1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ (ΜΑΡΤΙΟΣ 2023)

 Οι σκέψεις ενός μπερδεμένου μυαλού έγιναν μηνιαίες, και θα τις μοιράζομαι μαζί σας την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, έτσι θα υπάρχουν περισσότερα και πιο ενδιαφέροντα θέματα για σχολιασμό. Συνεχίζω να εκφράζω τις απόψεις μου, μέσα από τις ειδήσεις που μας απασχόλησαν, με την ελπίδα όλοι μαζί, να ξεμπερδέψουμε τις σκέψεις μας, για την Έβερτον, με διάθεση για διάλογο και σχολιασμό.

Ο Μάρτιος ήταν ένας σχετικά καλός μήνας αγωνιστικά, μόλις 1 ήττα στην έδρα της πρωτοπόρου Άρσεναλ, 2 εκτός έδρας ισοπαλίες και μια νίκη στο μοναδικό εντός έδρας παιχνίδι, πιστοποιούν την αγωνιστική άνοδο της ομάδας. Οι 5 βαθμοί με βάση τα δύο ντέρμπι και τα 3 εκτός έδρας παιχνίδια, είναι θετική συγκομιδή. Τελικά είναι δύσκολο να καταλάβεις τι συμβαίνει σε αυτή την ομάδα. Ας ελπίσουμε ο Dyche να είναι ο εκλεκτός.  Ευχή και η ελπίδα μας, οι επόμενοι κρίσιμοι μήνες να είναι ακόμα καλύτεροι για την ομάδα μας.

 

  Δεν έχουμε δει καθόλου τον Μάρτιο του Calvert-Lewin και δεν υπάρχει ίχνος του Townsend, ούτε καν στα βιντεάκια από τις προπονήσεις που ανεβάζει η ομάδα. Κάτι που μάλλον λέει ότι δύσκολα τον υπολογίζουμε για φέτος. Πιθανότατα και για πάντα μια και το συμβόλαιο του τελειώνει το καλοκαίρι. Είναι περιττό να πούμε για τον κομβικό ρόλο του DCL στην επίθεση της ομάδας όταν παίζει. Όσο και αν είναι θετικό ότι ο Sean Dyche βγάζει λαγούς από το καπέλο (Gray,Simms) . Όσο για τον Townsend μάλλον δυστυχώς μιλάμε και για το τέλος της καριέρας του σε αυτό το επίπεδο. Στα 31 του χρόνια, μετά από ένα χρόνο απουσίας είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιστρέψει όπως ήταν. Όχι φυσικά ότι δεν το ευχόμαστε μακάρι να είναι η εξαίρεση στον κανόνα.

Είχαμε και την απρόσμενη μόνο για το χρονικό σημείο που έγινε πώληση του Moise Kean. Τα 28 εκατομμύρια από την πώληση του μαζί με τα 40+5 του Antony Gordon ελπίζουμε να τα δούμε το καλοκαίρι σε ουσιαστικές κινήσεις ενισχύσεις της ομάδας και να μην τα ψάχνουμε όπως πριν κάποια χρόνια ψάχναμε τα χρήματα από την πώληση του Arteta (οι παλιότεροι θα θυμούνται την περίπτωση). Τα 68 η 73 εκατομμύρια (δεν ξέρω πότε και αν θα εισπραχτούν τα μπόνους) είναι μια μεταγραφή πρωτοκλασάτου παίκτη στην Πρεμιερ λιγκ δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι τις πιθανότητες για Τσάμπιονσιπ .Όμως πόσα από αυτά θα πάνε σε μεταγραφές;

 Άγιος να ήμουνα δεν θα άντεχα να μην σχολιάσω τις δηλώσεις του Antony Gordon. Αν θεωρούμε τα δικά μας μυαλά μπερδεμένα τι να πούμε για το μυαλό του Gordon; Αρχίζει με τα δακρύβρεχτα “‘Όλη μου ζωή ήταν την Έβερτον και μεγάλωσα στην Έβερτον και θα μας υποστηρίζει από μακριά για πάντα” αλλά οι πράξεις του ήταν πολύ πιο δυνατές από τα λόγια του. Αποχή από 3 προπονήσεις μόλις έφυγε ο Frank Lampard για να εκβιάσει την μεταγραφή του με την ομάδα στην ζώνη του υποβιβασμού. Αυτή ήταν η πράξη και αυτή είναι η αγάπη του για την Έβερτον. Όσο για το ότι πληγώθηκε από την συμπεριφορά της ομάδας γιατί βοήθησε στην αποφυγή του υποβιβασμού είναι ως και γελοίο να το ακούμε. Πρόσφερε μισή σεζόν σε μια ομάδα που του έμαθε το ποδόσφαιρο από τα 11 του.Μια ομάδα που χάρη στο προσωπικό της έγινε επαγγελματίας και πλούσιος στα 22 του. Εκείνος δεν έπρεπε κάτι να προσφέρει; Ποιος χρωστάει σε ποιόν;

 Ταλέντα υπάρχουν και βγαίνουν συνεχώς από την ακαδημία της ομάδας. Μάλιστα το σχολιάζουμε λίγο στην τελευταία εκπομπή της λέσχης μας. Αυτό που ίσως απασχολεί είναι η ποιότητα του χαρακτήρα τους, δεν έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από χαρακτήρες όπως ο Rooney, o Barkely και φυσικά ο Gordon που προανέφερα. Το χειρότερο είναι ότι όλοι οι προαναφερόμενοι πούλησαν η πουλάνε οπαδιλικί αλλά στην δύσκολη στιγμή η εξαφανίζονται με την ταχύτητα του φωτός η ζημιώνουν την ομάδα με τις επιλογές τους.

Το γήπεδο προχωράει κανονικά και αρκετά καλά, αρκεί να δείτε τα βίντεο που κυκλοφορούν. Στο κατασκευαστικό όπως πάνε τα πράγματα θα έχουμε ελάχιστη ως καθόλου καθυστέρηση. Με όλα αυτά που ζούμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο όμως, είναι δύσκολο να το απολαύσουμε. Όσο και αν η ομάδα ζορίζεται σε οικονομικό επίπεδο είμαι κάτι που δεν με μπερδεύει, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι μόλις η ομάδα  αγωνιστεί για πρώτη φορά σε αυτό το γήπεδο και ο κόσμος αρχίσει να το γεμίζει η κατάσταση θα αλλάξει πολύ γρήγορα και η Έβερτον θα επανέλθει εκεί που ανήκει στην ελιτ και στην διεκδίκηση τίτλων.

  Τελευταία αφήνω την απόφαση της Premier league να παραπέμψει την Έβερτον σε μια ανεξάρτητη επιτροπή για να επανεξετάσει τους ισχυρισμούς για παραβίαση των κανονισμών Κέρδους & Βιωσιμότητας για την προηγούμενη σεζόν 2021/22. Δεν ξέρω πόσο θα τραβήξει αυτή η ιστορία όχι μόνο έχει κουράσει, μας έχει εξαντλήσει ψυχικά. Είναι σιχαμερό όταν η πολιτική μπλέκει με το ποδόσφαιρο. Όπως πολλές φορές έχω γράψει σε αυτά τα άρθρα ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό. Ο Moshiri πιέζεται να πουλήσει εξαιτίας της σχέσης συγκοινωνούντων δοχείων που είχε για πολλά χρόνια με τον Usmanov. Όλα δείχνουν πως στην Αγγλία δεν έχουν πειστεί ότι ο Ιρανοβρετανός έχει ξεκόψει με τον Usmanov και οι πολιτικοί θέλουν να έχουν έναν άσο στο μανίκι για να τον αναγκάσουν να φύγει. Βέβαια όλα αυτά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από κάποιους και θεωρία συνωμοσίας και αποδέχομαι το γεγονός, ότι κάποιος μπορεί να έχει αντίθετη άποψή αλλά όταν βλέπεις να ανακινείται συνεχώς το ίδιο θέμα, είναι εύκολο να κάνεις αυτή την υπόθεση. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Moshiri περιμένει να τελειώσει το γήπεδο για να φύγει, αλλιώς η χασούρα είναι τεράστια.

Περιμένω τα σχόλια σας στο facebook να μοιραστούμε τις σκέψεις και τις απόψεις και άλλων μυαλών, μπερδεμένων η και όχι.

Καλό Απρίλιο να έχουμε για εμάς και την ομάδα μας,φίλοι Εβερτονιανς.

 

 

 

αφησε ενα σχολιο