1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ (Νο 5)

 Ακόμα μια εβδομάδα με τις σκέψεις ενός μπερδεμένου μυαλού, εκφράζουμε απόψεις, μέσα από ειδήσεις με την ελπίδα να καταφέρουμε να ξεμπερδέψουμε τις σκέψεις μας, για την Έβερτον, πάντα με διάθεση για διάλογο και σχολιασμό.

  Η εποχή του Dyche ξεκίνησε με μια τεράστια νίκη. Φοβερό αποτέλεσμα ειδικά αν σκεφτούμε τις συνθήκες που επικρατούσαν στην ομάδα, τον τελευταίο μήνα. Είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε ακόμα, αν είναι η επίδραση του Dyche, η πιο γενικά η επίδραση ενός νέου προπονητή. Μπορεί να είναι ακόμα και η επίδραση της ανύπαρκτης μεταγραφικής δραστηριότητας, που δημιούργησε συσπείρωση στην ομάδα. Η μπορεί να είναι και όλα μαζί. Όμως οι 3 βαθμοί ενάντια στην πρωτοπόρο και εξαιρετική φέτος Άρσεναλ, δίνουν μια νότα αισιοδοξίας, που έχει ανάγκη η ομάδα. Μια πεποίθηση ότι εφόσον μπορείς να νικήσεις τον πρώτο, μπορείς να τους κερδίσεις όλους και αυτό ίσως να είναι αρκετό για να ξεκολλήσει την ομάδα από τον πάτο.

  Θέλω πολύ να πετύχει ο Sean Dyche καλώς η κακώς η Έβερτον,η Άστον Βίλα, η Λίντς, η Σάντερλαντ και κάποιες ακόμα ομάδες, ασχέτως της εκάστοτε διοίκησης, της οικονομικής και ποδοσφαιρικής κατάστασης υπηρετούν το κλασικό Αγγλικό ποδόσφαιρο. Αυτό που για τους παλιότερους είναι μια διαφορετική αίσθηση και μια νοσταλγική διάθεση. O Dyche δεν είναι μια cult φιγούρα όπως θέλουν να τον παρουσιάζουν μερικοί κακεντρεχείς δημοσιογράφοι, είναι η ενσάρκωση αυτής της old-fashioned σχολής, που όμως είναι προσαρμοσμένη στην σημερινή εποχή του ποδοσφαίρου. Δεν γίνεται να είσαι Εβερτόνιαν να γνωρίζεις καλά τι σημαίνει αυτή η ομάδα και να μην θέλεις να πετύχει αυτό.

  Ας κοιτάξουμε λίγο και το μεταγραφικό φιάσκο Ήρθε η ώρα να κοιταχτούμε στον καθρέφτη κάθε Έβερτονιαν ως φίλος αυτής της ομάδας. Φυσικά η δικιά μας δυνατότητα από την Ελλάδα να επηρεάσουμε καταστάσεις είναι μικρή ως μηδαμινή αλλά πρέπει πολλές φορές να αντιλαμβανόμαστε τι συμπεριφορές στηρίζουμε και τι προωθούμε. Υπήρχαν Έλληνες θερμόαιμοι που όπως διάβαζα έλεγαν καλά κάνανε και κυνήγησαν τους παίκτες, να πάνε και στο Finch farm να τους πούνε δύο φωνήεντα και άλλα σε παρόμοιο στυλ. Στο παιχνίδι με την Σάουθαμπτον λίγο πολύ αυτό έγινε. Καταλάβαμε όμως τι κόστισε και αξιολογήσαμε τα αποτελέσματα;

  Δεν θα σταθω το ψυχολογικό βάρος που μπορεί να φορτώσουν τους παίκτες, χωρίς όμως να το αγνοώ. Κατά την γνώμη μου φρεσκάροντας τα πρόσφατα γεγονότα με το πιο καθαρό μυαλό Αξιολογώ ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο Danjuma πήγε στην Τότεναμ η ότι ο Antony Gordon έφυγε. Μετρήσατε πόσες απορρίψεις είχαμε από παίκτες; Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ξεπερνούν τις 15. Η μήπως και αυτό θα το φορτώσουμε βολικά μόνο στην διοίκηση; Όταν οι οπαδοί σταματάνε παίκτη που έχει το παιδί του στο αμάξι για να του τα ψάλλουν, χωρίς να έχει παίξει, δεν φταίει ο Moshiri. Όταν κυνηγάνε ένα οικοδομικό τετράγωνο παίκτη για να τον βρίσουν δεν φταίει ο Kenwright. Πλέον αυτές οι εικόνες αυτά τα βίντεο τα βλέπουν παντού και όταν η μπάλα της οργής παίρνει παίκτη που δεν αγωνίστηκε, εννοείται ότι η Έβερτον γίνεται τοξικός προορισμός. Γιατί να έρθει παίκτης για να τον κυνηγάνε αν στραβώσουν δύο αποτελέσματα;

 Δεν λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διαμαρτυρίες αλλά έχει σημασία προς τα που κατευθύνονται. Σίγουρα δεν φταίει ο κόσμος που έναν ολόκληρο Ιανουάριο δεν έγιναν μεταγραφές αλλά κάποιες  συμπεριφορές είναι τοξικές και μπορεί να κρύβονται από την οργή του κόσμου αλλά αν τις αξιολογήσουμε θα καταλάβουμε ότι μόνο κακό κάνουν. Άποψη μου είναι πως ακόμα και το Like σε τέτοιες συμπεριφορές απλά ενθαρρύνουν αυτούς που τις κάνουν.

 

 Είναι εντυπωσιακό πόσο γρήγορα διαψεύστηκε ο μεγαλομέτοχος πριν λίγες μέρες έλεγε χαρακτηριστικά προσπαθώντας να ηρεμήσει τους οπαδούς “Χρειαζόμαστε έναν επιθετικό θα πάρουμε “. Καμία φορά όταν βγαίνεις έστω και άθελα σου ψεύτης τόσο γρήγορα (γιατί η πρόθεση σίγουρα υπήρχε) είναι δύσκολο να περάσει ο λόγος σου στον κόσμο και να μην εδραιωθείς σαν ψεύτης στις συνείδηση του μέσου οπαδού.

 

Μεταγραφικά αφού χωνέψαμε την ανυπαρξία της διοίκησης, της ευθύνες του αθλητικού διευθυντή αλλά και τις ευθύνες των φίλων της Έβερτον που αναλύσαμε παραπάνω. Προσανατολιζόμαστε στην αγορά των ελεύθερων παικτών εκεί η Έβερτον έχασε τον 33χρονο Γκανέζο Andre Ayew και η προσοχή είναι ίσως στην μοναδική φαινομενικά αξιολόγηση περίπτωση αυτή του 30χρονου Isco. Για μένα δεν έχει ξεχάσει το ποδόσφαιρο βλέποντας τα στατιστικά του στην Σεβίλλη δεν εντυπωσιάστηκα αλλά δεν μου κάνει και τελειωμένος. Το ότι δεν έχει βρει ακόμα ομάδα φυσικά δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε, όμως είναι και λίγο θέμα ατυχίας μια και η μεταγραφή στην Γερμανία χάλασε ακριβώς την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Δεν πρέπει να αγνοήσουμε ακόμα ότι δεν θα ζητήσει ψίχουλα για συμβόλαιο. Η όπως είπε και ο Sean Dycheτον βαθμό ετοιμότητας του. Όλα αυτά μου δημιουργουν μια αίσθηση ότι δεν θα γίνει.

Όπως κάθε εβδομάδα περιμένω σκέψεις και απόψεις και άλλων μυαλών μπερδεμένων η και όχι

Εύχομαι σε όλους μια καλή εβδομάδα.

αφησε ενα σχολιο