Ταξιδιωτικός Οδηγός

  1. Αρχική
  2. /
  3. Ταξιδιωτικός Οδηγός

Το Λίβερπουλ

Μπορεί το Λονδίνο να είναι ο βασικότερος τουριστικός προορισμός της Αγγλίας όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το Λίβερπουλ δεν είναι μια υπέροχη πόλη που αξίζει να την επισκεφτείς Το εντυπωσιακό στο Λίβερπουλ είναι πως το κέντρο της πόλης  είναι στο μεγαλύτερο τμήμα του πεζοδρομημένο. Κάτι που κάνει την βόλτα μια υπέροχη εμπειρία. Διάβαστε παρακάτω όλα αυτά που αξίζει να δείτε, αν βρεθείτε στο Λίβερπουλ.

Albert dock

Είναι ένα συγκρότημα λιμενικών κτιρίων και αποθηκών στο κέντρο της πόλης. Άνοιξε το 1846 και ήταν η πρώτη δομή στη Βρετανία που κατασκευάστηκε από χυτοσίδηρο, τούβλο και πέτρα, χωρίς δηλαδή δομικό ξύλο (που ήταν το βασικό δομικό υλικό της εποχής). Την στιγμή της κατασκευής του, το Albert dock ήταν ένα επαναστατικό σύστημα σύνδεσης επειδή τα πλοία μπορούσαν να μπουν στο εσωτερικό θαλάσσιο τμήμα και να φορτώσουν η να ξεφορτώσουν απευθείας στις αποθήκες. Πλέον έχει διαμορφωθεί σε ένα πανέμορφο πολύχώρο όπου μπορείτε να δείτε μουσεία, εστιατόρια, καφετέριες κ.α

The Beatles story

Στεγάζεται στα κτιριακό συγκρότημα του Albert dock. Η πατρίδα των διάσημων Beatles όπως είναι λογικό έχει το μουσείο της για τα διάσημα σκαθάρια .Η ιστορία ενός απο τα πιο διάσημα συγκροτήματα όλων των εποχών σε ένα υπέροχο χώρο. 

The Cavern club

Αναφερετα ως το πιο διάσημο μουσικό κλαμπ στον κόσμο! Εκεί  έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση οι Beatles αλλά και έχουν εμφανιστεί πλήθος διάσημων μουσικών. Άνοιξε πρώτη φορά το 1957 και έπαιξε το δικό του ρόλο σε κάθε εποχή της μουσικής απο την δεκαετία του 50 ως τις μέρες μας.

 

Liverpool Cathedral

Ο καθεδρικός ναός του Λίβερπουλ είναι ο μεγαλύτερος καθεδρικός ναός και το μεγαλύτερο θρησκευτικό κτίριο στη Βρετανία Το συνολικό εξωτερικό μήκος του κτιρίου, Μαζί με το παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο στην Παναγία, είναι 189 μέτρα . Έτσι ο καθεδρικός ναός είναι ο μακρύτερος καθεδρικός ναός στον κόσμο. Το εσωτερικό του μήκος είναι 150 μέτρα Από την άποψη του συνολικού όγκου, ο καθεδρικός ναός του Λίβερπουλ κατατάσσεται ως ο πέμπτος μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στον κόσμο.

World Museum

Eίναι το παλαιότερο από τα μουσεία και τις γκαλερί στο Λίβερπουλ, άνοιξε το 1853
το οποίο διαθέτει εκτεταμένες συλλογές που καλύπτουν την αρχαιολογία, την εθνολογία
και τις φυσικές επιστήμες. Στα ειδικά αξιοθέατα περιλαμβάνονται το Κέντρο Φυσικής
Ιστορίας και ένα πλανητάριο. Η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν

Museum of Liverpool

Το Εθνικό Μουσείο της Λίβερπουλ είναι ένα σχετικά νέο μουσείο  που αναφέρει την ιστορία του Λίβερπουλ και των ανθρώπων της πόλης και  αντικατοπτρίζει την παγκόσμια σημασία του ιστορικά μεγαλύτερου λιμανιού της Αγγλίας. Το μουσείο στεγάζεται σε ένα νέο κτίριο σε πολύ κοντινή απόσταση απο το Albert dock  και άνοιξε το 2011.Η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν.

Merseyside Maritime Museum 

Στo Ναυτικό Μουσείο του Μέρσεισάιντ μπορείτε να μάθετε για τον διάσημο Τιτανικό που ναυπηγήθηκε στο Λιβερπουλ και να επεκτείνετε της γνώσεις για το πιο διάσημό ναυάγιο όλων των εποχών .Μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε για την τραγική ιστορία του Λουζιτάνια και εξερευνήστε την πλούσια ναυτική ιστορία της πόλης. Βρισκεται στο Albert dock.Η είσοδος και σε αυτό το μουσείο είναι δωρεάν.

International Slavery Museum

Το International Slavery Museum η στην γλώσσα μας διεθνές μουσείο σκλαβιάς  αποτελεί μέρος του Merseyside Maritime Museum, αποτελείται από τρεις κύριες γκαλερί που επικεντρώνονται στη ζωή των ανθρώπων στη Δυτική Αφρική, στην ενδεχόμενη υποδούλωση τους και στη συνεχή μάχη για ελευθερία. Επιπλέον, το μουσείο συζητά για την σκλαβιά στην σημερινή εποχή  καθώς και θέματα ρατσισμού και διακρίσεων.

Tate Liverpool

Ένα μουσείο αφιερωμένο στην βρετανική και όχι μόνο σύγχρονης τέχνη. Είναι μια απο τις μεγαλύτερες στην Βρετανία και θεωρείτε συμαντική για τους λάτρεις της σύγχρονης τέχνης. Άνοιξε το 1988 και στεγάζεται σε μεταποιημένη αποθήκη στο Albert dock

Walker Art Gallery

Η πινακοθήκη Walker Art στεγάζει μία από τις καλύτερες συλλογές της Ευρώπης με έργα ζωγραφικής, σχεδίων, γλυπτικής και διακοσμητικής τέχνης. Στεγάζει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές τέχνης στην Αγγλία εκτός του Λονδίνου. 

Knowsley Safari Park

O ζωολογικός κήπος άνοιξε τον Ιούλιο του 1971 η ιδιαιτερότητα του είναι ότι μπορείς να κάνεις και σαφάρι ανάμεσα στα ζώα Αρχικά ο δρόμος μέσα του πάρκου ήταν 5,6 χιλιόμετρα, με τους επισκέπτες να οδηγούν δίπλα από λιοντάρια, τσιτάχ, πιθήκους, καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, ελέφαντες και διάφορες αντιλόπες. Λόγω της δημοτικότητας αυτής της διαδρομής, προστέθηκαν επιπλέον 2,4 χιλιόμετρα δρόμου το 1973 και προστέθηκαν στο πάρκο καμήλες, βουβάλια, λευκοί ρινόκεροι και τίγρεις. Με την πάροδο των ετών, έγιναν μερικές τροποποιήσεις. Για παράδειγμα, οι τίγρεις εκτίθενται τώρα σε περιβόλους εντός του πάρκου και χτίστηκε μια παράκαμψη γύρω από τους μπαμπουίνους για τους επισκέπτες που ανησυχούν για ζημιές στα αυτοκίνητά τους.Προσοχή δεν είναι ανοιχτό κάθε μέρα το χειμώνα.

Goodison Park

Σίγουρα θα το δείτε στην ώρα του αγώνα αλλά αξίζει μια περιήγηση στο γήπεδο όταν δεν υπάρχει αγώνας. Το ιστορικό γήπεδο της ομάδας μας έχει πολλά που αξίζει να δείτε άλλωστε είναι το πρώτο καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο Σίγουρα αξίζει να μάθετε για την ιστορία του απο το 1892 ως σήμερα πριν αυτό κατεδαφιστεί. Ως μπόνους για την περιήγηση υπάρχει και έκπτωση στην μπουτίκ της ομάδας.

Prince rupert’s tower

Μια τοποθεσια που έχει την ιδιαίτερη αξία για τους Έβερτονιανς ο ιστορικός πυργίσκος που βρίσκεται στο έμβλημα της ομάδας και πρωτοεμφανίστηκε το 1938.Βρίσκεται σε μια περιοχή του Λίβερπουλ που έχει το όνομα της ομάδας μας, δηλαδή Έβερτον.Το 2003, προστέθηκε στο κτίριο μια πινακίδα που δηλώνει τη σημασία του για την ομάδα. Τον Μάιο του 1997 η Έβερτον έδωσε £ 15,000 για την ανακαίνιση του.

Bramley-Moore Dock

Το νέο γήπεδο της Έβερτον έχει ήδη ξεκινήσει. Όσοι έχετε διάθεση να κάνετε μια αυτοψία των έργων δεν είναι αρκετά μακριά απο το κέντρο μπορείτε να επισκεφτείτε το μέρος που θα στεγάσει το νέο γήπεδο της Έβερτον αλλά προσοχή οι Αγγλοι είναι αρκετά τυπικοί στα μέτρα ασφαλείας συνεπώς δεν είναι σίγουρο ότι θα σας επιτρέψουν την είσοδο στο χώρο.

Το Anfield

Κάποιοι Έβερτόνιανς θα πείτε γιατί να δούμε την έδρα των μεγαλύτερων μας αντιπάλων; Αξίζει να θυμόμαστε όμως ότι το Άνφιλντ ήταν η πρώτη έδρα της Έβέρτον απο το 1884 έως το 1892.Είναι ένα αξιοθέατο της πόλης .Είναι το γήπεδο που η Έβερτον κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα.Άλλωστε έτσι και αλλιώς δεν γίνεσαι λιγότερο Έβερτόνιαν, αν δεις την έδρα των αντιπάλων σου.