1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

 Στις 16 Μαρτίου 1968 η Έβερτον του Χαρι Κάτερικ και της περίφημης Holy trinity=Αγίας τριάδας πετυχαίνει μια σπουδαία και μεγάλη σε έκταση νίκη, στην έδρα τις ισχυρής τότε Γουέστ Μπρόμ. Γιατί όμως θυμόμαστε ένα ξεχασμένο παιχνίδι στα τέλη της δεκαετίας του 60;

Ήταν ένα παιχνίδι που έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, αρχικά ήταν το ντεμπούτο με την φανέλα της Έβερτον του Alan Whittle. O Whittle ήταν ένας εξτρεμ με μια μάλλον μέτρια καριέρα στην Έβερτον.Προωθήθηκε από τις ακαδημίες της ομάδας και ήταν παρόν στην Έβερτον που 2 χρόνια αργότερα κατακτούσε το πρωτάθλημα Αγγλίας. Ίσως να είναι γνωστό μια και το έχουμε αναφέρει παλιότερα σε εκπομπές μας, ότι είναι ο θείος του σημερινού παίκτη της ομάδας, Tom Davies.

 Άξιο αναφοράς για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι και η εντυπωσιακή εμφάνιση του Alan Ball. O Ball πέτυχε 4 γκολ για την Έβερτον στο Hawthorns και οδήγησε την Έβερτον σε μια εντυπωσιακή νίκη με 2-6 (τα γκολ της ομάδας Ball 25′, 29′ 60′ (πεν), 81′ (πεν), Morrissey 68′, Royle 70′). Η Γουεστ Μπρομ προπορευόταν στην βαθμολογία πριν το παιχνίδι αλλά η νίκη την έριξε στην βαθμολογία κάτω από την Έβερτον. Στο τέλος της σεζόν η Έβερτον τερμάτισε 5η και η Γουέστ Μπρόμ 8η.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Έβερτον στάθηκε αρκετά άτυχη εκείνη την σεζόν. Παρόλο που τερμάτισε στην 5η θέση δεν μπόρεσε να παίξει στο τότε Κύπελλο Εκθέσεων (σημερινό Europa league) γιατί μόνο μια ομάδα, από κάθε πόλη μπορούσε να συμμετάσχει και η Λίβερπουλ είχε τερματίσει 3 βαθμούς πάνω από την Έβερτον. Στο κύπελλο Αγγλίας έφτασε στον τελικό με αντίπαλο την Γουέστ Μπρόμ, που εκτός απο το 2-6 που αναφέραμε παραπάνω την είχε κερδίσει και στο Goodison park με 2-1. Αν και ήταν καλύτερη ομάδα και τα δημοσιεύματα της εποχής γράφουν ότι στην κανονική διάρκεια του αγώνα έπαιξε καλύτερα τελικά έχασε στην παράταση με 1-0.

 

αφησε ενα σχολιο