1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ SIMMS ΠΟΣΟ ΛΟΓΙΚΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ SIMMS ΠΟΣΟ ΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ;

   Πόσο λογική έχει η κίνηση της ανάκλησης του δανεισμού του Ellis Simms; Μπορεί να βοηθήσει η είναι μια κίνηση απελπισίας από μια ομάδα που δεν μπορεί να ξοδέψει;

 Κατά την γνώμη μου είναι. Πριν αρκετές εβδομάδες εν μέσω μουντιάλ είδα ένα πόστ ενός Άγγλου φίλου της ομάδας σε ένα γκρούπ Εβερτόνιανς στο Facebook. Τότε έγραφε: “Μήπως αντί να κυνηγήσουμε τον Brereton Diaz και τον Gyokeres πρέπει απλά να επιστρέψει ο Simms.” Ήταν μέρες μετά το παιχνίδι με την Μίλγουλ όπου ο Simms είχε γκολ και ασίστ, αλλά ακόμα δεν τον “έβλεπα” πιθανότατα λίγοι από εμάς τον “έβλεπαν” και ας είχε ως εκείνη την στιγμή 5 γκολ και 2 ασίστ. Πρόσθεσε ακόμα 2 γκολ την εβδομάδα πριν επιστρέψει στην ομάδα μας και η ανακληση του δανεισμού του κάνει όλους στην Σάντερλαντ να τραβάνε τα μαλλιά τους.

 Είναι όμως η λύση που χρειαζόμαστε; Όπως κάθε κίνηση φυσικά θα κριθεί εκ του αποτελέσματος η Πρέμιερ λιγκ είναι ένα απαιτητικό πρωτάθλημα και παίζουν οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο .Όμως είναι η πιο λογική κίνηση. Τα οικονομικά είναι σφικτά, γιατί να ξοδέψεις χρήματα για έναν καλό φορ της Τσαμπιονσιπ όταν ανήκει στην ομάδα ένας καλός φορ της Τσάμπιοσιπ; Ακόμα αν δούμε αγωνιστικές λεπτομέρειες η κίνηση έχει ουσία. Δεν θέλω να βιαστώ να κρίνω τον Neal Maupay αλλά αυτή την στιγμή δεν εξυπηρετεί το παιχνίδι της ομάδας, προφανώς είναι ένας επιθετικός που προορίζεται για άλλο στυλ παιχνιδιού και αδικείται με τον τρόπο που αναγκάζεται να παίξει. Ο Maupay δεν έχει σπουδαία σωματοδομή και σε δεν μπορεί να υποστηρίξει σε καμία περίπτωση τον ρόλο του μοναδικού προωθημένου.

 Αντίθετα ο Simms ουσιαστικά είναι ένας “Calvert-Lewin” δηλαδή μπορεί να εξυπηρετήσει τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού στην ομάδα. Έχουν παρόμοιο ύψος, παρόμοια σωματοδομή και το στυλ παιχνιδιού των δύο παικτών έχει εντυπωσιακές ομοιότητες (όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω στις καρτέλες του Whoscored). Ο Simms πλέον μετά τον περσινό δανεισμό του στην Χαρτς και τον φετινό στην Σάντερλαντ βλέπουμε να βελτιώνεται στο σκοράρισμα και να πατάει καλύτερα στην περιοχή .Ο Frank Lampard ξεκάθαρα μετά το παιχνίδι με την Γούλβς είχε παραδεχθεί ότι ο Calvert-Lewin λείπει πολύ, άρα να φέρει ένα παίκτη με παρόμοια χαρακτηριστικά έχει λογική. Ακόμα έχει λογική γιατί στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε κάθε νεαρό δανεικό που είναι σε κάποια ομάδα η πρόκειται να πάει σε κάποια ομάδα, “αν είσαι καλός θα πάρεις την ευκαιρία σου”.

αφησε ενα σχολιο