1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Ο DYCHE-ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ-ΟΣΑ ΑΞΙΖΕΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Ο DYCHE-ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ-ΟΣΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Ο Sean Dyche ανακοινώθηκε επίσημα ως ο νέος προπονητής της Έβερτον υπογράφοντας συμβόλαιο 2,5  ετών.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Είναι τιμή να γίνω προπονητής της Έβερτον. Το προσωπικό μου και εγώ είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να βοηθήσουμε να επανέλθει αυτός ο σπουδαίος σύλλογος σε σωστή τροχιά. Ξέρω για τους παθιασμένους οπαδούς της Έβερτον και πόσο πολύτιμος είναι αυτός ο σύλλογος για αυτούς. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε και έτοιμοι να τους δώσουμε αυτό που θέλουν. Αυτό ξεκινά με τον ιδρώτα στη φανέλα, την προσπάθεια και την επιστροφή σε μερικές από τις βασικές αρχές αυτού που έχει υποστηρίξει η Έβερτον εδώ και πολύ καιρό. Θέλουμε να επαναφέρουμε ένα καλό συναίσθημα. Χρειαζόμαστε τους οπαδούς, χρειαζόμαστε ενότητα και τους χρειαζόμαστε όλους ευθυγραμμισμένους. Αυτό ξεκινά από εμάς ως επιτελείο και παίκτες. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα που να δουλεύει, που αγωνίζεται και φοράει το σήμα με περηφάνια. Η σύνδεση με τους οπαδούς μπορεί να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα επειδή είναι τόσο παθιασμένοι. Υπάρχει ποιότητα σε αυτή την ομάδα. Πρέπει όμως να τους κάνουμε να λάμψουν. Αυτή είναι η δουλειά μου και του προσωπικού μου. Θέλουμε να αλλάξουμε τη μορφή αυτού του συλλόγου στο μέλλον, να τον αναδιαμορφώσουμε στο στυλ μας, αλλά με τρόπο που μπορούμε να κερδίσουμε. Αυτό είναι το έργο που έχουμε μπροστά μας φροντίζουμε να χτίζουμε, τακτικά και τεχνικά, δίνοντας στους παίκτες οργάνωση, τους αφήνουμε την ελευθερία να παίξουν, να πάνε και να απολαύσουν το ποδόσφαιρο τους γιατί είναι υπέροχο όταν η ομάδα παίζει με χαμόγελο, αλλά εμείς πρέπει να κερδίσουμε.”

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 Ο 51ετών Άγγλος προπονητής γεννήθηκε στην πόλη Κέτερινγκ, στην κεντρική Αγγλία. Στην ποδοσφαιρική του καριέρα αγωνιζόταν ως κεντρικός αμυντικός. Ξεκίνησε την καριέρα από τις ακαδημίες της Νότιγχαμ Φόρεστ, όταν προπονητής εκεί ήταν ο Μπράιν Κλάφ αλλά δεν κατάφερε να κάνει ποδοσφαιρική καριέρα ούτε καν συμμετοχή εκεί. Ακολούθησαν οι Τσέστερφιλντ,η Μπρίστολ Σίτι,η Λούτον, η Μίλγουλ,η Γουότφορντ και η Νορθάμπτον χωρίς ποτέ να καταφέρει ως ποδοσφαιριστής να παίξει στην μεγάλη κατηγορία. Ότι όμως δεν κατάφερε ως ποδοσφαιριστής το κατάφερε ως προπονητής.

 Ξεκίνησε την καριέρα του από την Γουότφορντ και τον Ιούνιο του 2011 έγινε πρώτος προπονητής στην ομάδα. Στην μοναδική του σεζόν ως πρώτος προπονητής στην ομάδα του Λονδίνου, την οδήγησε στην 11η θέση στην Τσάμπιονσιπ. Όμως η αλλαγή ιδιοκτησίας στην ομάδα οδήγησε στην απόλυσή του στο τέλος της σεζόν. Απασχολήθηκε για λίγο στο Εθνική Αγγλίας Κ21. Όταν λίγους μήνες αργότερα ανέλαβε την Μπέρνλι, όπου έμεινε για 10 χρόνια μέχρι πέρυσι τον Απρίλιο που απολύθηκε. Σε μια δεκαετία στην Μπέρνλι κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα σε 2 ανόδους στην Πρέμιερ λιγκ, γνώρισε μια φορά τον υποβιβασμό.Φυσικά η σπουδαία επιτυχία του ήταν η κατάκτηση της 7ης θέσης την σεζόν 2017/18 ακριβώς πάνω από την ομάδα μας και η έξοδος στο Europa league.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

  • Τα περισσότερα χρόνια που ο Sean Dyche ήταν με την Μπέρνλι στην Πρέμιερ λίγκ η ομάδα είχε το χαμηλότερο μπάτζετ στην κατηγορία.

  • Το ίδιο ισχύει και για την σεζόν που η Μπέρνλι κατάφερε να βγει στο Europa league

  • Έχει την φήμη του σκληρού και φωνακλά αλλά και του δίκαιου.

  • Αναδείχθηκε συνολικά έξι φορές προπονητής του μήνα στις δύο πρώτες, επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας(2 φορές στην Πρέμιερ λιγκ) και (4 φορές στην Τσαμπιονσιπ).

  • Υπάρχει pub στο Μπέρνλι που ονομάζεται The Royal Dyche έχει βαφτιστεί έτσι μετά την απίθανη πορεία στην Μπέρνλι που την οδήγησε στην Ευρώπη.

  • Δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με τον Jurgen Klop με τον οποίον έχουν μαλώσει πολλές φορές.

αφησε ενα σχολιο