1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΕΒΕΡΤΟΝ 2-0 (ΜΑΥΡΟ ΠΑΣΧΑ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΕΒΕΡΤΟΝ 2-0 (ΜΑΥΡΟ ΠΑΣΧΑ ΕΝΤΟΣ ΖΩΝΗΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ)

 Η υπερπροσπάθεια της Έβερτον δεν κατάφερε να δώσει τίποτα σε ένα ακόμα ντέρμπι του Merseyside . Οι μπλε είχαν ένα καλό πλάνο και για 60′ κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν και να έχουν κάποιες καλές ευκαιρίες στην αντεπίθεση αλλά τελικά γνώρισαν την ήττα. Έτσι σε συνδυασμό με ακόμα μια νίκη της Μπέρνλι η Έβερτον έπεσε έστω και με παιχνίδι λιγότερο, σε θέση που οδηγεί στην Τσάμπιονσιπ.

 Στο πρώτο ημίχρονο η Έβερτον έπαιξε έξυπνα έκλεισε τους χώρους και προσπαθούσε να βγει έξυπνα στην αντεπίθεση με τους Gordon και Richarlison. Ως αποτέλεσμα ελάχιστες σοβαρές φάσεις έγιναν μπροστά στις δύο εστίες. Στο 14′ ο Grey έκανε μια καλή προσπάθεια κάνοντας κάποιες ντρίμπλες στο όριο της περιοχής, αλλά στο σουτ που δοκίμασε η μπάλα χτύπησε στον Matip. Ο Mane για τους γηπεδούχους εκτός περιοχής σούταρε άουτ στο 21′. Στο 24′ o Gordon μπήκε στην περιοχή μετά από το βολέ του Pickford αλλά προσπάθησε να εκβιάσει ένα πέναλτι και τελικά χρεώθηκε κίτρινη κάρτα. Ο Jota μέσα από την περιοχή σούταρε επίσης άουτ στο 31′. Ψηλά άουτ πέρασε και το σουτ του Salah στο 43΄ επίσης μέσα από την περιοχή. Ενδιάμεσα στο 34′ η Έβερτον έχασε την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Richarlison έκλεψε την μπάλα στο κέντρο βγήκε στην αντεπίθεση, πέρασε μια όμορφη κάθετη πάσα στον Doucoure που όμως δεν κατάφερε στο τετ α τετ να σουτάρει εντός εστίας. Στο 45′ η Λίβερπουλ αρνήθηκε να σταματήσει το παιχνίδι όταν ο Richarlison ήταν στο έδαφος και ο Doucoure έριξε τον Fabinho με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα.

 Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός άλλαξε από το ξεκίνημα. Αν και η Λίβερπουλ δεν ήταν απειλητική στο πρώτο τέταρτο σε αντίθεση με την ομάδα μας, ήταν ξεκάθαρο ότι ο υψηλός ρυθμός ήταν κάτι που εξυπηρετούσε καλύτερα το παιχνίδι της. Στο 52′ Ο Gordon μπήκε στην περιοχή ο Matip τον σκούντηξε αλλά ίσως η φάση του πρώτου ημιχρόνου επηρέασε τον διαιτητή και το VAR που δεν καταλόγισαν πέναλτι. Στο 56′ πάλι ο Gordon χάνει μια καλή ευκαιρία όταν μετά από μια όμορφη μπαλιά του Iwobi σούταρε άουτ. Στο 59′ ο Mykolenko εκτέλεσε ένα φάουλ ο Iwobi έπιασε την κεφαλιά αλλά έφυγε άουτ. Στο 62′ ήρθε το πρώτο γκολ για την Λίβερπουλ όταν ο Salah έβγαλε την σέντρα ο Robertson που ήρθε στο δευτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ 1-0. Το παιχνίδι έμοιαζε αρκετά μονόπλευρο στην συνέχεια με την Λίβερπουλ να χάνει 2-3 ευκαιρίες με τον Salah και τον Origi. Στο 72′ η Έβερτον απείλησε με ένα σουτ του Gray και στο 78 ένα επικίνδυνο γύρισμα του Dele Alli έκοψε ο Robertson πριν προλάβει ο Iwobi να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 85′ το ψαλιδάκι του Diaz και η κεφαλιά του Origi διαμόρφωσαν το τελικό 2-0.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΚΤΩΝ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

αφησε ενα σχολιο