1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΕΠΙΘΕΣΗ STUBBS ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΘΕΣΗ STUBBS ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 Ο Alan Stubbs μίλησε στο BBC Radio Five Live μετά την ήττα της Έβερτον στην Πρέμιερ Λιγκ με 4-1 από την Μπράιτον και επιτέθηκε στην διοίκηση της ομάδας καυτηριάζοντας τις συνεχείς αλλαγές προπονητών το γεγονός πως ανακατεύονται στις μεταγραφές ενώ κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο Bill Kenwright ότι δεν του δίνει εισιτήρια για τους αγώνες για να τον φιμώσει.

  O Stubbs είπε: “ Για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι κανένας οπαδός της Έβερτον είναι τόσο έκπληκτος. Νομίζω ότι αυτός ο τρόπος που ήρθε η ήττα είναι το αναπάντεχο κομμάτι, αλλά είναι μια δύσκολη στιγμή για την Έβερτον αυτή τη στιγμή. Ο Frank Lampard πρέπει να αναλάβει τεράστια ευθύνη, αλλά και το διοικητικό συμβούλιο πρέπει επίσης να δεχτεί μεγάλο μέρος αυτής της κριτικής. Ακόμα περισσότερο από όσο ο Frank, επειδή πήγε και έπρεπε να αντιμετωπίσει τις αποτυχίες των προηγούμενων προπονητών που είχε φέρει το διοικητικό συμβούλιο. Δυστυχώς, η απόλυση προπονητών είναι η εύκολη λύση. Ελπίζω να του δώσουν λίγο περισσότερο χρόνο και λίγη στήριξη στις μεταγραφές, αλλά έχουν μια απόφαση να πάρουν. Έχουν τρία παιχνίδια τώρα. Έχουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτός έδρας. Έχει ένα τεράστιο παιχνίδι με τη Σαουθάμπτον εντός έδρας και μετά τη Γουέστ Χαμ στις 21 Ιανουαρίου. Δυστυχώς, η απόλυση προπονητών είναι η εύκολη λύση.Πρέπει να αποφασίσουν αν θα τον στηρίξουν ή θα του δώσουν τρία παιχνίδια και να δουν τι θα συμβεί μετά από αυτό. Νομίζω ότι τα μεγάλα ερωτηματικά πρέπει να απευθυνθούν στην διοίκηση. Αυτοί είναι που βλέπουν τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια μετριότητας.”

 Ο πρώην αρχηγός της Έβερτον συνέχισε, λέγοντας: “Νομίζω ότι είναι πολύ προφανές. Είχαμε ένα διοικητικό συμβούλιο που ανακατεύτηκε στις μεταγραφές. Θα έλεγαν ότι δεν το έχουν κάνει, αλλά σίγουρα το έκαναν. Η Έβερτον ξόδεψε πάνω από 500 εκατομμύρια λίρες τα τελευταία έξι, επτά χρόνια σε μια ομάδα που είναι χειρότερη τώρα από ό,τι πριν αρχίσει να ξοδεύει. Αυτό μας λέει τα πάντα για το πόσο λάθος είναι. Έφεραν τον Kevin Thelwell αυτή τη σεζόν να το επιβλέπει και τα πρώτα σημάδια των μεταγραφών του ήταν θετικά, αλλά θα χρειαστούν 18 μήνες έως δύο χρόνια για να προσπαθήσουν να απαλλαγούν από όλες τις μεταγραφές που έχουν κάνει τα τελευταία πέντε ή έξι χρόνια. Όλοι μιλούν για αλλαγές στο γήπεδο, αλλά πρέπει να υπάρξει αλλαγή στα παρασκήνια. Το λέω τα τελευταία δύο-τρία χρόνια.”

 Ακολούθησε μια αποκάλυψη που αν ισχύει προβληματίζει για τους τρόπους που χρησιμοποιεί η ομάδα για να φιμώσει τις αντίθετες γνώμες “Σίγουρα ο κύριος Kenwright, προσπαθεί να μας κρατήσει ήσυχους με το μην μας επιτρέψει την είσοδο στους αγώνες, ανεπίσημα. Υπάρχει ένα πράγμα που δεν θα κάνουν ποτέ και αυτό είναι να σταματήσουν τη φωνή μου γιατί στο τέλος της ημέρας, θέλω το καλύτερο για την Έβερτον.  Ναι, ήμουν παίκτης, αλλά είμαι οπαδός πρώτα και κύρια. Αυτή τη στιγμή είναι λυπηρό να βλέπεις τι συμβαίνει, όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από το γήπεδο. Αποφάσισε να μην μου δώσει εισιτήρια γιατί βασικά έχω πει την αλήθεια όσον αφορά την επιθυμία αλλαγής. Ο τρόπος του Bill (Kenwright) να το αντιμετωπίσει αυτό είναι να προσπαθήσει να σε εμποδίσει να παρακολουθήσεις την ομάδα που υποστήριζες από τότε που ήσουν παιδί, αλλά αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.”

 Eρωτηθείς πού πηγαίνει τώρα η Έβερτον, ο Stubbs απάντησε: “Έχουμε στην κυριολεξία τέσσερις εβδομάδες γιατί αυτό είναι την μεταγραφική περίοδο για να φέρουμε νέους παίκτες, και δυστυχώς έχουμε έναν πρόεδρο που έχει ησυχάσει, από την άποψη ότι ο κ. Moshiri δεν είναι πουθενά. Νομίζω ότι είναι γνωστό ότι ψάχνει για επενδυτές ή θα ήταν ευτυχής να πουλήσει τον σύλλογο. Έχουμε ένα νέο γήπεδο στο βάθος που φαίνεται φανταστικό, το οποίο πρέπει να ομολογήσω γιατί το προσπερνώ καθημερινά. Αλλά αυτή τη στιγμή αυτό είναι τόσο μακριά γιατί αυτό που μας ταράζει  αυτή τη στιγμή είναι το αγωνιστικό, ήμασταν τυχεροί πέρυσι στην Έβερτον, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Ο μόνος λόγος που μείναμε στην Πρέμιερ λιγκ την περασμένη σεζόν ήταν καθαρά οι οπαδοί. Θα βγουν και θα στηρίξουν την ομάδα, αλλά χρειάζονται στήριξη και οι ίδιοι. Χρειάζονται υποστήριξη και οι παίκτες πρέπει πραγματικά να φέρουν τους οπαδούς πίσω στο πλευρό τους γιατί αυτό πιθανότατα έχει αλλάξει πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, τέσσερις εβδομάδες πριν, από τους αγώνες της Μπόρνμουθ όταν νικήθηκαν δύο φορές. Κοιτάξτε τα τελευταία αποτελέσματα της Έβερτον, έχουν ηττηθεί από Μπόρνμουθ, Γουλβς, Λέστερ και Μπράιτον. Τρεις από αυτές ομάδες βρίσκονται στη μάχη του υποβιβασμού και έχουν ηττηθεί από τις ομάδες γύρω τους. Κάτι που δεν είναι αποδεκτό.”

 Ο Stubbs πιστεύει ότι εάν οι μπλε δεν είναι ενεργοί στη μεταγραφική περίοδο αυτό το μήνα, τότε θα μπορούσαν κάλλιστα να υποβιβαστούν στο Championship. «Μάλλον, ναι», απάντησε όταν ρωτήθηκε αν η Έβερτον θα υποβιβαστεί αν δεν φέρει παίκτες αυτόν τον μήνα. Πριν προσθέσει: «Είναι οδυνηρό τώρα. Αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι έχουν κάνει μερικές υπογραφές που βοήθησαν. Ο James Tarkowski και ο Conor Coady ήταν θετικοί, αλλά η Έβερτον μπήκε στη φετινή σεζόν χωρίς αναγνωρισμένο επιθετικό. Αν και ήξεραν ότι ο βασικός τους επιθετικός, ο Dominic Calvert-Lewin, δεν θα ήταν έτοιμος για αρκετό καιρό, και για μένα, αυτό είναι κακή διαχείριση.”

αφησε ενα σχολιο