1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

  Δημοσιεύτηκε ο ισολογισμός της Έβερτον για το οικονομικό έτος 2021/22 με τις απώλειες για την ομάδα να φτάνουν στα 44,7 εκατομμύρια λίρες.

 Οι απώλειες στον ισολογισμό είναι αισθητά μικρότερος από την απώλειά των 121 εκατομμυρίων λιρών για το 2020/21 και των 139,9 εκατομμυρίων λιρών το 2019/20. Στις οποίες οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι αναγκάστηκαν να παίζουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

 Η Έβερτον να είναι μία από τις εννέα ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, που έχουν δηλώσει απώλειες μέχρι στιγμής για την σεζόν 2021/22. Επτά ομάδες έχουν δηλώσει μεγαλύτερες απώλειες  (Άρσεναλ, Τσέλσι, Μπόρνμουθ, Λέστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Γουλβς)

 Υπήρχαν ομάδες που δήλωσαν κέρδη συγκεκριμένα επτά σύλλογοι σημείωσαν κέρδη για τη σεζόν 2021/22. Η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι κατέγραψε κέρδη 41,7 εκατ. £, όπως και η Μπρέντφορντ (30 εκατ. £), η Μπράιτον (24,1 εκατ. £),η  Γουέστ Χαμ (12,3 εκατ. £),η Λίβερπουλ (7,5 εκατ. £) και η Άστον Βίλα (400.000 £) .Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Κρίσταλ Πάλας, η Φούλαμ, η Λίντς, η Νιουκάστλ και η Νότιγχαμ Φόρεστ δεν έχουν ακόμη δημοσιεύσει τους ισολογισμούς τους για το 2021/22.

 Άσχετα με τις υπόλοιπες ομάδες και χωρίς να μπούμε στην αναλυτική εικόνα του ισολογισμού οι γνώστες μπορούν να τον μελετήσουν στον σύνδεσμο εδώ. Η Έβερτον περιόρισε τις απώλειες της με την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο και την πώληση των Digne και Richarlison πέρυσι.

  Με την έκδοση του τελευταίου ισολογισμού επιβεβαιώνεται ότι η Έβερτον έχει οικονομικές απώλειες περισσότερες από το επιτρεπόμενο ποσό κατά τη διάρκεια του τριετούς κύκλου. Με την Έβερτον να θεωρεί ότι οι απώλειες μπορούν να αποδοθούν στην πανδημία του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα στο άρθρο δημοσίευσης του ισολογισμού γράφει: O αντίκτυπος του COVID-19 παραμένει σημαντικός, με την πανδημία να συμβάλλει σε συνδυασμένες κρυσταλλοποιημένες απώλειες άνω των 90 εκατομμυρίων λιρών, ενώ σημειώθηκαν επίσης σημαντικές σημαντικές αποκρυσταλλωμένες απώλειες.

 Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι οι σωρευτικές ζημίες τις τελευταίες τέσσερις σεζόν ανέρχονται σε περίπου 415 εκατομμύρια Λίρες.και ότι κατά την περίοδο μετά το τέλος του έτους, ο μεγαλομέτοχος Farhad Moshiri παρείχε επιπλέον οικονομική υποστήριξη 70 εκατομμυρίων λιρών στην ομάδα.

 

 

 

 

αφησε ενα σχολιο