1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΕΒΕΡΤΟΝ-ΤΣΕΛΣΙ 1-0 (ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΤΟ

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΤΣΕΛΣΙ 1-0 (ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ)

 Η Έβερτον έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής πετυχαίνοντας μια σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Τσέλσι με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Pickford και Richarlison και τον υπέροχο κόσμο της ομάδας που δημιούργησε μια φανταστική ατμόσφαιρα στο Goodison park και έσπρωξε την ομάδα προς την νίκη.

 Στο πρώτο ημίχρονο τα νεύρα, η ένταση και το πάθος ήταν αυτά που κυριάρχησαν, με τις δύο ομάδες να έχουν ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η Τσέλσι είχε στο 8′ ένα σουτ του Mount εκτός περιοχής που έφυγε άουτ. Στο 16′ ένα όχι καλό σου του Grey απέκρουσε ο Mendy. Τέλος στο 33′ ο Gordon είχε και αυτός με την σειρά του ένα σουτ που έφυγε άουτ.Αυτές ήταν όλες και όλες οι αξιομνημόνευτες τελικές του πρώτου ημιχρόνου

 Αντίθετα το δεύτερο ημίχρονο ήταν τελείως διαφορετικό. Μόλις ένα λεπτά μετά την έναρξη του ο Grey και ο Richarlison  έκλεψαν την μπάλα από τον Azpilicueta. Ο Grey έδωσε την μπάλα στον Βραζιλιάνο που πλάσαρε σωστά τον τερματοφύλακα της Τσέλσι και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα μας. Σχεδόν άμεσα η ομάδα έχασε μια σπουδαία ευκαιρία να πετύχει δεύτερο γκολ, όταν οι Gordon, Grey και Doucoure  συνεργάστηκαν άψογα στο όριο της περιοχής της Τσέλσι, ο Γάλλος μέσος πάσαρε μέσα στην περιοχή στον Mykolenko που όμως πλάσαρε άουτ. Η Τσέλσι με την σειρά της είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες να σκοράρει αλλά ο Pickford είπε όχι και στις δύο περιπτώσεις. Στο 59′ ο Mount σουτάρει η μπάλα πάει στο δοκάρι και στρώνεται στον Azpilicueta που με πεσμένο τον Pickford σουτάρει αλλά ο Άγγλος τερματοφύλακας με μια απίστευτη επέμβαση αν και πεσμένος έδιωξε σε κόρνερ. Στην επαναφορά από το κόρνερ η μπάλα φτάνει στο Rudiger στο δεύτερο δοκάρι που από κοντά δεν καταφέρνει να νικήσει ξανά τον Pickford που απέκρουσε με το πρόσωπο. Στο 62′  Richarlison σε μια επέλαση από αριστερά προσπάθησε να βρει τον Grey αλλά δεν τα κατάφερε με μοναδικό κέρδος ένα κόρνερ που κέρδισε σε δεύτερο χρόνο. Στο 79′ ένα σουτ του Loftis Cheek απέκρουσε ξανά σε κόρνερ ο Pickford.  Στο 85′ O Grey που βρέθηκε μέσα στην περιοχή πήρε μια όμορφη πάσα από τον πολύ καλό Doucoure όμως το σουτ του έφυγε άουτ. Στο 89′ ένα σουτ του Gordon απέκρουσε ο Mendy. Τέλος στο 92′ ο εντυπωσιακός Pickford είπε και πάλι όχι σε σουτ του Ziyech μέσα από την περιοχή. Έτσι το 1-0 έμεινε αξίζει να σταθούμε και στην αθόρυβη δουλεία του Yerry Mina που αποσυντόνισε τον Havertz και τον έβγαλε εκτός παιχνιδιού.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΚΤΩΝ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

αφησε ενα σχολιο