1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ-ΕΒΕΡΤΟΝ 4-0 (ΕΝΑΣ

ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ-ΕΒΕΡΤΟΝ 4-0 (ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ)

 Υποτίμηση, αδιαφορία, αλλά και χτυπητές αδυναμίες είδαν όσοι έκαναν το λάθος να ξενυχτήσουν για να δουν έναν φιλικό εφιάλτη, με μια Έβερτον να διασύρεται από μια αμερικάνικη ομάδα.

 Στο πρώτο ημίχρονο οι αμυντικές επιδόσεις της ομάδας ήταν αστείες. Σχεδόν κάθε επιθετική προσπάθεια της Μινεσότα, κατέληγε σε τελική προσπάθεια. Ο Keane δεν έδειχνε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Οι Mykolenko και Patterson δεν έδειχναν ικανοί να κόψουν κανέναν παίκτη και μόνο ο Tarkowski προσπαθούσε να σώσει τα προσχήματα στην αμυντική γραμμή. Οι δε μέσοι Davies και Doucoure ήταν επίσης εκτός τόπου και χρόνου στα άμυντικά τους καθήκοντα. Με τέτοια αμυντική απόδοση δεν θα υπήρχε σχετικά οργανωμένη ομάδα που δεν θα έβαζε 3 γκολ σε ένα ημίχρονο. Το πρώτο μεν μπορεί να ήταν ένα μάλλον τραβηγμένο πέναλτι σε χέρι του Davies από τα 50 εκατοστά. Όμως τα άλλα δύο ήταν όμορφα γκολ ομαδικής προσπάθειας από την Αμερικάνική ομάδα Μια όμορφη επίθεση από αριστερά κατέληξε σε ένα άσχημο τάκλιν του Keane που πέτυχε αυτογκόλ. Άλλη μια καλή επίθεση της Μινεσότα κατέληξε επίσης σε γκολ μετά απο ασθενή απέκρουση του Pickford. Στην επίθεση η Έβερτον είχε αρκετές τελικές, αλλά τα τελειώματα του Gray ήταν άσχημα, όσο για τον Calvert-Lewin τελείωνε τις φάσεις όποτε του δόθηκε η ευκαιρία περισσότερο ως μοντέλο, παρά ως ποδοσφαιριστής.

 Στο δεύτερο ημίχρονο ο Lampard έκανε αρκετές αλλαγές, αλλά πάλι λίγα πράγματα είδαμε από την Έβερτον. Ο Gbamin προσπαθούσε λίγο παραπάνω και βοήθησε αμυντικά κυρίως και αυτό είναι το μόνο θετικό και άξιο λόγου. Ελάχιστα πράγματα είδαμε και απο τους νεαρούς που έπαιξαν  πέρα από μεμονωμένες ενέργειες. Αντίθετα η Μινεσότα Γιουνάιτεντ συνέχισε να βγάζει ένταση στο παιχνίδι της και προσπαθούσε να διατηρήσει το καλό σκορ. Η Έβερτον έδειξε λίγη διάθεση με τον Gordon και τον Gray που έμειναν για κάποια λεπτά στην αρχή στο δεύτερο ημίχρονο. Με το Dele να χάνει μια απίστευτη ευκαιρία.  Όμως μετά την αλλαγή τους η Έβερτον έκανε το απόλυτο τίποτα στο γήπεδο με ελάχιστες καλές επιθέσεις δέχθηκε ακόμα ένα γκολ για να μας κάνει να αναθεματίζουμε που χάσαμε τον ύπνο μας για να δούμε αυτό τον μικρό τιτανικό.

11αδα 1ου ημιχρόνου:Pickford; Patterson, Tarkowski, Keane, Mykolenko; Doucoure, Davies, Iwobi; Gordon, Calvert-Lewin, Gray

11αδα 2ου ημιχρόνου:Crellin; Holgate, Mina, Godfrey, Nkounkou; Gbamin, Warrington, Dele, Gray(Dobbin), Rondon, Gordon(Mills)

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

αφησε ενα σχολιο