1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο WALTER SMITH

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο WALTER SMITH

Ο προπονητής της Έβερτον από το 1998 ως το 2002 Walter Smith απεβίωσε χθες σε ηλικία 73 ετών.

 Ο Smith πέρασε τα καλύτερα προπονητικά του χρόνια στα δύο περάσματα του από την Ρέιντζερς. Με την ομάδα της Γλασκόβης κατέκτησε συνολικά 21 τρόπαια. Ήρθε στην Έβερτον τον Ιούνιο του 1998.Ουσιαστικά τον “παραμύθιασε” για τεράστια μεταγραφικά κεφάλαια και απεριόριστες φιλοδοξίες ο τότε μεγαλομέτοχος Peter Johnson. Ο Smith δαπάνησε χρήματα σε παίκτες για να ανακαλύψει λίγο αργότερα ότι ήταν χρήματα που δεν είχε ο σύλλογος. Η θητεία του πλησίασε στο να τελείωνε πολύ γρήγορα. Όταν ο Duncan Ferguson πουλήθηκε εν αγνοία του στην Νιουκάστλ.

  Το υπόλοιπο του χρόνου του στην Έβερτον περιστράφηκε γύρω από την πώληση των καλύτερων παικτών της ομάδας στην ανάγκη εξισορρόπησης των λογιστικών βιβλίων. Ακόμα και όταν η ομάδα εξαγοράστηκε η κατάσταση δυστυχώς δεν βελτιώθηκε με πολλά είναι η αλήθεια, δικά του λάθη. Τερμάτισε στο κάτω μισό του πίνακα για τρεις συνεχόμενες σεζόν. Το διοικητικό συμβούλιο της Έβερτον απέλυσε τον Smith τον Μάρτιο του 2002. Αντικαταστάθηκε από τον David Moyes. Αργότερα διατέλεσε βοηθός του Alex Ferguson.Πέρασε από την Εθνική Σκωτίας όπου έμεινε μια τριετία ως το 2007. Επέστρεψε στην Ρέιντζερς με την οποία εκτός από τους τίτλους έφτασε ως τον τελικό του Κυπέλλου Ουέφα το 2008

 Η Έβερτον εξέφρασε την λύπη της για την απώλεια του Walter Smith γράφοντας “Μια πολύ θλιβερή μέρα για το ποδόσφαιρο. Απεβίωσε ο Walter Smith, πρώην μάνατζερ της Ρέιντζερς, της Σκωτίας και της Έβερτον. Ένας άνθρωπος που έχαιρε μεγάλη εκτίμηση από όλους τους παίκτες του. Οι σκέψεις μας είναι με τους αγαπημένους του Walter αυτή τη δύσκολη στιγμή.

 Ο πρόεδρος της ομάδας Bill Kenwright ο άνθρωπος που τον απέλυσε τον Μάρτιο του 2002 μοιράστηκε μια ιστορία που δείχνει το ήθος του εκλιπόντος Ήταν ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που είχα την τύχη να γνωρίσω στο ποδόσφαιρο. Άνθρωπος με πίστη, ακεραιότητα και ένα μεγάλο ταλέντο. Δυνατός όταν χρειαζόταν, αλλά με μια άτακτη αίσθηση του χιούμορ που μπορούσε να σε ανακουφίσει ακόμα και τις πιο τεταμένες καταστάσεις. Ο Walter και εγώ μοιραστήκαμε πολλά μαζί κατά τη διάρκεια των ετών εξαγοράς της ομάδας. Ανάμεσα σε πολλά, πολλά παραδείγματα πραγματικής φιλίας, ένα θα ξεχωρίζει πάντα. Μόλις συμφώνησε να αποχαιρετήσει τον Γκούντισον παρκ χτύπησε τα χέρια του και είπε: “Εντάξει Μπιλ, ποιον θα πάρουμε για να διαχειριστεί αυτή τη μεγάλη ομάδα μας;”

 

 

 

 

 

 

αφησε ενα σχολιο