1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΣ 95

ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΣ 95

Γεια σας Εvertonians.

 Η ομάδα μας,σ’ ενα κρίσιμο σημείο της Premier League,κατάφερε επιτέλους να πάρει μια υπερπολύτιμη νίκη. Η νίκη αυτή εκτός από τους 3 βαθμούς που μας δίνουν για την ώρα ένα μικρό πλεονέκτημα από τη 18η Watford όσον αφορά τη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού, αποτελεί και μια “ένεση” στην ψυχολογία της ομάδας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

 Η ομάδα χθες παρουσίασε πάλι το γνωστό πρόβλημα παραγωγής επιθετικού ποδοσφαίρου, είχε όμως ψυχή και νεύρο και κατάφερε έστω και με παίκτη λιγότερο (Τι έκανες βρε Allan),να πάρει τα μέγιστα από το ματς. Ο σκόρερ Iwobi,ο DCL που έδωσε την ασίστ και ο Captain Seamous που κάνει το καθοριστικό τάκλιν στον Saint-Maximen και απ’ αυτό ξεκινά η φάση του γκολ,μπορούν να μοιραστούν τον τίτλο του mvp της βραδιάς.

 Η “έκρηξη” στους πανηγυρισμούς του coach Lampard,των παικτών αλλά και των Evertonians που ήταν στο γήπεδο, δείχνει το πόσο αγχωτική είχε γίνει η κατάσταση μετά τα τελευταία αποτελέσματα και το ποσό ανάγκη είχε ο οργανισμός EVERTON αυτή τη βαθιά ψυχολογική ανάσα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Πρόβλεψη δεν θέλω να κάνω,μακάρι αυτή η νίκη να διώξει το βάρος από τις πλάτες της ομάδας ώστε να καταφέρει να σώσει τη χρόνια μια ώρα νωρίτερα και να μη φτάσουμε στις τελευταίες αγωνιστικές για να το καταφέρουμε.

 Υπάρχει όμως την Κυριακή ένα ματς που εάν έχει θετική έκβαση μπορεί να μας δώσει και κάτι καλό αυτή τη σεζόν. Είναι ο προημιτελικός κυπέλλου εναντίον της Crystal Palace,στο Selhurst Park. Κακά τα ψέματα,στην κατάσταση που είναι η ομάδα μας ίσως να είναι πολυτέλεια το κύπελλο αυτή τη στιγμή αλλά never say never. H Palace είναι σε καλή κατάσταση αυτή την περίοδο και φαβορί για το ματς αλλά δεν παύει να είναι και για εμάς κίνητρο η ιδέα ενός ταξιδιού το Wembley για τα ημιτελικά.Εξάλλου η φετινή σεζόν έχει αρκετά κοινά σημεία με τη σεζόν 94-95 που στο τέλος της μας βρήκε κυπελλούχους με το γίγαντα Joe Royle στον πάγκο ενώ πρωτίστως είχαμε καταφέρει κατά τις αρχές Απριλίου να σώσουμε την κατηγορία.

 Για την ιστορία να αναφέρω ότι η EVERTON σε 43 ματς προημιτελικών κυπέλλου έχει πάρει 23 φορές την πρόκριση.Η τελευταία φορά που τα καταφέραμε ήταν τη σεζόν 2015-16,κερδίζοντας την Chelsea με 2-0 στο Goodison Park ενώ αντίθετα πέρυσι πάλι για τους 8,είχαμε ηττηθεί 0-2 από τη City,στο Goodison Park ξανά. Τη σεζόν 94-95 που το κατακτήσαμε,στη φάση των 8 είχαμε κερδίσει τη Newcastle με 1-0. Ευχή όλων να πάρουμε την πρόκριση την Κυριακή και να δούμε ξανά την ομάδα μας στο ιστορικό Wembley.

Μέχρι τότε Nil Satis Nisi Optimum…..

αφησε ενα σχολιο