1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΡΕΧΑΜ ΓΟΥΝΤ

ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΡΕΧΑΜ ΓΟΥΝΤ – ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ;

Η Έβερτον έμαθε χθες το πρωί ότι ο αντίπαλος της για το Κύπελλο Αγγλίας θα προκύψει από το ζευγάρι Μπόρνμουθ- Μπόρεχαμ Γούντ. Αυτή που είχε από ελάχιστες ως μηδαμινές ελπίδες ήταν φυσικά η φιλοξενούμενη ομάδα που είναι 3 κατηγορίες πιο κάτω, στην National league.

 Όμως οι εκπλήξεις είναι το αλατοπίπερο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού και η Μπόρεχαμ Γούντ είναι η φετινή έκπληξη. Θα αγωνιστεί με την ομάδα μας στο Goodison park στις 2 Μαρτίου. Η πορεία της ξεκίνησε αποκλείοντας στον 1ο γύρο εκτός έδρας την Μπαρνέτ 0-1. Στο δεύτερο γύρο απέκλεισε την Ίστλιγκ εντός έδρας κερδίζοντας με 2-0. Στο τρίτο γύρο έπεσε για 1η και μοναδική φορά με μια ομάδα από χαμηλότερη κατηγορία της την Σεντ Αλμπανς Σίτι και την κέρδισε εύκολα εντός με 4-0. Η πρώτη μεγάλη έκπληξη ήρθε στον προηγούμενο 4ο γύρο όταν κέρδισε εντός την Γουίμπλετον με 2-0 που είναι δύο κατηγορίες πάνω στην Λιγκ 1. Βέβαια η μεγάλη έκπληξη που έκανε όλη την Αγγλία να γυρίσει το κεφάλι και να κοιτάξει με θαυμασμό την Σταχτοπούτα του θεσμού, ήρθε χθες όταν έκανε το θαύμα μέσα στο Vitality Stadium. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 38′ ο Rickets και έβγαλε εκτός θεσμού την 3η αυτή την στιγμή στην Τσάμπιονσιπ, Μπόρνμουθ (παρακάτω στιγμιότυπα).

Η Μπόρεχαμ Γουντ ιδρύθηκε το 1948, στην ομώνυμη πόλη που είναι λίγο έξω από το Λονδίνο. Δεν έχει παίξει πότε στις λεγόμενες ως επαγγελματικές κατηγορίες στην Αγγλία (Δηλαδή δεν έχει φτάσει ποτέ στις 4 πρώτες κατηγορίες) καλύτερη θέση που έχει καταλάβει είναι η 4η στην National league (5η κατηγορία). Φέτος κάνει την καλύτερη πορεία της στο Κύπελλο Αγγλίας. Όσο και αν χαιρόμαστε με τις όμορφες εκπλήξεις. Ας ελπίσουμε η ομάδα μας να δείξει την ανάλογη σοβαρότητα για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα για τους 8 του θεσμού.

 

 

αφησε ενα σχολιο