1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΜΗΝΑΣ

 Με την έναρξη του νέου χρόνου έχουμε ήδη περάσει σε έναν εξαιρετικά κρίσιμο μήνα που θα κρίνει το μέλλον της Έβερτον. Αγωνιστικά το κύπελλο Αγγλίας είναι το μόνο που μας απασχολεί έξω-αγωνιστικά υπάρχουν κάποια κρίσιμα θέματα που αναμένουμε εξελίξεις που μπορεί να επηρεάσουν την Έβερτον ακόμα και σε βάθος χρόνου.

Ξεκινώντας από τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, έχει προκύψει πλέον ένα κρίσιμο θέμα για το αν η Έβερτον θα έχει επιπλέον προβλήματα με την επιτροπή κέρδους και βιωσιμότητας της Πρέμιερ λιγκ. Να τονίσουμε εδώ ότι η Έβερτον τιμωρήθηκε για την τριετία από το 2019 ως το 2022 με -10 βαθμούς για παραβίαση των κανόνων. Ο ισολογισμός για την σεζόν 2022/23 κατατέθηκε στις 31 Δεκεμβρίου. Ως τις 14 Ιανουαρίου η Πρέμιερ λιγκ θα αποφανθεί για το αν και ποιες ομάδες παραβίασαν τους κανόνες κέρδους και βιωσιμότητας ο δημοσιογράφος Martyn Ziegler σε tweet έγραψε ότι υπάρχουν ανησυχίες για πιθανή νέα παραβίαση της Έβερτον και πως πιθανόν η Νόττιγχαμ Φόρεστ κινδυνεύει περισσότερο. Ως απάντηση ο λογαριασμός στο Χ που διατηρεί και site The esk που το τρέχουν Εβερτόνιανς και ασχολούνται με τον επιχειρηματική πλευρά  του ποδοσφαίρου  γράφουν ότι η Έβερτον κεφαλαιοποίησε τους τόκους των δανείων και δεν θα έχει πρόβλημα. Αξίζει να θυμίσουμε και τις δηλώσεις πριν λίγες  μέρες του αθλητικού διευθυντή που δήλωσε πως από τότε που έπιασε αυτός δουλεία τον Φεβρουάριο του 2022 είναι σε θετική θέση η ομάδα. Όμως σε αυτό το σημείο κανένας εξωτερικός παράγοντας στην πραγματικότητα δεν έχει ακριβή εικόνα των ισολογισμών και θα πρέπει να περιμένουμε ως τις 14 του μήνα για να σιγουρευτούμε ότι η ομάδα έχει ξεφύγει από αυτόν τον σκόπελο.

Το επόμενο σοβαρό θέμα είναι η πώληση της ομάδας, ακόμα η Πρέμιερ λιγκ δεν έχει αποφανθεί αν η 777partners τηρούν τα κριτήρια για να αναλάβουν την Έβερτον. Εδώ ανησυχούμε και στις δύο περιπτώσεις αν αναλάβουν όπως είναι και το πιθανότερο την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, θα είναι ικανοί να τρέξουν σωστά την ομάδα.; Oι περιπτώσεις καθυστερήσεων στην Σταντάρ Λιέγης, στην Βάσκο ντε γκάμα και στην Τζένοα πρόσφατα δημιουργούν έναν προβληματισμό, παρά το ότι ουσιαστικά αυτοί πληρώνουν για την ομάδα εδώ και κάποιους μήνες.  Αν δεν αναλάβουν και κριθούν ακατάλληλοι ακόμα και αν θεωρείτε δύσκολο ως απίθανο ο Μοσίρι να τορπιλίσει την ως τώρα προσπάθεια αφήνοντας οικονομικά ξεκρέμαστη την ομάδα, θα είμαστε ξανά για μήνες σε μια περίοδο αβεβαιότητας. Υπάρχει και μια τρίτη περίπτωση αυτή της καθυστέρησης της Πρέμιερ λιγκ να φτάσει σε απόφασή ως το τέλος του μήνα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε περιπέτειες μια και η χρηματοδότηση τις ομάδας από την 777partners όπως έχουμε διαβάσει από πολλές πλευρές έχει συμφωνηθεί μέχρι τα τέλη του μήνα. Τι θα γίνει στην συνέχεια μέχρι πότε θα χρηματοδοτεί η 777partners μια ομάδα που δεν θα γνωρίζει αν θα την αποκτήσει;

Υπάρχει φυσικά και το θέμα της έφεσης κάποια στιγμή περιμένουμε να μάθουμε πότε θα εκδικαστεί αυτή η έφεση για τους -10, προσωπικά θεωρώ ότι απόφαση για το πότε θα εκδικαστεί θα υπάρξει μέσα στον Ιανουάριο, δεν νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο για μεγαλύτερη καθυστέρηση γιατί η πιθανή επιστροφή βαθμών επηρεάζει και άλλες ομάδες, ειδικά όσο θα πλησιάζουμε προς το τέλος. Το τι θα γίνει σε αυτή την έφεση είναι εξαιρετικά σημαντικό και το κατανοούμε όλοι, άλλωστε η Έβερτον όσο και να χαιρόμαστε για την εικόνα της μέσα στο γήπεδο, δεν έχει μεγάλο βάθος στον πάγκο της και αυτό όσο και αν πιστεύουμε στην ομάδα χωρίς επιστροφή βαθμών μπορεί να μας οδηγήσει σε αχρείαστες περιπέτειες ξανά.

  Τέλος όλα αυτά γίνονται μέσα σε μια μεταγραφική περίοδο έχω ακούσει σωστά να λέγεται ότι μπορείς να επηρεάσεις μόνο το πόσο καλή θα γίνει η δική σου ομάδα όχι οι αντίπαλοι. Μέσα σε αυτή την δίνη η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί είναι δεδομένο ότι ο Idrissa Gueye θα συμμετέχει στο Copa Africa έτσι η ομάδα θα μείνει με 4 κεντρικούς χαφ αν υπολογίσουμε και τον Gomez χωρίς ορατή λύση απ;o τον πάγκο. Δεν μπορώ να ξέρω τι είναι εφικτό για την ομάδα ο Thelwell μίλησε για ήσυχη μεταγραφική περίοδο ελπίζω σε κάποιους δανεισμούς που μπορούν να γίνουν χωρίς τρομερά ανταλλάγματα η σε κάποια μεταγραφή τύπου Batsuayi που γράφαμε προχθές αλλά όλα αυτά είναι θολά με το σκηνικό που επικρατεί και εξήγησα παραπάνω.

 

Ας ελπίσουμε να υπάρχει θετική κατάληξη σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα της ομάδας.

 

αφησε ενα σχολιο