τους προσωρινούς διορισμούς και για το μέλλον του προέδρου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Bill Kenwright σκόπευε να παραιτηθεί αλλά ο Farhad Moshiri τον έπεισε να μείνει προσωρινά μέχρι να βρεθεί ο διαδοχός του. Μπορεί κάποιοι να το παρουσιάζουν δυσοίωνο αλλά ο πρόεδρος και πρώην μεγαλομέτοχος έχει αποδειχθεί εφτάψυχος. Το θετικό είναι η απομάκρυνση του Δ.Σ πιθανότατα συνδέεται και με την επένδυση της MSP στην ομάδα.

αφησε ενα σχολιο