1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ

ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ LAMPARD

 Σε μία άκρως ασυνήθιστη κίνηση ο Frank Lampard έγραψε μια επιστολή προς τους φίλους της Έβερτον που ανέβηκε στον επίσημο ιστότοπο της ομάδας. Ο Άγγλός έκανε μια ανασκόπηση του τι έγινε στην μεταγραφική περίοδο, αλλά και στα πρώτα παιχνίδια και μοιράστηκε τις σκέψεις του με τον κόσμο της ομάδας δείχνοντας το όραμα του για την ομάδα.

Ο Αγγλος τεχνικός έγραψε: “Η νίκη της Γουέστ Χαμ μας οδήγησε σε αυτό το διεθνές διάλειμμα με την κατανόηση του τι κάναμε καλά μέχρι τώρα. Είναι πιο δύσκολο να σκοράρουμε και πιο δύσκολο να σκοράρουν εναντίον μας αυτό είναι τεράστιο πράγμα στο ποδόσφαιρο. Μπορούμε να είμαστε καλύτεροι με την μπάλα; Σίγουρα, αλλά στο παιχνίδι της Γουέστ Χαμ, μπορέσαμε να δημιουργήσουμε περάσματα παιχνιδιού, όπως και το γκολ, που έδειξε ότι παίζουμε καλύτερα ανάμεσα από τις γραμμές.

 Πρέπει επίσης να καταλάβουμε ότι έχουμε νέους παίκτες και αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται χρόνος για να έχουμε σταθερότητα στο παιχνίδι μας. Ο Onana δεν έχει παίξει σχεδόν ως νούμερο οκτώ, ο Alex Iwobi παίζει σε διάφορους ρόλους, όπως ξέρουμε, και ο Gana παίζει σε διαφορετικό πρωτάθλημα εδώ και μερικά χρόνια, οπότε υπάρχουν μέρη του παιχνιδιού μας που θα γίνουν καλύτερα. Αυτή τη στιγμή, όμως, βρισκόμαστε στην αρχή της διαδικασίας προχωρώντας και η νίκη της Γουέστ Χαμ μας έδωσε τρεις σημαντικούς βαθμούς, ειδικά αφού αξίζαμε περισσότερους από τους προηγούμενους αγώνες μας. Είναι ευπρόσδεκτο να βλέπουμε την αμυντική λειτουργία σε όλη την ομάδα, που μας έχει δώσει το δεύτερο καλύτερο αμυντικό ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ. Αυτό εξαρτάται από τους παίκτες: εκείνους που ήταν εδώ την περασμένη σεζόν και εκείνους που ήρθαν το καλοκαίρι.

 Όλοι θα κοιτάξουν τον Conor (Coady) και τον Τάρκι (Tarkowski), αλλά οι παίκτες οδηγούν ο ένας τον άλλον στην προπόνηση. Ως ομάδα, όλοι συμμετέχουν, οπότε είναι απόδειξη της σκληρής δουλειάς σε όλη την ομάδα. Η πραγματικότητα είναι ότι τώρα έχουμε θέσει ένα πρότυπο που σημαίνει ότι όποιος έρχεται στην ομάδα πρέπει να αποδίδει αμυντικά και να μας κάνει δύσκολο να χάσουμε. Αν είναι δύσκολο να χάσεις σε αυτό το πρωτάθλημα, δίνεις στον εαυτό σου μια ευκαιρία και το έχουμε δείξει μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν. Αυτό είναι κάτι που απλά δεν πρέπει να το χάσουμε.

 Ο James(Tarkowski) και ο Conor (Coady) είναι κορυφαίοι παίκτες. Ο Conor που αυτή τη στιγμή είναι μακριά με την Εθνική ομάδα της Αγγλίας, ο Τάρκι ήταν διεθνής με την Αγγλία. Τους φέραμε έχοντας κατανόηση του επιπέδου των παικτών, αλλά όταν τους συναντάς η κατανόηση του ποιοι είναι στα αποδυτήρια και στο γήπεδο είναι τεράστια. Βλέπετε τον Alex (Iwobi) να μιλάει για το πώς είναι σαν πατρικές φιγούρες στην ομάδα είναι, και δίνουν τον τόνο. Είναι υπέροχο για εμάς και υπάρχουν άλλοι παίκτες όπως ο Seamus και ο Keano και τα αγόρια που τραυματίζονται. Θέτουμε πρότυπα τώρα που πρέπει να διατηρήσουμε.

 Υπήρξε επίσης μια αξιοσημείωτη βελτίωση στην άμυνα μας στις στημένες φάσεις. Ο Ashley Cole έχει επικεντρωθεί πολύ σε αυτό με τους παίκτες και την ομάδα ανάλυσής μας. Δίνουν στην ομάδα τα σωστά μηνύματα και μετά οι παίκτες πρέπει να έχουν επιθυμία, αποφασιστικότητα και οργάνωση για να μην αφήνουν τις ομάδες να σκοράρουν. Η Γουέστ Χαμ είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στα στημένα και υπερασπιστήκαμε τα 14 κόρνερ της την περασμένη εβδομάδα, οπότε είμαι ευχαριστημένος για τον Ashley γιατί δουλεύει σκληρά σε αυτή την πλευρά.

 Τώρα θέλουμε να είμαστε καλύτεροι στο άλλο άκρο, να σκοράρουμε περισσότερα γκολ, αλλά εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να το κάνουμε αυτό. Οι νέες μας μεταγραφές βοήθησαν να κάνουμε τη διαφορά στον τρόπο που παίζουμε. Ο Gana φέρνει ποιότητα και εμπειρία και πολύ ωραίο τρόπο. Είναι άλλο ένα καλό παιδί που μπορείς να έχεις στο γήπεδο. Αγαπά τον σύλλογο και ήθελε να γυρίσει σπίτι και έχετε δει από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του τι φέρνει στην ομάδα. Για μένα, είναι παγκόσμιας κλάσης, αλλά η επιστροφή από τη Γαλλία στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από τρία χρόνια παρουσιάζει πολλές προκλήσεις σωματικά, σε ταχύτητα οπότε πιστεύω ότι θα γίνει ακόμα καλύτερος για εμάς. Είδατε την ηρεμία και την αίσθηση της τοποθέτησης εκτός μπάλας απέναντι στη Γουέστ Χαμ. Οι επιλογές και η ισορροπία στη μεσαία γραμμή μου βελτιώνονται τώρα.

 Ο Neal (Maupay) πέτυχε και το πρώτο του γκολ για τον σύλλογο, και νομίζω ότι έχει ήδη δείξει γιατί τον φέραμε στην Έβερτον. Έχει πολύ καλή εργατικότητα χωρίς την μπάλα, κάτι που είναι σημαντικό για εμάς και το γκολ του ήταν ένα φανταστικό τελείωμα. Έκανε ένα γρήγορο γκολ, σούταρε τόσο γρήγορα και δείχνει ότι είναι σκόρερ.Χρειαζόμαστε Dom (Dominic Calvert-Lewin) υγιή αλλά όταν έχουμε τον Neal ξέρουμε ότι έχουμε έναν αποδεδειγμένο επιθετικό της Premier League. Ταιριάζει πολύ καλά με την ομάδα και μπορείτε να βασιστούμε σε αυτόν για να μπει και να παίξει όπως το έκανε. Έχω καλές επιλογές μπροστά τώρα και μας έδωσε την άνεση να επιτρέψουμε στον Dom επιπλέον χρόνο για να είναι σε φόρμα κατά τη διάρκεια του διεθνούς διαλείμματος επειδή θα τον χρειαστούμε επίσης.

 Έχουμε επιλογές σε σχεδόν κάθε θέση. Είναι νωρίς, φυσικά, αλλά νομίζω ότι οι οπαδοί μας εκτιμούν τις βελτιώσεις που έχουμε κάνει ως ομάδα. Αυτό οφείλεται στη σκληρή δουλειά και στους παίκτες μας. Υπήρξε μια ανατροπή στους παίκτες και, στην πραγματικότητα, αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να δούμε. Είμαι ευγνώμων στο διοικητικό συμβούλιο, τον ιδιοκτήτη, τον πρόεδρο και την Denise γιατί μας στήριξαν όσον αφορά το ποιον θέλαμε να υπογράψουμε. Η υπόλοιπη βελτίωση μας είναι δουλειά των παλικαριών. Υπήρχε μεγάλη ένταση την περασμένη σεζόν, για προφανείς λόγους, αλλά το έχουμε τακτοποιήσει. Δεν πρέπει ποτέ να εφησυχάζουμε, αλλά εργαζόμαστε πολύ σκληρά και, αυτή τη στιγμή, αναζητούμε πολύ καλύτερο θέση .”

αφησε ενα σχολιο