1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια με την κατασκευή του στολιδιού η μεταγραφική περίοδος είναι όλο και πιο δύσκολη για τα Ζαχαρωτά και για μένα.Προσπαθώ να δω την θετική πλευρά της όλης υπόθεσης με το δεδομένο ότι η ομάδα έκανε ένα αρκετά σεβαστό ξεκαθάρισμα από παίκτες. Η κίνηση του Σιμς έδειξε ότι η όμαδα σε αυτό το κομμάτι λειτουργεί σωστά. Εκτός του ότι μπήκαν και άλλα 3,5μ στο ταμείο της ομάδας. Είναι η αρχή της μεταγραφικής περιόδου και το μόνο που δεν χρειαζόμαστε είναι η γκρίνια και η αρνητική αύρα.

Κοιτώντας λοιπόν το ρόστερ που έκανε την εμφάνιση του στο προπονητικό κέντρο και με τις δημοσιεύσεις που έχουν γίνει για τους μεταγραφικούς στόχους η ομάδα ψάχνει κυρίως εξτρεμ και επιθετικό. Στο προηγούμενο άρθρο είχα αναφέρει ότι η ομάδα στα χαφ είναι καλυμμένη, ρίχνοντας ακόμη μια ματιά όμως διαπίστωσα ότι λίγο τα 33-34 χρόνια του Gueye και η σωστή απομάκρυνση του Davies παρότι η ομάδα του έκανε πρόταση εν τελει ίσως χρειαζόμαστε και  εκεί κάποιον είτε νέο ελπιδοφόρο είτε κάποιον σαν αλλαγή. Η παρουσία των Warrington και  Onyago από της ακαδημίες στην πρώτη προπόνηση έδειξε ότι η ομάδα δεν θα βιαστεί να κάνει καμία κίνηση για τα χαφ. Θεωρώ ότι ίσως αν τα παιδιά δεν δείξουν ότι μπορούν να κάνουν τα βασικά και να παραμείνουν στην πρώτη ομάδα μετά τα μέσα Ιουλίου θα ακουστούν και σε αυτή την θέση ονόματα.

Τώρα στα ονόματα που ακούστηκαν είναι όλοι παίκτες της Leeds United. Πρώτος και καλύτερος κατ εμέ ο Jack Harrison. Ο κύριος λοιπόν αυτός τα τελευταία 3 χρόνια έχει 107 παιχνίδια και 21 Γκολ και 16 ασίστ.  Το ότι έχει συμμετοχές κάθε χρόνο σε πάνω απο 35 παιχνίδια  μου δίνει την αίσθηση ότι είναι μια πολύ σωστή επιλογή. Η θέση του ειναι αριστερός χαφ εξτρεμ  αλλά παίζει και στα δεξιά και σε κάποια παιχνίδια είχε και θέση εκτάκτως βέβαια λόγο κοκκινων καρτων τραυματισμων κτλπ και στα κεντρικά χαφ. Το ότι δεν τραυματίστηκε τα τελευταία χρόνια μου δίνει ένα ακόμη κίνητρο για την απόκτηση του. Η αρχικλη του τιμή βρίσκεται στα 22m αλλά  θεωρώ λόγο και του υποβιβασμού ότι μια πρόταση 16-18 εκατομμυρίων θα γινόταν αποδεκτή.

Συνεχίζοντας στην μισητή για μένα Leeds United δεν την χώνεψα ποτέ, λόγο του υποβιβασμού της ακούστηκαν και άλλα 3 ονόματα. Ο επιθετικός Rodrigo 31συμ 13 γκολ επίσης έκανε και αυτός δυο καλές χρονιές γεμάτες με εμφανίσεις και χωρίς τραυματισμούς. Λίγο το όριο ηλικίας του με κρατάει σε επιφυλακή είναι 32 και βαδίζει τα 33 αλλά η όμάδα χρειάζεται ενίσχυση και με βάση τα οικονομικά μας δεδομένα είναι προσιτή η τιμή του. Ο κύριος κοστολογείται στα 6m.

 

Ένας ακόμη παίκτης και αυτός της Leeds είναι ο Wilfred Gnonto ιταλικής καταγωγής μόλις 19 χρονών με 24 συμμετοχες 4 ασίστ και δυο γκολ. Είναι ένας πολυσύνθετος παίκτη λόγο του ότι παίζει και στις 3 θέσεις στην επίθεση.  Η εμπειρία και η ποιότητα του κυρίου Bielsa πρώην προπονητη της Leeds που των προώθησε με καλύπτει απόλυτα 100% οπότε θεωρώ ότι είναι και αυτή μια πάρα πολύ καλή επιλογή. Τον είδα λίγο και σε ένα παιχνίδι της εθνικής Ιταλίας και μου τράβηξε την προσοχή. Κλείνοντας λοιπόν θεωρώ ότι η εμπιστοσύνη ή ακόμη καλύτερα οι ευκαιρίες που πήρε από δυο καλούς προπονητές έμπειρους Μπιελσα και Μαντσίνι καθώς και η τιμή του 18m τον κάνουν ένα συμπαθητικό και ελπιδοφόρο παίκτη. Βέβαια τα ζαχαρωτά με τους μικρούς ιταλούς έχει ένα θεματάκι σ.σ Moise Kean αλλά ο Gnonto έζησε Αγγλία και δεν θα του λείψουν οι μακαρονάδες και οι ιταλικές πίτσες.

Σας κούρασα το ξέρω, θα κλείσω σήμερα και με των τελευταίο παίκτη απο τα Παγώνια. Ο κύριος λέγεται Crysencio Summerville. Είναι μικρός σε ηλικία και αυτός είναι 21 ετών. αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια και έβαλε 4 γκολ και έδωσε και 2 ασίστ. Η θέση του είναι κυρίως δεξί εξτρεμ αλλά κλασικά αγωνίζεται και αριστερά. Η τιμή του βρίσκεται στα 18 m. Είναι εκρηκτικός και γρήγορος όπως και ο Gnonto που ξέχασα να αναφέρω. Αξίζει η αγορά και αυτού του παιδιού.

Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε και τους τεσσερις παίκτες από την Leeds εξάλλου δεν χρειαζόμαστε κιόλας τόσους.  Αν μου έλεγαν διάλεξε δυο  απο δαυτους αλλα εγώ θα επέλεγα τον Jack Harrison και Gnondo.

to be continued

αφησε ενα σχολιο