1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΑΧΤΙΔΑ ΦΩΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ

ΑΧΤΙΔΑ ΦΩΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΤΕΙΝΗ ΣΕΖΟΝ

 Παραμονές του ντέρμπι του Merseyside και δυστυχώς στα χρόνια που ζούμε, έχουμε πολλά να ζηλέψουμε από τους γείτονες μας. Αν με ρωτούσατε  τι ζηλεύω από τους γείτονες ένα από τα σπουδαιότερα πέρα από τους τίτλους είναι-ήταν ο ποδοσφαιριστής Steven Gerrard .

  Νομίζω πως δεν είναι μόνο δικό μου φετίχ αλλά από πάντα είχα την ελπίδα να δω την Έβερτον να βγάζει έναν παρόμοιο ποδοσφαιριστή-σύμβολο με τον Gerrard των γειτόνων. Έναν παίκτη που να έρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας και να σηκώσει στις πλάτες του την Έβερτον. Φυσικά το βασικότερο να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες και στα εκατομμύρια που θα στρώσουν στο δρόμο του οι άλλες ομάδες. Είναι κάτι που η δικιά μας γενιά δεν το έχει ζήσει.  Την τελευταία 20ετία υπήρχαν 2 μόλις ποδοσφαιριστές που είχαν την ικανότητα να το κάνουν αυτό και οι δύο έφυγαν νωρίς και σαν “κλέφτες”. Ο πρώτος ήταν ο Wayne Rooney και ο δεύτερος ο Ross Barkley. Η αλήθεια είναι ότι είχα την ελπίδα και από άλλους παίκτες (Rodwell, Baxter,Tom Davies) αλλά αποδείχθηκαν λίγοι.

 Η νέα μου ελπίδα είναι ο Antony Gordon . Φυσικά μετά τους δύο “Εβερτόνιαν” που έφυγαν, προσπαθώ να μην βάζω ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μου. Όμως οι εμφανίσεις του Gordon με κάνουν να ονειρεύομαι.  Βέβαια είναι μικρός, δεν ξέρουμε αν θα αποδειχθεί αντάξιος των προσδοκιών μας αγωνιστικά στο μέλλον. Δεν ξέρουμε τι χαρακτήρας είναι. Και έχει μόλις λίγους μήνες που πραγματικά ξεχωρίζει.

 Όμως είναι η μοναδική αχτίδα φωτός σε μια κατασκότεινη σεζόν για την Έβερτον. Τα 4 γκολ και οι 2 ασίστ σε 28 αγώνες δεν δείχνουν ούτε κατά διάνοια την συνολική του φετινή προσφορά. Είναι ο βασικός και μόνιμος κίνδυνος για οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα. Με τεράστια προσπάθεια και κατάθεση ψυχής σε κάθε αγώνα. Όσο υπερβολικό και αν είναι για 21χρονο που πέρυσι δεν είχε καν θέση στο ρόστερ και βολόδερνε στην Πρέστον, είναι ο φετινός ηγέτης της ομάδας. Έχει εξελιχθεί από τον Δεκέμβριο που η ομάδα άρχισε να μπαίνει σε περιπέτειες, ως ο μόνος που παίζει κυριολεκτικά συνέχεια στα κόκκινα. Αν η Έβερτον σωθεί θα πρέπει τιμητικά οι μισές ακριβοπληρωμένες βεντέτες της ομάδες να του καταθέσουν το παχυλό τους μισθό που τους γλίτωσε από την κηλίδα του υποβιβασμού στην καριέρα τους.

 Μια και έρχεται Πάσχα ας ελπίσουμε ο Antony Gordon να συνεχίσει να σηκώνει στις πλάτες του την Εβερτον, να καταφέρει να την σώσει, να αντέξει την πίεση και φυσικά στο μεγάλο μας όνειρο, να γίνει ο δικός μας παίκτης-σύμβολο που θα φέρει την ανάσταση στην ομάδα μας.

 

 

αφησε ενα σχολιο