1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΜΠΕΡΝΛΙ-ΕΒΕΡΤΟΝ 3-2 (ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ

ΜΠΕΡΝΛΙ-ΕΒΕΡΤΟΝ 3-2 (ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ)

 Αυτή η Έβερτον δείχνει όλο και πιο δύσκολο να αποφύγει το μοιραίο. Ένας τραγικός συνδυασμός από ατυχία, ανικανότητα, γελοία ατομικά λάθη και παίκτες κατώτερους του επιπέδου της ομάδας η έστω των περιστάσεων. Δυστυχώς μας αποδεικνύουν σε κάθε παιχνίδι πόσο πιθανό μοιάζει να ζήσουμε αυτό που δεν έχει δει Εβερτόνιαν εδώ και 68 ολόκληρα χρόνια, την Έβερτον σε χαμηλότερη κατηγορία. Στο σημερινό παιχνίδι είναι δύσκολο να συλλάβει ανθρώπινος νους πως χάθηκαν όχι μόνο ο βαθμός, αλλά το τρίποντο από μια σαφέστατα χειρότερη αλλά αποφασισμένη ομάδα.

 Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με την Έβερτον να παραχωρεί χώρο στην Μπέρνλι. Οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να εκμεταλλευτούν μόλις στο 8′ ο Westwood έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή που έφυγε άουτ. Στο 12′ ο Cornet εκτέλεσε ένα κόρνερ που κέρδισε η Μπέρνλι η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Collins με πλασέ από κοντά πέτυχε το 1-0 για τους Κλαρετς. H Έβερτον αντέδρασε γρήγορα στο 16′ ο Gordon ανατράπηκε μέσα στην περιοχή το πέναλτι καταλογίστηκε αμέσως. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Richarlison που ισοφάρισε για την ομάδα μας σε 1-1. Το πέναλτι ήταν η ψυχολογική ανάσα που χρειάζονταν οι παίκτες της ομάδας για να ανεβούν. Στο 22′ ο Richarlison δοκίμασε ένα σουτ αλλά  μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς της Μπέρνλι και έφυγε σε κόρνερ. Στο 25′ μια κάθετη πάσα του Iwobi την πήρε ο Richarlison προσπάθησε και κατάφερε να γυρίσει στον Calvert-Lewin αλλά ο επιθετικός της ομάδας μας έχασε την ισορροπία του από το τζαρτζάρισμα των αμυντικών της Μπέρνλι. Στο 38′ ο Mykolenko ανατράπηκε από τον Lennon μέσα στην περιοχή της Μπέρνλι ο διαιτητής είδε την φάση στο VAR και καταλόγισε το πέναλτι. Ο Richarlison ανέλαβε ξανά την ευθύνη και δικαιώθηκε στέλνοντας την μπάλα ξανά στα δίχτυα του Pope κάνοντας το 1-2 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

 Στο δεύτερο ημίχρονο και ένω η Έβερτον έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι στο 52′ ο Gordon ανοίγει στον Richarlison που μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά απο κοντά δεν κατάφερε να στειλει την μπάλα εντός εστίας. Στο 55′ μια στραβοσέντρα του Kenny βρίσκει στο δοκάρι χτυπάει στον Richarlison και φεύγει άουτ Στο 57′ ο Taylor πέρασε τον Kenny πάσαρε στο Jay Rodriguez που ισοφάρισε σε 2-2. Στο 62′ μια ακόμα προσπάθεια από τον Richarlison ένα ανάποδο ψαλιδάκι απομακρύνθηκε σε κόρνερ. Στο 63′ σέντρα του Mykolenko κεφαλία του Calvert-Lewin άουτ.Στο 65′ σουτ του Gordon που έφευγε μόνος του προς το τέρμα έσωσε με ηρωικό τακλιν ο Tarkowski.Στο 66′ το κόρνερ του Gordon κεφαλιά του Branthwaite άουτ. Μετά από τόσες ευκαιρίες η Έβερτον έδειχνε ότι δεν μπορεί να σκοράρει. Φυσιολογικά η Μπέρνλι διεκδίκησε τις δικές της πιθανότητες. Στο 70′ ένα σουτ  του Cornet ο Pickford απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 85′ για άλλη μια φορά ο Taylor έβγαλε μια σέντρα ο Godfrey έκανε ένα τραγικό λάθος με μια άθλα απομάκρυνση η μπάλα έφτασε στο Vydra που πάσαρε στον Cornet και διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Η Έβερτον δεν έδειξε άλλα ψυχικά αποθέματα δημιούργησε μόλις μια φάση με τον Rondon να σουτάρει αουτ στο 92′

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

αφησε ενα σχολιο