1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ

 Νέες φήμες για πώληση της Έβερτον σύμφωνα με τους Financial Times, ο Farhad Moshiri φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με έναν επενδυτή με έδρα τις ΗΠΑ για να πουλήσει την ομάδα.

 Πρόκειται ξανά για τον Αμερικάνο επιχειρηματία Maciek Kaminski (φώτο), που διαβάζαμε και το καλοκαίρι ως μέρος της κοινοπραξίας Kenyon. Οι συνομιλίες μεταξύ του Moshiri και του Maciek Kaminski, επενδυτή με έδρα τη Μινεσότα, έχουν προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με άτομα με άμεση γνώση του θέματος. Οποιαδήποτε συμφωνία θα χρειαζόταν έγκριση από την Premier League, είπε ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Ωστόσο, οι ίδιοι άνθρωποι προειδοποίησαν ότι δεν υπήρχε βεβαιότητα για την συμφωνία. Οι συνομιλίες περιπλέκονταν από την πρόσφατη αστάθεια της χρηματοπιστωτικής αγοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσθεσαν. Το τελικό ποσό επίσης εξαρτάται  από τη χρηματοδότηση του υπό ανέγερση νέου γηπέδου της Έβερτον.

 Ο Kaminski είχε υποβάλει προσφορές στο παρελθόν όπως γράψαμε μαζί με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Peter Kenyon, τον επενδυτικό τραπεζίτη Michael Klein και τον John Thornton, πρόεδρο της αμερικανικής εταιρίας εξόρυξης Barrick Gold. Ωστόσο, ο Kaminski δεν συνεργάζεται πλέον με την τριάδα μετά από μια διάσπαση, είπαν δύο από τους ανθρώπους που παρακολουθούν τις συζητήσεις. Ο Kaminski, πρώην διαχειριστής κεφαλαίων με καταγωγή από την Πολωνία, έχτισε τον πλούτο του αποκτώντας ακίνητα γραφείων στη Μινεάπολη, τη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία της Μινεσότα. Τώρα διαχειρίζεται την εταιρία ΚAM Sports της οικογένειας Kaminski που όπως γράφεται  δημιουργήθηκε για να «κατέχει και να διαχειρίζεται κορυφαία διεθνή αθλητικά περιουσιακά στοιχεία. Οι συνομιλίες με τον Moshiri νωρίτερα φέτος μπορεί να σταμάτησαν μετά το τέλος της περιόδου αποκλειστικότητας που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές . Τον Ιούλιο τότε, η KAM δήλωσε ότι εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του συλλόγου.

 Το ποσό που τώρα γράφεται είναι ύψους περίπου 400 εκατομμυρίων λιρών, σχετικά μικρότερο από ότι διαβάζαμε το καλοκαίρι, όταν διαβάζαμε για 500 εκατομμύρια λίρες για την ομάδα, συν 500 εκατομμύρια για το γήπεδο. Όμως οι Financial Times είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα οικονομικά έντυπα στον κόσμο και μια είδηση που γράφεται εκεί δεν θα μπορούσαμε να την αγνοήσουμε.

 

αφησε ενα σχολιο