1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Σήμερα αναμένεται οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ θα συναντηθούν για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων. Για πρώτη φορά από τότε απο την στιγμή που βγήκαν στην δημοσιότητα  λεπτομέρειες σχετικά με τις νομικές ενέργειες της Μάντσεστερ Σίτι.

 Η Μάντσεστερ Σίτι είναι βαθιά δυσαρεστημένη με την Πρέμιερ Λιγκ σχετικά με τους κανόνες της για συναλλαγές με συνεργαζόμενα μέρη, τους οποίους έχει περιγράψει ως “παράνομους και μη ανταγωνιστικούς”. η οποία αρχικά συμφώνησε με τις αλλαγές στους «κανόνες συναλλαγών» τον Νοέμβριο του 2021, ενώ τώρα, για το ίδιο θέμα, ισχυρίζεται πως είναι παράνομοι και αντί ανταγωνιστικοί.

 Σύμφωνα με τους κανόνες, τυχόν εμπορικά έσοδα που εισπράττει μια ομάδα από μια εταιρεία με σύνδεση με τον σύλλογο θα πρέπει να αξιολογούνται ανεξάρτητα, για να κρίνετε αν είναι φυσιολογικά. Για παράδειγμα θα εμπόδιζε ένα ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του μεγαλομετόχου η λοιπών μετόχων μια ομάδας να κάνει μια τεράστια χορηγία ας πούμε 1 δις λιρών σε μια ομάδα.  Οι κανόνες ισχύουν για να εμποδίσουν τους πλούσιους ιδιοκτήτες να παρακάμψουν τους υφιστάμενους κανόνες κερδοφορίας και βιωσιμότητας (PSR) διογκώνοντας ψευδώς τα έσοδα ενός συλλόγου.

 Όμως, η δραστική κίνηση της Μάντσεστερ Σίτι να οδηγήσει στα δικαστήρια την Πρέμιερ λιγκ είναι πιθανό να μην είναι στην ημερήσια διάταξη κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης γενικής συνέλευσης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα,  έμφαση θα δοθεί στο μέλλον του VAR και στους νέους οικονομικούς κανόνες.

 Οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ τον περασμένο μήνα ψήφισαν κατ’ αρχήν για την εισαγωγή ενός νέου ανώτατου ορίου δαπανών από τη σεζόν 2025/26, μετά από μια σεζόν γεμάτη ζητήματα που σχετίζονται με τα κέρδη και τη βιωσιμότητα. Η νέα προσέγγιση, με το ανώτατο όριο δαπανών  αναμένεται να περάσει χωρίς πρόβλημα, δεδομένου ότι μόνο τρεις ομάδες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι και Άστον Βίλα) την απέρριψαν. Η μεγάλη αλλαγή θα περιορίσει τους συλλόγους που αγωνίζονται στην Ευρώπη να ξοδεύουν έως και το 70% των συνολικών εσόδων τους για την ομάδα τους και θα μπορούν να ξοδεύουν μόνο ένα μέγιστο συνολικό ποσό που θα είναι το πολλαπλάσιο από τα χρήματα που κερδίζει η τελευταία ομάδα σε έσοδα από την τηλεόραση. Πρίν όμως βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα θα πρέπει να δούμε τι ακριβώς θα αποφασίσουν σήμερα οι ομάδες.

 

.

αφησε ενα σχολιο