1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ

 Ήταν ένα Σάββατο όπως και σήμερα, στις 7 Μαΐου 1994, όταν η Έβερτον κατάφερε με δραματικό τρόπο να παραμείνει στην Πρέμιερ λιγκ παρά το ότι βρέθηκε με 0-2 πίσω στο σκορ. Η επική ιστορία της παραμονής έχει μείνει στις μνήμες των φίλων της ομάδας ως “Η μεγάλη απόδραση”

 Η Έβερτον χρειαζόταν νίκη απέναντι στην εξαιρετική εκείνη την σεζόν Γουίμπλετον (τερμάτισε 6η) όμως μόλις στο 20΄ βρέθηκε με 0-2 πίσω στο σκορ. Με γκολ του Holdsworth στο 4′ με πέναλτι και αυτογκόλ του Ablett  στο 20′. Ευτυχώς ο Stuart (φώτο) μείωσε γρήγορα και αναπτέρωσε τις ελπίδες της Έβερτον. Το 1-2 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

  Όπως μπορείτε να φανταστείτε το Goodison park  ήταν γεμάτο αλλά στις 3 πλευρές του, μια και Park End ανακαινιζόταν. Όπως προσπαθεί και φέτος ο κόσμος της Έβερτον, έτσι και τότε η απίθανη ατμόσφαιρα που δημιούργησε ήταν αυτή που παρέσυρε τους παίκτες σε μια επική ανατροπή  ωθώντας τους παίκτες της ομάδας σε 2 ακόμα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.Ήταν ο Barry Horne στο 67΄που ισοφάρισε για την ομάδα μας. Με τον Graham Stuart να χαρίζει την λυτρωτική νίκη στην Έβερτον το 81′.

 Φυσικά δεν είναι μια ιστορία που πρώτη φορά γράφουμε αλλά η επικαιρότητα της ομάδας μας αναγκάζει να την θυμηθούμε ξανά. Είναι από τις στιγμές που κανείς από όσους την έζησαν δεν θυμάται με χαρά, απλά με ανακούφιση. Το δύσκολο και επώδυνο είναι ότι 29 χρόνια μετά η αγαπημένη μας ομάδα ζει μια παρόμοια κατάσταση και όλοι πιστεύουμε και ελπίζουμε να συζητάμε για μία ακόμα μεγάλη απόδραση στο τέλος της σεζόν.

αφησε ενα σχολιο