1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΡΙΧΝΕΙ

ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΡΙΧΝΕΙ Ο MARCEL BRANDS

 Ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Έβερτον ήταν για άλλη μια φορά λαλίστατος σε σχέση με την κατάσταση στην ομάδα και ρίχνει λάδι στην φωτιά, στην εκρηκτική κατάσταση που αρχίζει να δημιουργείται στην Έβερτον. Ο Brands δήλωσε στην Ολλανδική εφημερίδα NRC, ευθείες παρεμβάσεις στην δουλεία του. Ο αθλητικός διευθυντής της PSV Αιντχόβεν πλέον, μίλησε για την καριέρα του μέχρι στιγμής, κάτι που σήμαινε αναπόφευκτα να μιλήσει για τα χρόνια του στο Goodison Park.

 Ο Ολλανδός προσελήφθη ως αθλητικός διευθυντής  της Έβερτον τον Μάιο του 2018 μετά την καταστροφική πορεία του Στηβ Γουόλς, με τους μπλε να ελπίζουν ότι θα μπορούσε να επαναλάβει τις επιτυχημένες περιόδους που είχε κάνει στην Ολλανδία.

 Αρχικά αποκάλυψε ότι ήθελε να προσλάβει τον Mikel Arteta ως αντικαταστάτη του Marco Silva, ως προπονητή της ομάδας αλλά η πρόταση του απορρίφθηκε από τον ιδιοκτήτη Farhad Moshiri. Ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του έγινε φανερό ότι δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει όπως στην Ολλανδία. Αντίθετα, αντιμετώπισε τις συνεχείς παρεμβάσεις του ιδιοκτήτη της Έβερτον, Farhad Moshiri, όσον αφορά τους προπονητές, τις μεταγραφές και άλλα θέματα. 

 Ο Ολλανδός είπε συγκεκριμένα «Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει υπομονή. Δώδεκα προπονητές έχουν ήδη απολυθεί στην Πρέμιερ Λιγκ αυτή τη σεζόν», είπε. «Στο δεύτερο έτος μου, ο Marco Silva απολύθηκε, προσπάθησα να το αποτρέψω, αλλά ήταν πέρα ​​από τον έλεγχό μου. Ενώ ήξερα ότι είναι καλός προπονητής, τώρα το αποδεικνύει στη Φούλαμ. Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε επίσης ότι έπρεπε να υπάρξει ένας έμπειρος διάδοχος, ενώ ο πρόεδρος και εγώ θέλαμε τον Mikel Arteta. Στο τέλος ήρθε ο Carlo Ancelotti».

 “Οι άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν. Το δυσάρεστο είναι ότι πολλοί καλοί άνθρωποι στην ομάδα αναγκάζονταν συχνά σε αυτούς τους γύρους απολύσεων. Φυσικοθεραπευτές, αναλυτές, κλπ. Τότε έπρεπε να διώξω ανθρώπους που ήταν καλοί, σκληρά εργαζόμενοι. Αυτό είναι δύσκολο. Και δεν λειτούργησε ούτε αυτό. Τα πρώτα χρόνια είχα ακόμα την ιδέα ότι θα μπορούσα να αλλάξω κάτι στην Έβερτον. Αλλά αυτό δεν γινόταν”

 Όταν ο Ancelotti άφησε τελικά την Έβερτον για να επιστρέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης.  μετά από μια κάπως παρατεταμένη αναζήτηση, επέλεξαν να προσλάβουν τον πρώην προπονητή της Λίβερπουλ, Rafa Benitez. Αυτή αποδείχθηκε  μια εγκληματική επιλογή με τα δημοσιεύματα τότε να λένε ότι ο Brands δεν ήθελε τον Ισπανό προπονητή και θα προτιμούσε κάποιον άλλο.

 Ο Brands μίλησε ακόμα και για τις μεταγραφές την τελευταία του σεζόν  «Είναι τελείως διαφορετική. Η αγγλική κουλτούρα έχει κάνει τους οπαδούς και τα μέσα ενημέρωσης πιστεύουν ότι ο προπονητής πρέπει να κάνει τις μεταγραφές». πρόσθεσε. «Και ο ιδιοκτήτης καθορίζει πολλά. Ήθελε τον Rafa Benitez για προπονητή το 2021, κάτι που δεν ήταν επιλογή μου. Και ο Benitez ήθελε τον Salomon Rondón, δεν μπορούσα να το εγκρίνω αυτό. Ήταν ήδη στα τριάντα του, δεν ήταν στη λίστα σκάουτινγκ, δεν επρόκειτο να φέρει τίποτα στην Έβερτον. Πάρα πολύ υψηλός μισθός επίσης. Είπα ότι σκέφτηκα ότι ήταν κακή ιδέα. Σκέψου το ως δώρο για τον προπονητή, είπε ο ιδιοκτήτης. Τότε είσαι ανίσχυρος».

 Χωρίς βέβαια να αθωώνουμε τον μεγαλομέτοχο που πολλά ακούγονται για παρεμβάσεις που ανακάτευαν την ομάδα.  Πάντα θα υπάρχει το ερώτημα που πλανάται αναπάντητο στα λεγόμενα του Marcel Brands και αυτό είναι για ποιο λόγο έμενε σε μια ομάδα που ο λόγος δεν μετρούσε και οι παρεμβάσεις στην δουλεία του ήταν συνεχείς; Όμως ακόμα δεν έχει βρεθεί ο δημοσιογράφος να του κάνει αυτή την ερώτηση.

αφησε ενα σχολιο