1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ

ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΕΡΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

 Με κίνδυνο να έχουμε αρχίσει όλο και περισσότερο να μοιάζουμε με μια σελίδα παρουσίασης επιχειρηματιών ανά τον κόσμο και να ξεχάσουμε ότι είμαστε υποστηρικτές της Έβερτον, σας παρουσιάζουμε ένα ακόμα επενδυτικό σχήμα που προστέθηκε σε αυτούς που έχουν υποβάλει προσφορά για την Έβερτον. Όπως και τα τελευταία νέα σχετικά με την εξαγορά της ομάδας.

 Ο Vatche Manoukian έγινε ο τελευταίος υποψήφιος που μαζί με μια ομάδα διεθνών επενδυτών υπέβαλε μια προσφορά εξαγοράς για την Έβερτον.Η Athletic αναφέρει ότι η ομάδα διεθνών επενδυτών με επικεφαλής τον επιχειρηματία Manoukian με έδρα το Λονδίνο, έχει ενταχθεί στον ολοένα και πιο γεμάτο χώρο των πιθανών νέων ιδιοκτητών της Έβερτον υποβάλλοντας μια προσφορά ύψους £400 εκατομμυρίων όλα από δικά τους κεφάλαια.

Ο Vatche Manoukian σύμφωνα με την Independent  είναι υποστηρικτής της Έβερτον. Είναι γιος ενός λιβανέζικης καταγωγής μεγιστάνα της ψυχαγωγίας και των ακινήτων με το ίδιο όνομα προέρχεται από την Αρμενική διασπορά στη Βηρυτό, ο Manoukian είναι εταίρος στην παγκόσμια εταιρεία επενδύσεων τεχνολογίας IMS Digital Ventures και η ομάδα του περιλαμβάνει επενδυτές από τον Κόλπο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Ο 45χρονος είναι συνεργάτης στην παγκόσμια εταιρεία επενδύσεων τεχνολογίας IMS Digital Ventures και είναι επίσης γιος του Λονδρέζου κοινωνικού Rafi Manoukian και ανιψιός του Bob Manoukian, ο οποίος, όπως και ο πατέρας του, έχει μεγάλα επιχειρηματικά ενδιαφέροντα σε ακίνητα και ψυχαγωγία.  Ο Manoukian σπούδασε νομικά στο Λονδίνο και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο Ηνωμένο Βασίλειο ως δικηγόρος πριν μετακομίσει στις ΗΠΑ για να βοηθήσει ένα ιδιωτικό οικογενειακό γραφείο να κατασκευάσει, να αναπτύξει και να λειτουργήσει μία από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών και ψυχαγωγίας στον κόσμο.

 Ο Manoukian και η ομάδα του βλέπουν την Έβερτον ως «ίσως τον τελευταίο κοιμισμένο γίγαντα που διατίθεται στην αγορά» και «ελπίζουν να επαναφέρουν τον σύλλογο στην παραδοσιακή του θέση στην κορυφή του παιχνιδιού Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Sky Sports, Alan Myers η προσφορά τους χαρακτηρίζεται ως «πολύ ενδιαφέρουσα».

 Σύμφωνα με τα περισσότερα δημοσιεύματα φαβορί φέρονται να είναι οι Έβερτονιανς επιχειρηματίες Downing και Bell. Όμως όσο παραμένει ανοιχτή η διαδικασία προσφορών, δεν είναι απίθανο η προσφορά του Manoukian η οποία γράφτηκε ότι έγινε δεκτή με ιδιαίτερη θέρμη από την ομάδα η κάποια άλλη προσφορά να περάσει σε μια περίοδο αποκλειστικότητας για την απόκτηση της ομάδας.

 Πάντως κάποιοι δημοσιογράφοι επιμένουν ότι σήμερα Δευτέρα 10 Ιουνίου θα ανακοινωθεί από την ομάδα με ποιο επενδυτικό γκρουπ θα περάσει η Έβερτον σε περίοδο αποκλειστικότητας. 

 

αφησε ενα σχολιο