1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ

ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ LAMPARD;

 Ήταν δεδομένο ότι μετά την ήττα από την Μπόρνμουθ θα υπήρχε έντονη γκρίνια και προπονητολογία. Συνεπώς δεν μας κάνει εντύπωση ότι διαβάζουμε το πρώτο όνομα για πιθανό αντικαταστάτη του Frank Lampard.

 Πρόκειται για τον Ελληνοαυστραλο προπονητή της Σελτικ, Ange Postecoglou (Άγγελο Ποστέκογλου) είναι «κορυφαίος στη λίστα επιθυμιών της Έβερτον» για να αντικαταστήσει τον Frank Lampard στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Στην διοίκηση της Έβερτον είναι εντυπωσιασμένοι από το «γρήγορο και ελκυστικό ποδόσφαιρο» που παίζει η Σέλτικ αλλά και την ευθύτητα του χαρακτήρα του. Κάτι που προφανώς σημαίνει πως κάποια επαφή έστω και σε φιλολογικό επίπεδο έχει γίνει. Ο Ποστέκογλου και ο Λάμπαρντ μοιράζονται τον ίδιο ατζέντη την CAA Base και θα συναντηθούν στο Σίδνεϊ την Κυριακή, όταν η Σέλτικ θα αντιμετωπίσει την Έβερτον σε φιλικό στη μέση της σεζόν.

Ο Άγγελος Ποστέκογλου είναι γεννημένος στην Αθήνα στην Νέα Φιλαδέλφεια  στις 27 Αυγούστου 1965 μετακόμισε στη Μελβούρνη σε ηλικία πέντε ετών. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ως αμυντικός για τη Σάουθ Μέλμπουρν Ελλάς και έπαιξε τέσσερα παιχνίδια για την εθνική ομάδα της Αυστραλίας στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

 Ως προπονητής ο Άγγελος Ποστέκογλου έχει ένα αρκετά πλούσιο βιογραφικό . Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα που περάσε σχεδόν όλη την ποδοσφαιρική του καριέρα την Σάουθ Μέλμπουρν Ελλάς από το 1996 μέχρι το 2000 Μαζί της κατέκτησε δυο πρωταθλήματα Αυστραλίας (1998 και 1999) και το Πρωτάθλημα Ωκεανίας, συμμετέχοντας έτσι το 2000 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που διεξήχθη στη Βραζιλία.Το 2000 ως το 2007 ανέλαβε την Εθνική Ελπίδων της Αυστραλίας.

 Τον Μάρτιο του 2008 ήρθε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας την Παναχαΐκή στην Γ’ Εθνική έπειτα από πρόταση που του έγινε από τον τότε πρόεδρο της ομάδας Κώστα Μακρή, η έλευση όμως του Αλέξη Κούγια στα διοικητικά του συλλόγου είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Το 2009 έως το 2013 ήταν προπονητής της Μπρισμπέιν Ρόαρ, το 2011-12 οδήγησε την ομάδα στο πρωτάθλημα έχοντας το μεγαλύτερο ρεκορ που μια ομάδα παράμεινε αήττητη στην χώρα του δηλαδή για 36 αγώνες.

 Τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι το 2017 διετέλεσε ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Αυστραλίας, με την οποία κατέκτησε το Ασιατικό Κύπελλο του 2015. Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2017 συμφώνησε με την ιαπωνική Γιοκοχάμα Μαρίνος σταθεροποίησε την ομάδα κατακτώντας το πρωτάθλημα Ιαπωνίας το 2019. Τον Ιούνιο του 2021 ανακοινώθηκε ως προπονητής της Σέλτικ. Στην πρώτη του χρονιά στους Κέλτες, κατέκτησε το πρωτάθλημα Σκωτίας και το Λιγκ καπ της σεζόν 2021-22 εντυπωσιάζοντας με το γρήγορο ποδόσφαιρο που απέδωσε η ομάδα. Σε προσωπικό επίπεδο σάρωσε όλα τα ποδοσφαιρικά βραβεία του προπονητή της σεζόν στην Σκωτία.

αφησε ενα σχολιο