1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Η έξοδος των εβερτόνιανς

Η έξοδος των εβερτόνιανς από το Λονδίνο

  Ἀπάραντες δὲ οἱ υἱοὶ Ἰσραὴλ ἐκ Ῥαμεσσῆ εἰς Σοκχώθ εἰς ἑξακοσίας χιλιάδας πεζῶν, οἱ ἄνδρες, πλὴν τῆς ἀποσκευῆς, καὶ ἐπίμικτος πολὺς συνανέβη αὐτοῖς καὶ πρόβατα καὶ βόες καὶ κτήνη πολλὰ σφόδρα. Καὶ ἔπεψαν τὸ σταῖς, ὃ ἐξήνεγκαν ἐξ Αἰγύπτου, ἐγκρυφίας ἀζύμους· οὐ γὰρ ἐζυμώθη· ἐξέβαλον γὰρ αὐτοὺς οἱ Αἰγύπτιοι, καὶ οὐκ ἠδυνήθησαν ἐπιμεῖναι οὐδὲ ἐπισιτισμὸν ἐποίησαν ἑαυτοῖς εἰς τὴν ὁδόν. Η δὲ κατοίκησις τῶν υἱῶν Ἰσραήλ, ἣν κατῴκησαν ἐν γῇ Αἰγύπτῳ καὶ ἐν γῇ Χαναάν, ἔτη τετρακόσια τριάκοντα. Καὶ ἐγένετο μετὰ τὰ τετρακόσια τριάκοντα ἔτη, ἐξῆλθε πᾶσα ἡ δύναμις Κυρίου ἐκ γῆς Αἰγύπτου νυκτός. Προφυλακή ἐστι τῷ Κυρίῳ, ὥστε ἐξαγαγεῖν αὐτοὺς ἐκ γῆς Αἰγύπτου· ἐκείνη ἡ νὺξ αὕτη προφυλακὴ Κυρίῳ, ὥστε πᾶσι τοῖς υἱοῖς Ἰσραὴλ εἶναι εἰς γενεὰς αὐτῶν.

Και όπως έγινε η έξοδος των Ισραηλιτών από τους Αιγυπτίους, κάπως έτσι και εμείς πρέπει να κάνουμε τη δική μας έξοδο στο Λονδίνο. Τρεις αγώνες στην πρωτεύουσα και ένα κύπελλο. Διατί λέγω 3 αγώνες? Διότι ημιτελικοί και τελικοί γίνονται εις την πρωτεύουσα της Αγγλίας, εις το Wembley. Θα μου πείτε τώρα, εδώ δεν μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε μέσα στην έδρα μας και θα τα καταφέρουμε σε μία άλλη πόλη?

Και εξηγούμεθα λοιπόν, ότι ναι μεν αλλά… [Λέγοντας αλλά] βάζοντας ως κύριο συστατικό το ζήλο για ένα τρόπαιο, την ευκαιρία να πας στην Ευρώπη μέσω αυτού του κυπέλλου και τέλος είναι η εξιλέωση των ποδοσφαιρστών, προπονητών και μανατζαρέων μέσω αυτού του κυπέλλου. Σας κάλυψα? Προφανώς και όχι!

Από το 1990 κι ύστερα, δεν θα κάνω ανασκόπηση όλου του αιώνα, Sunderland, Millwall και Cardiff έφτασαν στον τελικό όντας εκτός Premier League ή Division One. Δεν το κατέκτησαν, ΟΜΩΣ έφτασαν έστω να το ακουμπήσουν και να ζήσουν το όνειρο για λίγες στιγμές ή λίγα λεπτά. Έπεται και συνέχεια όμως. Έχουν υπάρξει σε τελικό και ομάδες που ήταν στην ίδια μοίρα που είμαστε εμείς τώρα ή ακόμα και χειρότερα. Ας αναφερθώ αρχικά στη Wigan (μας απέκλεισε στα προημιτελικά 0-3) η οποία κατέκτησε το κύπελλο παρακαλώ! Άσχετα μετά που υποβιβάστηκε! Το 1992/93 το κατέκτησε η Arsenal η οποία βγήκε 10η στο πρωτάθλημα, την αμέσως επόμενη χρονιά η Chelsea έφτασε στον τελικό όντας στην 14η θέση. Η Middlesbrough το 1996/97 υποβιβάστηκε όμως έπαιξε στον τελικό χάνοντάς τον με 0-2. Το 2009/10 η Portsmouth όχι απλά υποβιβάστηκε, αλλά πήρε και την τελευταία θέση, αντιμετωπίζοντας στον τελικό την πρωταθλήτρια Chelsea και την επόμενη σεζόν ήταν η σειρά της Stoke. Επίσης το 2013/14 στον τελικό αγωνίστηκε και η Hull, η οποία γλύτωσε τον υποβιβασμό στο παρά 4!

Και κλείνω με τις σεζόν 2015/16 και 2018/19 όπου στον τελικό πήγε η τωρινή μας αντίπαλος Crystal Palace χάνοντας στην παράταση από τη Man. United και η τελευταία έκπληξη προήλθε από τη Watford χανοντας από τη Man. City.

Έκανα τόσες αναφορές γιατί ναι μεν είμαστε σε πολύ άσχημο αγωνιστικό επίπεδο στο πρωτάθλημα, όμως το κύπελλο είναι ένας θεσμός εκπλήξεων, που όλοι το δικαιούνται. Είτε είσαι πρώτος, είτε τελευταίος είτε σε άλλη κατηγορία. Μπορούμε? Ασφαλώς και μπορούμε! Είναι ένα ματς μονάχα, σε περίπτωση ισοπαλίας το ματς οδηγείται στην παράταση και ίσως αργότερα και στα πέναλτι. Οπότε δεν μπορώ να το συγκρίνω με έναν αγώνα πρωταθλήματος!

Σαφώς και το ματς στο Selhurst Park θα είναι πάρα πολύ δύσκολο όμως για σκεφτείται ότι θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες όπως η Liverpool, η Chelsea ή ακόμα και τις πολύ φορμαρισμένες από την Championship Nottingham ή Middlesbrough. Πάμε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας που δεν είναι άλλος από μία εμφάνιση σε τελική φάση. Φτάνοντας εκεί, μπορούμε να πιστέψουμε στα πάντα.

Κλείνωντας να αναφέρω ότι, το ματς με τη Newcastle ήδη στα χαρτιά είναι καμένο χαρτί για εμένα, η Newcastle στο 2ο μισό του πρωταθλήματος τρέχει ένα απίστευτο σερί αήτητων αγώνων, οπότε το να αγωνιστούμε πλήρεις δε το θεωρώ συνετό, όταν την Κυριακή παίζεις το ματς της σεζόν για το σύλλογο! Είδομεν… Ελπίζω σε μία έξοδο από τη δύσκολη έδρα της Crystal Palace! Αισιοδοξία στην παρούσα φάση επιβάλεται, άσχετα αν τα σύνεφα είναι γκρι.

Nil Satis Nisi Optimum

αφησε ενα σχολιο