1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα η συμφωνία του Farhad Moshiri με την MSP Sports Capital, πρέπει να θεωρείτε δεδομένη. Μια και όπως γράφεται η  MSP Sports Capital έχει δώσει ήδη χρήματα για το γήπεδο.

 Ο όμιλος που στοχεύει να πάρει ένα σημαντικό μερίδιο στην Έβερτον ήδη παρέχει χρηματοδότηση για το νέο γήπεδο όπως γράφουν πολλά δημοσιεύματα αυτές τις μέρες. Αναμένεται να πάρει δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας. Η MSP Sports Capital βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες με τον μεγαλομέτοχο, Farhad Moshiri, τις τελευταίες δύο εβδομάδες σχετικά με επενδύσεις στην Everton Stadium Development Company, την επιχείρηση που ίδρυσε ο Moshiri το 2017 για να χρηματοδοτεί και να επιβλέπει την κατασκευή του νέου γηπέδου.

  Η προτεινόμενη συμφωνία προβλέπει μια εταιρεία υπό την ηγεσία της MSP με έδρα τη Νέα Υόρκη να δώσει στην Moshiri από 100 έως 150 εκατομμύρια λίρες (124 εκατομμύρια έως 187 εκατομμύρια δολάρια) ως δάνειο που θα μπορούν να μετατραπούν σε μετοχές στην ομάδα τις τάξεως του 20-25%. Ο Βρετανο-Ιρανός δισεκατομμυριούχος έχει ρίξει ως τώρα ένα ποσό ανάμεσα σε 400-450 εκατομμύρια λίρες στο νέο γήπεδο.

 Χθεσινό ρεπορταζ της Athletic γράφει ότι μέσω ενδιάμεσων, είναι πιθανόν η MSP Sports Capital να έχει ήδη συνεισφέρει 40 εκατομμύρια λίρες για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση του νέου γηπέδου, ενώ ο Moshiri και η MSP προσπαθούν να σφραγίσουν τα λεπτότερα σημεία της μεγαλύτερης συμφωνίας. Έγινε γνωστό ότι ένα συγκεκριμένο ποσό, της τάξης των 40 εκατομμυρίων λιρών,προέρχεται από την εταιρεία Blythe , που ανήκει στον Andrew Bell, ιδρυτή της επενδυτικής πλατφόρμας AJ Bell. Πιστεύεται ότι ο Andrew Bell είναι κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας στηνΈβερτον. Αλλά είναι κατανοητό ότι η Blythe Capital ενεργεί ως μεσίτης και δεν συνεισφέρει δικά της χρήματα. Τα οποία προέρχονται λογικά από την MSP Sports Capital, με την συμφωνία να είναι λογικά αρκετά κοντά ώστε να είναι πρόθυμοι να συνεισφέρουν χρήματα από νωρίς.  

αφησε ενα σχολιο