1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Η ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΦΙΛΝΤ

Η ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΦΙΛΝΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ

 Σαν σήμερα πριν από 118 χρόνια η Έβερτον γιόρτασε την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της ιστορίας της, στο Άνφιλντ εναντίον της Λίβερπουλ.

 Ήταν 3 Οκτωβρίου 1914 με την Έβερτον να μην δείχνει ως εκείνη την στιγμή η ομάδα που θα κατακτούσε το δεύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Οι μπλε ήταν μόλις στην 12η θέση έχοντας ένα κακό σερί 4 αγώνων δίχως νίκη.Δεν πήγαιναν στο Άνφιλντ ως φαβορί για την νίκη.Όμως με μια εμφατική εμφάνιση διέλυσαν την Λίβερπουλ με 0-5.

 Για την Έβερτον στην ιστορική νίκη, τα γκολ πέτυχαν οι Joe Clennell που άνοιξε το σκορ μόλις στο 5′ και σκόραρε ακόμα ένα γκολ στο 80′. Ενώ χατ-τρικ πέτυχε το μεγάλο αστέρι της ομάδας εκείνη την εποχή ο Σκοτσέζος Bobby Parker (17′ 62′ πεν. 88′).

  Αξίζει να αναφερθούμε στον Bobby Parker (φώτο) που ήταν ένας σπουδαίος αλλά και άτυχος επιθετικός. Ήταν ο πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα εκείνη την σεζόν με 35 γκολ σε 35 εμφανίσεις και ο βασικός συντελεστής που οδήγησε την Έβερτον στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1914/15. Μετακόμισε στην Αγγλία από την Ρείντζερς για να παίξει για την Έβερτον το 1913 έναντι αμοιβής £1.500.

 Ακριβώς στο πικ της καριέρας του ξεκίνησε ο Πρώτος παγκόσμιος πόλεμος. Δυστυχώς ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος διέκοψε στη συνέχεια της καριέρας του Parker και τελικά του έκλεψε την ευκαιρία από το να εδραιωθεί σε μια θέση ανάμεσα στους σπουδαίους σκόρερ της Έβερτον και του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Όταν το 1919 επέστρεφε σπίτι και στο ποδόσφαιρο μετά τον πόλεμο έφερε ένα τραύμα από σφαίρα στην πλάτη. Ο τραυματισμός του τον έκανε σκιά του πρώην εαυτού του και αργότερα το 1921 πουλήθηκε στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

 

αφησε ενα σχολιο