1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΝΙΚΕΣ

 Σαν σήμερα το 1931 η Έβερτον πετύχαινε μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες της στο Κύπελλο Αγγλίας. Μάλιστα έχει μια ιδιαίτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι δεν ήταν σε πρώτες φάσεις τις διοργάνωσης αλλά για τον προημιτελικό.

 Για την Έβερτον ήταν η  σεζόν της επιστροφής μετά τον τραυματικό και αναπάντεχο υποβιβασμό της προηγούμενης σεζόν στην δεύτερη κατηγορία . Το Κύπελλο ήταν μια καλή ευκαιρία για διάκριση, απέναντι στην Σάουθπορτ .Η Σάουθπορτ εκείνη την εποχή ήταν στην τρίτη κατηγορία (δηλ μια κατηγορία κάτω από την Έβερτον) αλλά δεν ήταν κακή ομάδα μια και έδινε και εκείνη την μάχη της για την άνοδο,τερμάτισε 5η τελικά.

 Αν και η Έβερτον ήταν ξεκάθαρο φαβορί ήταν ένα γειτονικό ντέρμπι μια και το Σάουθπορτ ανήκει στην μητροπολιτική περιοχή του Μέρσεϊσαϊντ (είναι μια πόλη 27 χλμ στα βόρεια του Λίβερπουλ). Το τελικό 9-1 όμως έδειξε την τρομακτική δυναμική της Έβερτον που διάλυσε την Σάουθπορτ, κάνοντας μάλιστα οικονομία δυνάμεων μια και το σκορ ήταν 7-0 στο ημίχρονο.

 Ο Dixie Dean πέτυχε 4 γκολ σε εκείνο το παιχνίδι έχοντας κάνει ήδη χατ-τρικ από το πρώτο ημίχρονο 4′, 30′, 35′, 62.Ο Dunn πέτυχε 2 γκολ ακόμα 12′,15′, ο Critchley ακόμα 2 γκολ 37′ 42′ και ο Johnson στο 83′ έκλεισε το τελικό 9-1 για την Έβερτον.

 Η Έβερτον κατέκτησε την 1η θέση στην δεύτερη κατηγορία εκείνη την σεζόν και πήρε την άνοδο.Όμως στον ημιτελικό έχασε με 1-0 απο την Γουέστ Μπρόμ στο Όλντ Τραφορντ και κατέκτησε το κύπελλο. Η Γουέστ Μπρομ βρισκόταν και αυτή στην ίδια κατηγορία και ανέβηκε και αυτή τερματίζοντας δεύτερη . Να πούμε εδώ πως δεν είναι η μεγαλύτερη νίκη της Έβερτον στον θεσμό του κυπέλλου μια και υπάρχει και το 11-2 επι της Ντέρμπι Κάουντι που όμως δεν ήταν σε τόσο προχωρημένη φάση στον θεσμό.

 

αφησε ενα σχολιο