1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΠΕΡΙ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ

ΠΕΡΙ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ

  Τα συνεχή δημοσιεύματα της Daily mail για την Έβερτον συνεχίζονται, η εφημερίδα γράφει αυτή την εβδομάδα περί μηνύσεων και πώλησης της Έβερτον. Όμως πόσο σημασία πρέπει να δίνουμε στα δημοσιεύματά της; Μοιάζει σαφές ακόμα και στους πλέον δύσπιστους πως η εφημερίδα εξυπηρετεί έναν συγκεκριμένο στόχο.

 Στις 16 Μαΐου έγραψε η Daily Mail, πως η Έβερτον αντιμετωπίζει μια πιθανή σοβαρή δικαστική μάχη εάν αποφύγει τον υποβιβασμό στη Τσάμπιονσιπ. Το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι η Σάουθαμπτον, η Λέστερ, η Λιντς, η Νότιγχαμ Φόρεστ και η Μπέρνλι, που υποβιβάστηκε πέρυσι θεωρούν ότι η ομάδα μας θα οφείλει αποζημίωση 300 εκατομμύρια λίρες!! εάν κριθεί ένοχη για φερόμενη παραβίαση των κανόνων δαπανών. Βέβαια μοιάζει παράλογο το γιατί θα μηνύσουν την Έβερτον. Η Πρέμιερ λιγκ πέρυσι παρείχε διαβεβαιώσεις ότι οι δαπάνες του συλλόγου συμμορφώθηκαν με τους κανονισμούς, λόγω των προσαρμογών που έγιναν για τον αντίκτυπο του Covid.  Άρα αν οι ομάδες μπορούν να έχουν κάποια απαίτηση, αυτή θα πρέπει να είναι από την Πρέμιερ λιγκ, όχι από την Έβερτον. Για να μην συζητήσουμε το γεγονός ότι και η Έβερτον θα μπορούσε να έχει απαιτήσεις από την Πρέμιερ λιγκ γιατί την παρέσυρε στην παραβίαση των κανονισμών. Φυσικά η απλοποίηση της υπόθεσης έχει άλλο στόχο και θα τον δούμε στην συνέχεια.

  Την επόμενη μέρα 17 Μαΐου το νέο ρεπορτάζ της Daily Mail ισχυρίζεται ότι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, έχει συμφωνήσει να πουλήσει την ομάδα για περίπου 600 εκατομμύρια λίρες, στο αμερικανικό επενδυτικό ταμείο, 777 Partners. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί σύμφωνα πάντα με την Daily Mail στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αν η ομάδα παραμείνει στην Premier league . Για ποιο λόγο όμως να πουλήσει το ποσοστό του ο Moshiri κοψοχρονιά αν η ομάδα παραμείνει στην Πρέμιερ λιγκ; Αυτά τα χρήματα δεν είναι ούτε το μισά από αυτά που έχει δαπανήσει ως τώρα. Με το γήπεδο να ολοκληρώνεται σε ενάμιση χρόνο θα μπορούσε να πάρει πολλά παραπάνω.

  Όμως επειδή διαβάζοντας την Daily mail θα χάσουμε την λίγη ηρεμία που έχουμε (αν έχουμε) ως φίλοι της Έβερτον. Το λογικό είναι να εμπιστευτούμε έναν από τους πλέον έγκυρους δημοσιογράφους του Skysports που ασχολούνται με την ομάδα, τον Alan Myers. O Μyers χθες σε tweet του είπε σχετικά  “Ο Farhad Moshiri παραμένει σε συνομιλίες με έναν αριθμό εταιρειών που θέλουν να επενδύσουν στην ομάδα. Η 777 Partners με έδρα το Μαϊάμι και η MSP Sports Capital με έδρα την Νέα Υόρκη είναι οι δύο εταιρίες που έχουν πιο προχωρημένες συζητήσεις και συζητούν προτάσεις με τον Moshiri, με την MSP να παραμένει η πιο πιθανή επιλογή σε αυτό το σημείο.” Ακολουθεί παρακάτω το εν λόγω tweet.

 

  Επιστρέφοντας στα δημοσιεύματα της Daily Mail, αναρωτήθηκα και παλιότερα ποιος εξυπηρετούν η εφημερίδα επιθυμεί διακαώς τον Farhad Moshri εκτός της Έβερτον. Όσοι αναρωτιέστε γιατί; νομίζω πως βρήκα τελικά μια εξήγηση, που αν δεν είναι όλη η αλήθεια θεωρώ ότι είναι πολύ κοντά. Θεωρώ ότι τα δημοσιεύματα κατευθύνονται από την Αγγλική κυβέρνηση, που επιθυμεί να θέσει στο περιθώριο τα κεφάλαια που σχετίζονται με Ρώσους ολιγάρχες.

  Ο Moshiri μπορεί να μην είναι Ρώσος ολιγάρχης, αλλά ήταν πολύ στενός συνεργάτης του Alisher Usmanov, στον όποιο ήδη έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Αγγλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση και διατηρεί στενούς δεσμούς με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν. Ο Usmanov τα προηγούμενα χρόνια είχε επενδύσει ποικιλοτρόπως στην Έβερτον (προπονητικό κέντρο,νέο γήπεδο, κλπ) και μπορεί η ομάδα, όπως και ο Moshiri να έκοψαν σχεδόν άμεσα δεσμούς μαζί του, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όμως αυτό μάλλον δεν έπεισε. Ίσως γιατί τα αντανακλαστικά στην διακοπή κάθε σχέσης της ομάδας με τον Alisher Usmanov έδειξαν να είναι εντυπωσιακά γρήγορα, μέσα σε 15 μέρες η Έβερτον έκοψε κάθε σχέση. Ούτε μια δεύτερη σκέψη για την προσωπική σχέση των 2 αντρών, ένα μούδιασμα για το τι θα γίνει για το σοβαρότατο οικονομικό κόστος στην ομάδα.

 Η εξίσωση είναι δύσκολη για την Αγγλική πολιτική σκηνή, ο Moshiri και η Έβερτον φαινομενικά δεν έχουν καμία σχέση με τον Usmanov. Η σοβαρή επένδυση του γηπέδου στο καλύτερο οικόπεδο του Λίβερπουλ περιπλέκει την κατάσταση. Το γήπεδο αναμένεται να αποτελέσει κορμό της ανάπτυξης της πόλης τα επόμενα χρόνια, αλλά και της ομάδας που κάνει μια τρομερή επένδυση που εξασφαλίζει και πολλές θέσεις εργασίας. Όμως είναι πιθανόν ίσως και δεδομένο ένας ολιγάρχης στενά συνδεδεμένος με τον Πούτιν να διακινεί λεφτά στην Αγγλία και να παρακάμπτει της κυρώσεις μέσω της ομάδας; Άλλωστε η Daily Mail έχει υπονοήσει για να μην πούμε πως το έγραψε ξεκάθαρα ότι ο Usmanov είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Έβερτον.

  Η λύση είναι αυτό που συμβαίνει ένας παρασκηνιακός πόλεμος,Η Αγγλική  κυβέρνηση έχει εξαπολύσει την Daily Mail, μια εφημερίδα που πρόσκειται στο συντηρητικό κόμμα, που κυβερνάει αυτή την στιγμή την Αγγλία να εκτοξεύει απειλές. Με μια σειρά ανησυχητικών άρθρων, όπως το πρόσφατο περί μηνύσεων, συντηρείτε ένας πόλεμος νεύρων, ώστε οι φίλοι της Έβερτον να παραμένουν εξαγριωμένοι και να εξαναγκάσουν τον Ιρανο-Βρετανό με την πρώτη ευκαιρία να αποχωρήσει από το μετοχικό σχήμα της Έβερτον.

 

 

 

αφησε ενα σχολιο