1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Σε μπελάδες η Έβερτον!

Σε μπελάδες η Έβερτον!

Η Πρέμιερ Λιγκ παρέπεμψε την Έβερτον σε μια ανεξάρτητη επιτροπή για φερόμενη παραβίαση των κανόνων κερδοφορίας και βιωσιμότητας της (FFP). Η εικαζόμενη παράβαση αφορά την σεζόν 2021-22. Η Έβερτον εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας τα εξής: 

«Ο σύλλογος αμφισβητεί σθεναρά τον ισχυρισμό περί μη συμμόρφωσης και μαζί με την ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων του είναι απολύτως βέβαιος ότι εξακολουθεί να συμμορφώνεται με όλους τους οικονομικούς κανόνες και κανονισμούς. Η Έβερτον είναι έτοιμη να υπερασπιστεί σθεναρά τη θέση της στην επιτροπή. Ο σύλλογος έχει, εδώ και αρκετά χρόνια, παρέχει πληροφορίες στην Πρέμιερ Λιγκ με ανοιχτό και διαφανή τρόπο και έχει συνειδητά επιλέξει να ενεργεί με τη μέγιστη καλή πίστη ανά πάσα στιγμή».

Η Πρέμιερ Λιγκ παρέπεμψε την υποτιθέμενη παραβίαση στον Murray Rosen KC, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της δικαστικής επιτροπής της διοργανώτρια αρχής.

 

Ο Rosen θα δημιουργήσει μια τριμελή επιτροπή που θα σχηματίσει την ανεξάρτητη επιτροπή. Τα μέλη αυτά μπορούν να επιλεγούν από τα 15 μέλη της δικαστικής επιτροπής, αλλά μπορούν να είναι και μη μέλη.

 

Η επιτροπή θα ακούσει κατ’ ιδίαν και τις δύο πλευρές κεκλεισμένων των θυρών. Η απόφασή που θα ληφθεί θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Πρέμιερ Λιγκ. Οποιοδήποτε από τα μέρη, η Πρέμιερ Λιγκ ή η Έβερτον, μπορούν να ασκήσουν έφεση σε αυτήν την απόφαση.

Σε περίπτωση έφεσης, ο Rosen θα ορίσει μια επιτροπή εφέσεων που θα αποτελείται από νέα άτομα. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν έξι μέλη της ομάδας εφέσεων της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Έβερτον κατέγραψε απώλειες 371,8 εκατομμυρίων λιρών τα τελευταία τρία χρόνια. Οι κανόνες της Πρέμιερ Λιγκ επιτρέπουν στους συλλόγους να χάσουν το πολύ 105 εκατομμύρια £ σε διάστημα τριών ετών. Οι σύλλογοι που παραβιάζουν τους κανόνες του Financial Fair Play της Premier League μπορούν να τιμωρηθούν με πρόστιμο ή με αφαίρεση βαθμών. Στους συλλόγους έχει επιτραπεί να σβήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πανδημία του Covid-19.

Η Έβερτον υποστηρίζει ότι 170 εκατομμύρια λίρες «χασούρας» έχουν σχέση με την πανδημία.

 

 

 

αφησε ενα σχολιο