1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Η Εβερτον θυμίζει έναν

Η Εβερτον θυμίζει έναν Τιτανικό

Όπως ο Τιτανικός ήταν άτρωτος και βούλιαξε από επιπολαιότητα του καπετάνιου του, κάπως έτσι θυμίζει και η Έβερτον από την επιπολαιότητα του ιδιοκτήτη του.

Στο ολυμπιακό στάδιο του ανατολικού Λονδίνου θα παίξουμε το παιχνίδι ταν ή επί τας.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, η ομάδα δε μπορεί να ρολάρει με τίποτα, ο κόσμος έχει εξαγριωθεί, υπάρχουν απειλές προς όλους.

Σε προηγούμενα άρθρα που αναφέρθηκαν τα παιδιά με κάλυψαν απόλυτα. Η ομάδα είναι άρρωστη βαριά, πολύ βαριά. Δεν είναι ένα απλό συνάχη, αλλά έχει φτάσει να έχει πυρετό.

Δεν ξέρω αυτό πόσο θα συνεχιστεί! Η πραγματικότητα είναι πως η απογοήτευση όλων είναι τεράστια. Σε κάθε αγώνα στο Goodison Park θα υπάρχει συλλάλητήριο (δεδομένο) για να φύγουν αυτοί οι “κλόουν” (δύσκολο). Απλά η ομάδα πάει στον αυτόματο. Πάικτες δεν υπάρχουν, λεφτά δεν υπάρχουν (;;;), διοίκηση δεν υπάρχει, τσίπα επίσης.

Δύο είναι οι λύσεις, ακραίες μεν, αλλά μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η μία είναι πως αρχίζεις και ρίχνεις πρόστιμα στους παίκτες για κάθε ήττα από εδώ και στο εξής, από τη στιγμή που μιλάμε για μισθοφόρους παίκτες και όχι για παίκτες που αγαπούν την ομάδα μας. Δεύτερον, ανεβάζεις κάποιους παίκτες από την U21 και υποβιβάζεις κάποιους άλλους. Τους ρίχνεις μεν την ψυχολογία, αλλά σε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, μετρά η ψυχολογία της ομάδας και όχι του κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά.

Το ματς με την West Ham, είναι ένα ματς ζωτικής σημασίας, αν και ακόμα υπάρχουν άλλες 18 αγωνιστικές. Παρόλα αυτά, από τα εναπομείναντα παιχνίδια πόσα ματς πιστευέτε ότι μπορούμε να πάρουμε βαθμούς; (Δεν αναφέρομαι σε ισοπαλία καν).

Έχεις Arsenal μέσα-έξω, έχεις City, Brentford, Tottenham, Fulham, Newcastle μέσα, Liverpool, Chelsea, United, Brighton έξω. Άρα από τα 18 παιχνίδια κατ’ εμέ στα 11 σίγουρα δεν θα κερδίσεις τις ομάδες που βρίσκονται στο Τοπ-10. Πόσα παιχνίδια μένουν, άλλα 7 που εκεί πρέπει να δώσουμε βάση.

Δεν είναι εύκολα τα πράγματα οπότε όταν χάνεις στην έδρα σου από την ουραγό Southampton, δεν μπορείς να ελπίζεις σε μία νίκη επί της Aston Villa πχ.

Αν χάσουμε και το ματς του Λονδίνου, θα είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα για την παραμονή. Σε κάθε αγωνιστική θα είμαστε με ένα κομπιουτεράκι για το τι κάνουν και οι υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται στον ίδιο κικεώνα με εμάς.

Δεν είμαι αισιόδοξος πια, αλλά και η απαισιοδοξία δεν είναι καλό feeling για τον γίγαντα που ονομάζεται Everton.

Απλά το ερχόμενο καλοκαίρι είτε είμαστε στην PL είτε στην Championship, πρέπει να φτιαχτεί μία καινούρια ομάδα, από τους παράγοντες και ιδιοκτήτες μέχρι και τον γυμναστή της ομάδας. Να ξεκινήσουμε κυριολεκτικά από το 0.

 

αφησε ενα σχολιο