1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ Ο

ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ Ο DELE ALLI

Η Έβερτον ανακοίνωσε την απόκτηση του Bamidele Jermaine “Dele” Alli. Ο 25χρονος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 ετών με την ομάδα μας.

  Ο 25χρονος Άγγλος μέσος στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Έβερτον είπε Ανυπομονώ να ξεκινήσω και ανυπομονώ για το πρώτο μου παιχνίδι με τη φανέλα της Έβερτον.Ανυπομονώ να βοηθήσω την ομάδα και την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον νέο προπονητή Frank Lampard.”

 Ο Dele Alli ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Μίλτον Κέινς. Στα 16 του χρόνια έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Μίλτον Κέινς. Λίγες μέρες αργότερα ήρθε και το πρώτο του γκολ με την ομάδα της Λιγκ 1 εκείνη την εποχή. Την επόμενη σεζόν καθιερώνεται στην ομάδα και κάνει 37 συμμετοχές και 7 γκολ.Το Αύγουστο του 2014 είναι που τον μαθαίνει όλη η Ευρώπη όταν κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι στο ιστορικό 4-0 της Μιλτον Κέινς επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτομάτως, αρχίζει να παρακολουθείται στενά από πάρα πολλές ομάδες.

 Η Τότεναμ είναι αυτή που προλαβαίνει όλες τις υπόλοιπες και αποκτάει τον Dele Alli τον Φεβρουάριο του 2015. Tον αφήνει για το υπόλοιπο της σεζόν στην Μίλτον Κέινς. Το ξεκίνημα του στην Τότεναμ TO 2015/16 είναι φανταστικό παρόλο που προερχόταν από μια ομάδα που βρισκόταν δύο κατηγορίες πιο κάτω. Μάλιστα γρήγορα ο Roy Hodgson τον χρήζει και διεθνή. Οι εμφανίσεις του είναι εξαιρετικές και ο κόσμος της Τότεναμ βλέπει μαζί με τον Harry Kane τον ηγέτη της Τότεναμ.

 Όμως μετά  τον ημιτελικό του Παγκοσμίου κυπέλλου του 2018 κάτι συμβαίνει ο Dele Alli μοιάζει σκιά του εαυτού του και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι συνέβη. Στην αρχή όλοι μιλούσανε για κούραση όμως δεν ήταν μόνο αυτό. Ο παίκτης που είχε τον κόσμο στα πόδια του καθώς επέστρεφε σπίτι από την ευφορία της σπουδαίας πορείας της Αγγλίας ως τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 μέχρι το ζέσταμα του πάγκου της Τότεναμ με τρεις διαφορετικούς προπονητές μας κάνουν να αναρωτιόμαστε τι μπορεί να συνέβη .

 Το μεγαλύτερο πρόβλημα του παίκτη μοιάζει να είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Ο Mauricio Pochettino ειδικά το πρώτο καιρό τον έκανε να νιώθει υπεράνθρωπος και αυτό το βλέπαμε στο παιχνίδι του. Αντίθετα κατά την διάρκεια των 18 μηνών της παραμονής του στην Τότεναμ ο πάλαι ποτέ μάστερ του man management  Jose Mourinho κατέστρεψε σιγά και σταθερά την αυτοπεποίθηση του.

 Ο Dele Alli δεν είναι καθόλου τυχαίο που ήρθε στην Έβερτον, μεγαλώνοντας είχε δύο πρότυπα τον Steven Gerrard και τον Frank Lampard. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει ο νέος τεχνικός της ομάδας να πετύχει εκεί που απέτυχαν οι Mourinho, Espirito Santo και Conte. Δηλαδή να του ξαναδώσει στον 25χρονο μέσο την χαμένη του αυτοπεποίθηση. Η ηλικία του είναι καλή, η αλλαγή περιβάλλοντος βοηθάει για ένα νέο ξεκίνημα και προπονητής είναι ο παιδικός του ήρωας. Ας ελπίσουμε αυτά να φτάνουν για να δούμε στην Έβερτον τον Dele Alli που θαυμάζαμε παλιότερα.

αφησε ενα σχολιο