1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ

 Μία μέρα σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια, αναλαμβάνει την Έβερτον ένας νεαρός Σκοτσέζος τεχνικός που παραμένει μέχρι της μέρες μας, ο 2ος μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία της ομάδας. Πρόκειται για τον David Moyes.

 Δεν ήταν ούτε 40 ετών όταν ανέλαβε την Έβερτον διαδεχόμενος τον Walter Smith. Είχε ήδη κάνει εντύπωση στις χαμηλότερες κατηγορίες, μια και κατάφερε σε μια 4ετιά να ανεβάσει την Πρέστον Νορθ Εντ κατηγορία να την οδηγήσει πρώτα από την Division 2 (σημερινή Λιγκ1) στην άνοδο και στην συνέχεια ως τον τελικό της σημερινής Τσάμπιονσιπ (τότε Division 1).

 Πέτυχε απο τις πρώτες του στιγμές στο Goodison park να κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, μια και η Έβερτον όπως και σήμερα περνούσε δύσκολες στιγμές και  κινδύνευε άμεσα με υποβιβασμό. Όμως έπεισε τον πρόεδρο της ομάδας, δίνοντας τότε την υπόσχεση στον Bill Kenwright ότι “Η Έβερτον δεν θα πέσει” και κράτησε την υπόσχεση του. Η ομάδα δεν έπεσε.

 Τα επόμενα χρόνια άρχισε αργά και σταθερά να ανεβαίνει στην βαθμολογία. Αξέχαστη φυσικά και η ατάκα του στην παρουσίαση του, ότι η Έβερτον είναι η ομάδα των ανθρώπων και ότι ο κόσμος στους δρόμους του Λίβερπουλ υποστηρίζει την Έβερτον. Δείτε παρακάτω την σχετική “Ιστορία από το παρελθόν των Greek-toffees“. Στα 11 χρόνια του στην ομάδα πέτυχε να φέρει μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα κάτι που διαπιστώνουμε δεν πρέπει να θεωρείτε δεδομένο. Με την Έβερτον συνήθως να κοιτάζει προς τα πάνω και σπάνια προς τα κάτω.

αφησε ενα σχολιο