1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Πρόγραμμα και μεταγγραφές για

Πρόγραμμα και μεταγγραφές για το WSL

Παρότι ακόμη δεν έχει βγει το πρόγραμμα για το πρωτάθλημα με τις αγωνιστικές, όμως γνωρίζουμε ήδη τις ημερομηνίες.

Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 21-22 Σεπτεμβρίου και τελειώνει στις 10-11 Μαίου. Το διάλειμμα για το χειμερινό brake θα είναι 16 Δεκεμβρίου με 19 Ιανουαρίου. Το League Cup ξεκινά αρχές Οκτωβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου όπου και θα είναι η φάση των ομίλων, ο τελικός είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 15 ή 16 Μαρτίου.

Στο επερχόμενο πρωτάθλημα οι ομάδες είναι 12, οι 3 πρώτες πάνε στο Champions League και η τελευταία υποβιβάζεται. Τα κύπελλα δεν δίνουν κάποια ευρωπαική θέση.Τη θέση της Bristol City πήρε άλλη μία Λονδρέζικη ομάδα η Crystal Palace. Έτσι οι 12 ομάδες είναι οι εξής: Arsenal, Aston Villa, Brighton, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Leicester, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham και West Ham.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η ομάδα μας παρουσιάζει ως έδρα το Walton Hall Park, το οποίο είναι και το μικρότερο στάδιο του WSL με μόλις χωριτικότητα 2.200 θέσεις.

Όσον αφορά μεταγγραφικά ή οτιδήποτε άλλο, το μόνο νέο είναι ότι η Hannah Benison αποχώρησε για τη Juventus έχοντας 81 συμμετοχές με τα Toffees.

Αλλά θα κάνω και μία αναφορά για τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος για να έχουμε μία γενική άποψη των γεγονότων. Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα η μέχρι στιγμής έκπληξη βρίσκεται στην Fran Kirby η οποία αποχώρησε από την αγαπημένη της Chelsea με προορισμό την Brighton. Η Kirby είναι η πρώτη σκόρερ στην ιστορία της Chelsea με 115 γκολ σε 205 εμφανίσεις όπου και αγωνίζεται από το 2015, έχοντας κατακτήσει 14 τρόπαια. Η Chelsea απέκτησε την Baltimore από την PSG ως ελεύθερη αλλά εκτός του ότι έχασε την Kirby, αποχώρησε και η Leupolz για τη Real Madrid. Η Liverpool αγόρασε την Smith από την Sporting για 210.000 λίρες. Η Miedema ήρθε στο Μάντσεστερ για λογαριασμό της City με ελεύθερη μεταγγραφή από την Arsenal, όμως έχασε τις Morgan (Washington), Roebuck (Barcelona) και η Houghton όπου αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο. Η έτερη Μάντσεστερ απέκτησε την Ολλανδή Jansen από τη Wolfsburg όμως έχασε την Earps για την PSG και την Katie Zalem (ακόμα δεν έχει βρει ομάδα). Και η διάσημη Alisha Lehmann (διάσημη λόγω instagram, διότι σαν παίκτρια είναι ρολίστρια σε κάθε ομάδα που έχει αγωνιστεί, χωρίς να έχει πετύχει κάτι αξιοσημείωτο είτε στην εκάστωτε ομάδα είτε στην εθνική της) υποθέτω μόνο λόγω μάρκετινγκ θα είναι στη Juventus.

αφησε ενα σχολιο