1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΕΡΤΟΝ!!

Η Έβερτον γράφει ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος σύλλογος της Premier League που υποστηρίζει την πρωτοβουλία #HerGameToo

Η Έβερτον έγινε ο πρώτος σύλλογος της Premier League που υποστηρίζει την εκστρατεία #HerGameToo κατά της σεξιστικής κακοποίησης μέσα και γύρω από το ποδόσφαιρο.

Ο σύλλογος του Merseyside εργάζεται σκληρά τις τελευταίες σεζόν για να αναπτύξει τη γυναικεία ομάδα του στο πλαίσιο της στρατηγικήςένας σύλλογοςκαι τώρα κάνει μια δήλωση στον αγώνα κατά της σεξιστικής κακοποίησης και των στερεοτύπων, υποστηρίζοντας την εκστρατεία #HerGameToo.

Η ανακοίνωση έρχεται σε μια σημαντική ημέρα για το γυναικείο ποδόσφαιρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς την ημέρα του Boxing Day σηματοδοτεί την 101η επέτειο της αναμέτρησης Dick Kerr Ladiesστο Goodison Park, η οποία προσέλκυσε πλήθος άνω των 53. 000 θεατών η μεγαλύτερη προσέλευση για γυναικείο παιχνίδι στη χώρα αυτή για περισσότερα από 90 χρόνια.

Στους μήνες που ακολούθησαν εκείνο το ιστορικό παιχνίδι, οι γυναικείες ομάδες δεσμεύτηκαν από μια σειρά νέων περιορισμών, μέχρι που τελικά η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απαγόρευσε το γυναικείο ποδόσφαιρο τον Δεκέμβριο του 1921.

Περισσότερα από 100 χρόνια μετά και με το γυναικείο ποδόσφαιρο να γνωρίζει μεγάλη άνθηση, η σύνδεση της Έβερτον με το #HerGameToo αποτελεί μέρος της βραβευμένης πρωτοβουλίαςΌλοι μαζί τώρατου συλλόγου, η οποία γιόρτασε πρόσφατα την τρίτη επέτειό της και έχει ως στόχο να φωτίσει ορισμένα από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, είτε συμμετέχοντας είτε παρακολουθώντας ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Σε συνεργασία με υποστηρικτές και εκπροσώπους του #HerGameToo, ο σύλλογος στοχεύει στη δημιουργία περιεχομένου που προκαλεί προβληματισμό και εκπαιδευτικών κειμένων υπέρ των γυναικών στο ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένων των παικτών, του προσωπικού και των φιλάθλων. Η εκστρατεία θα επιβεβαιώσει επίσης την πολιτική μηδενικής ανοχής του συλλόγου στην παρενόχληση και σε κάθε μορφή σεξουαλικής κακοποίησης, καθώς συνεχίζει να καθιστά το Goodison Park και το Walton Hall Park ασφαλή περιβάλλοντα για όλους τους οπαδούς.

Μιλώντας μετά απο αυτή την ανακοίνωση, η Kim Healey, Διευθύντρια Ανθρώπων, Πολιτισμού και Ευημερίας στο χώρο εργασίας της Everton, δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε το HerGameToo.

Η Έβερτον έχει πλούσια ιστορία στο γυναικείο ποδόσφαιρο, μεταξύ άλλων φιλοξενεί το περίφημο Dick Kerr Ladies. 100 χρόνια μετά, η Έβερτον εξακολουθεί να παίζει καθοριστικό ρόλο στο γυναικείο ποδόσφαιρο, με την Everton Women να είναι η μόνη ομάδα στο WSL που παίζει σε ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο.

Εκτός από την υποστήριξη των εκστρατειών του HerGameToo στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας μαςΌλοι μαζί τώρα, θα συνεργαστούμε επίσης με τα κορίτσια και το Φόρουμ Φιλάθλων μας το 2022 σε μια σειρά από έργα που έχουν ως στόχο να προκαλέσουν και να κάνουν τους ανθρώπους να σκεφτούν τις συμπεριφορές και τις στάσεις τους απέναντι στις γυναίκες στο ποδόσφαιρο

Το HerGameToo ιδρύθηκε από 12 παθιασμένες γυναίκες οπαδούς του ποδοσφαίρου, οι οποίες έχουν δεσμευτεί να αναπτύξουν την εκστρατεία με στόχο την προώθηση ενός ήθους στο ποδόσφαιρο στο οποίο οι γυναίκες θα είναι ευπρόσδεκτες και θα γίνονται σεβαστές ισότιμα. Οι πολλοί στόχοι της εκστρατείας περιλαμβάνουν τη δημιουργία ευαισθητοποίησης, την υποδοχή περισσότερων νεαρών κοριτσιών και γυναικών στους ποδοσφαιρικούς αγώνες ανδρών και τη συνέχιση της εκστρατείας κατά της σεξιστικής και διαδικτυακής κακοποίησης

αφησε ενα σχολιο