1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Η 7ΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΛΣΙ

Η 7ΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΛΣΙ

 Στις 14 Νοεμβρίου πριν από 91 χρόνια  η Έβερτον κερδίζει στο Goodison park με το εντυπωσιακό 7-2 την Τσέλσι με έναν εκπληκτικό Dιxie Dean να κάνει μια από τις εντυπωσιακότερες εμφανίσεις στην επική του καριέρα στην Έβερτον, πετυχαίνοντας 5 γκολ.

 Η ομάδα έχει μόλις επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία μετά από μια σεζόν στην δεύτερη και το διάστημα από τα μέσα Οκτωβρίου ως τα μέσα Νοεμβρίου είναι σε “αφηνιασμένη” φόρμα . Χαρακτηριστικά σε αυτό το διάστημα έχει φιλοδωρήσει με 5 γκολ εκτός έδρας την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (1-5 τελικό σκορ) και με 9 γκολ στο Goodison park την Σέφιλντ Γουένσντεϊ με τον Dean να πετυχαίνει και σε εκείνο το παιχνίδι, 5 γκολ (9-3 τελικό σκορ) . Επόμενο θύμα στο Goodison park η Νιουκάστλ που δέχθηκε 8 γκολ (8-1 τελικό σκορ).

  Η μικρούλα Τσέλσι εκείνη την εποχή δεν ήρθε και με πολλές ελπίδες στο Goodison park μια και ήταν μόλις 19η πριν το παιχνίδι. Με την Έβερτον να έχει ανεβεί στην κορυφή της βαθμολογίας, συνεπώς το 7-2 τελικό σκορ δεν ήταν και το χειρότερο δυνατό. Σε σύγκριση π.χ με το κάζο που έπαθε η Σέφιλντ Γουένσντεϊ που ήταν υπολογίσιμη δύναμη την δεκαετία του 1930.

 Ένα εκπληκτικό στατιστικό είναι ότι σύμφωνα με το αρχεία του αγώνα, ο Dean πέτυχε όλα τα γκολ του μεταξύ του 5′ και του 32′. Σκόραρε στο 5′, 8′, 15′, 24′, 32′ δηλαδή μέσα σε 27 λεπτά σκόρπισε την ομάδα του Λονδίνου με τους Johnson στο 50′ και Stein στο 60′ να πετυχαίνουν τα 7 γκολ της Έβερτον.

 Το τέλος της σεζόν βρήκε την Έβερτον πρωταθλήτρια, έχοντας πάρει το αίμα της πίσω για τον υποβιβασμό που είχε βιώσει πριν μια διετία. Μάλιστα η Έβερτον είναι μια από τις λίγες ομάδες στην ιστορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου που έχουν πετύχει να πάρουν το πρωτάθλημα ως νεοφώτιστοι από την δεύτερη κατηγορία. Ο Dixie Dean, ήταν ο πρώτος σκόρερ με 44 γκολ εκείνη την σεζόν . Παρα τα 10 γκολ σε 2 αγώνες δεν ήταν καν η καλύτερη σεζόν του στην ομάδα. Η Τσέλσι ανέκαμψε και τερμάτισε τελικά στην 12η θέση.

αφησε ενα σχολιο