1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ MOSHIRI

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ MOSHIRI

 Μια νέα επιστολή της 27 years campaign έρχεται ξανά να υπογραμμίσει την ανάγκη για αλλαγές και να απευθύνει στο μεγαλομέτοχο της ομάδας κάποια ερωτήματα σχετικά με την ομάδα.

Αγαπητέ κύριε Moshiri,

Απαιτείται αλλαγή

Από την ανοιχτή επιστολή μας τον Ιούλιο του 2022, σεβαστήκαμε το αίτημά σας προς όλους τους Εβερτονιανς να σας «κρίνουν το τέλος της (καλοκαιρινής) μεταγραφικής περιόδου». Σας δώσαμε το πλεονέκτημα της αμφιβολίας. Συνεχίσαμε να παρέχουμε στον προπονητή, Frank Lampard, στην ομάδα του και στους παίκτες, τα υψηλότερα επίπεδα υποστήριξης, ιδιαίτερα τις ημέρες των αγώνων, εντός και εκτός έδρας.

Πριν από ένα χρόνο, δημιουργήθηκε η 27 Campaign για να τονίσει τον χρόνο από την τελευταία μας κατάκτηση τροπαίου. Οι ενέργειές μας, μαζί με άλλες ομάδες φιλάθλων, από τότε και έκτοτε καθοδηγούνται από ανησυχίες ως προς τη χρηματοδότηση, την ιδιοκτησία, την ηγεσία και τη διεύθυνση  του μεγάλου μας συλλόγου. Πιστεύουμε ότι τα θέματα που αφορούν τα οικονομικά, την ιδιοκτησία, την ηγεσία και την κατεύθυνση σχετίζονται άμεσα με την απόδοσή μας στο γήπεδο.

Δυστυχώς, δεδομένης της απουσίας επικοινωνίας και οποιουδήποτε βαθμού αλλαγής στη λειτουργία του συλλόγου, έχουμε σε μορφή ανοιχτής επιστολής, να σας υποβάλουμε τις ακόλουθες ερωτήσεις:

Οικονομικά: Εκτός από τις ελάχιστες εκ του νόμου απαιτήσεις, ο σύλλογος δεν παρέχει πληροφορίες σχετικά τα οικονομικά του. Στο πίσω μέρος της κατασκευής ενός νέου γηπέδου, έχοντας εκτεταμένες, συνεχείς απώλειες, και ζητήματα κερδοφορίας και βιωσιμότητας, είναι λογικό να περιμένουν οι μέτοχοι και οι θαυμαστές τακτικές ενημερώσεις για τα οικονομικά μας. Τα οικονομικά μας σχετίζονται άμεσα με την ικανότητά μας να ανταγωνιστούμε.

Ιδιοκτησία: Από το καλοκαίρι, τα μηνύματα από τον σύλλογο είναι μπερδεμένα. Πωλείται ο σύλλογος; Αναζητάτε νέους επενδυτές για να χρηματοδοτήσουν τις απαιτήσεις μας σε κεφάλαιο κίνησης; Άλλοι σύλλογοι της Premier League που αναζητούν νέες επενδύσεις ή ιδιοκτήτες έχουν ορίσει επενδυτικές τράπεζες για να χειριστούν τις απαιτήσεις τους. Ήταν ξεκάθαροι με τις επικοινωνίες τους. Ποια είναι η πρόθεσή σας, τι κάνετε και πότε θα το κοινοποιήσετε ξεκάθαρα;

Ηγεσία: Στα σχεδόν επτά χρόνια από τότε που αποκτήσατε την πλειοψηφεία των μετοχών, επιμείνατε στη διατήρηση του σημερινού Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου. Δεν υπάρχει τίποτα στη διακυβέρνηση, τις εμπορικές, οικονομικές και μάλιστα ποδοσφαιρικές επιδόσεις του συλλόγου, που να υποδηλώνει ότι δικαιολογούν τη συνέχιση της απασχόλησης. Ως αποτέλεσμα τεράστιων ζημιών και κατασπατάλησης πόρων, η ανταγωνιστική μας θέση υποχωρεί σε ετήσια βάση από όλες τις απόψεις. Πώς μπορείτε να δικαιολογήσετε την απόδοσή τους;

Κατεύθυνση : Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας (αν υπάρχουν) για τον σύλλογο; Η οικοδόμηση ενός νέου γηπέδου, σε απομόνωση, δεν θα θεραπεύσει τα δεινά που έπληξαν την Έβερτον τα τελευταία χρόνια. Απαιτούνται πολλά περισσότερα για να είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ και τελικά Ευρωπαίος ανταγωνιστής ξανά.

Αλλαγή

Έχουμε βραχυπρόθεσμες, άμεσες απαιτήσεις, δηλαδή επιβίωση στην Πρέμιερ Λιγκ. Αλλά αν αυτό δεν είναι το όριο των φιλοδοξιών μας τα επόμενα χρόνια, πρέπει να δούμε αλλαγή στο ποδοσφαιρικό κλαμπ. Αλλαγή στην ηγεσία, αλλαγή στην κουλτούρα που υπάρχει. Εσείς, ως πλειοψηφικός μέτοχος, είστε το μόνο άτομο που μπορεί να επιφέρει αυτή την αλλαγή. Ασφαλώς Εσείς, με την οικονομική δέσμευση που έχετε αναλάβει, πρέπει να αναγνωρίσετε ότι η αλλαγή είναι απαραίτητη; Με σεβασμό, σας ζητάμε να απαντήσετε άμεσα στις ερωτήσεις που σας τέθηκαν. Πείτε μας τι αλλαγές πρέπει να γίνουν για να αλλάξει η κατεύθυνση που οδεύει ο σύλλογος.

Με εκτίμηση,

27 years campaign

Ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή όπως δημοσιεύτηκε στο twitter

αφησε ενα σχολιο