1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Δίπλα στις όχθες του

Δίπλα στις όχθες του Τάμεση

Κυριολεκτικά το Craven Cottage είναι δίπλα ακριβώς στον ποταμό του Τάμεσι. Εκεί λοιπόν στο δυτικό Λονδίνο εδρεύει η συμπαθεστάτη Fulham FC. Μία ομάδα που παρά τον προβιβασμό της φέτος, η ομάδα βγάζει φωτιές και είναι ήδη στην 7η θέση, μία θέση που οδηγεί στο Conference League παρακαλώ…!!! Μία ομάδα που πριν αρχίσει το πρωτάθλημα την είχαν για τις τελευταίες θέσεις του και όμως έχει πάει κόντρα στις κακόβουλες κριτικές έως τώρα. Βέβαια το πρωτάθλημα έχει ακόμα άλλες 25 αγωνιστικές, οπότε ακόμα είναι νωρίς για το μέλλον των cottagers. Όμως επί του παρόντος και λίγο πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος για το Μουντιάλ είναι ήδη σε θέσεις Ευρώπης!

Πάμε όμως να δούμε πως έχει συμβεί όλο αυτό και να ξετυλίξουμε το μίτο της Αριάδνης! Βλέποντας τις στατιστικές, ο Mitrovic είναι 3ος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 8 γκολ και ο Pereyra είναι 4ος με 4 ασίστ. Επίσης έχει την 4η καλύτερη επίθεση με 22 γκολ αλλά παράλληλα είναι η 3η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 22 εξίσου. Από τα 12 παιχνίδια που έχει παίξει (το παιχνίδι με την Chelsea αναβλήθηκε) έχει 10 g/g!! Άρα το συμπέρασμα είναι πως έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα μονάχα 2 ολάκαιρες φορές (βλ. Aston Villa 3-0, Wolves 0-0). Αντίστοιχα στην ομάδα μας η άμυνα είναι η 5η καλύτερη στη διοργάνωση με 12 γκολ παθητικό αλλά στην επίθεση έχουμε βάλει μονάχα 11 γκολ καταλαμβάνοντας την 4η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά τα της PL φέτος, η Fulham έχει 3-2-1 εντός έδρας με την Everton να είναι ακριβώς αντίθετο με 1-2-3. Η Fulham έχασε μόνο από τη Newcastle και αυτό γιατί ήταν με 10 παίκτες σχεδόν με την έναρξη του παιχνιδιού, οπότε είναι λογικό να απωλέσει βαθμούς. Ένα άλλο στατιστικό που διάβασα και έχει ενδιαφέρον είναι πως από τις 4 ήττες, τις 3 τις έκανε με ομάδες του Λονδίνου (βλ. Arsenal, West Ham & Tottenham όλες εκτός έδρας) αντίθετα η δική μας ομάδα με τις ομάδες του Λονδίνου φέτος είναι στην ισοπαλία με 2-2 (βλ. West Ham, Crystal Palace νίκες και Chelsea, Tottenham ήττες).

Τέλος η παράδοση που έχουμε στις 10 τελευταίες αναμετρήσεις μεταξύ μας είναι 6 νίκες, 3 ήττες και 1 ισοπαλία, από αυτές στο Λονδίνο έχουμε 2-1-2. Η πιο χαρακτηριστική μας νίκη ήταν την προηγούμενη φορά που κερδίσαμε με 2-3 (2 γκολ DCL και 1 Doucoure).

 

αφησε ενα σχολιο