1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΝΕΑ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

ΝΕΑ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

 Οι παραινέσεις για αθλητικό ψυχολόγο. Ο σοβαρός τραυματισμός του Townsend. Ο διευθυντής σκάουτινγκ που επέστρεψε. Ο Πορτογάλος που ίσως δεν γυρίσει από τον δανεισμό και άλλα νέα στα γρήγορα.

Άσχημα νέα για τον μέσο της ομάδας μας Andros Townsend, που είναι το τελευταίο θύμα της απίστευτης λίστας των φετινών τραυματισμών στην Έβερτον. Η ομάδα ανακοίνωσε πως ο Άγγλος μέσος, χάνει το υπόλοιπο της σεζόν . Ο τραυματισμός που αποκόμισε στο παιχνίδι κυπέλλου με την Κρίσταλ Πάλας, είναι αυτός του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου. Να ευχηθούμε περαστικά στον μέσο της ομάδας μας.

 

Η Έβερτον επιβεβαίωσε το πρωί της Τετάρτης ότι ο πρώην παίκτης και προπονητής Terry Darracott, απεβίωσε στην ηλικία των 71 ετών. Ο Terry Darracott ήταν γέννημα θρέμμα του Λίβερπουλ. Έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 17 ετών σε μια νίκη 2-0 επί της Άρσεναλ, τον Απρίλιο του 1968. Έκανε 179 εμφανίσεις για τον σύλλογο. Μετά την αποχώρησή του από την Έβερτον το 1979, ο Darracott πέρασε μια σύντομη περίοδο με την Tulsa Roughnecks στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη συνέχεια επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ενταχθεί στο Ρέξαμ.Όταν αποσύρθηκε έγινε προπονητής, επιστρέφοντας στο Γκούντισον Παρκ για να γίνει μέλος της προπονητικής ομάδας του συλλόγου. Ο Darracott  συνέχισε να είναι μέλος του προπονητικού τιμ, που οδήγησε την Έβερτον στις χρυσές μέρες στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Εργάστηκε υπό τον Howard Kendall και τον Colin Harvey.

 

  Ο δημοσιογράφος Greg O’ Keefee προσθέτει την φωνή του στις φωνές που όλο και αυξάνονται, που πιστεύουν ότι το πρόβλημα των παικτών της Έβερτον είναι καθαρά ψυχολογικό και θα πρέπει να το αντιμετωπίσει ένας ειδικός. Ο δημοσιογράφος είπε στο podcast All together now: Ελπίζω ότι ο σύλλογος ψάχνει τη γη για τον καλύτερο ψυχολόγο – είτε είναι ο Steve Peters είτε όχι –πρέπει να ψάχνει για τον καλύτερο αθλητικό ψυχολόγο που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Βάλτε τον μέσα και βάλτε τον σύντομα. Φέρτε τους σύντομα και αφήστε τους να μπουν στα αποδυτήρια και μάθετε τι είναι αυτό που κάνει αυτούς τους παίκτες να ξεχωρίζουν. Τι συμβαίνει εδώ? «Ο Lampard δεν είναι ψυχολόγος. Αλλά, δυστυχώς, συμφωνώ μαζί σου, νομίζω ότι χρειάζονται ένα. Νομίζω ότι έχει ξεφύγει το θέμα».

 

 Ο Dan Purdy επέστρεψε στον ρόλο του ως Διευθυντής σκάουτινγκ και επιχειρήσεων στην Έβερτον. Μόλις τρεις μήνες μετά την αποχώρησή του από τη θέση. Ο Purdy ήταν μαζί με τον Brands και τον Chief Scout Gretar Steinsson αυτοί που αποχώρησαν από την ομάδα τον Δεκέμβριο, καθώς ο πρώην μάνατζερ της ομάδας Rafael Benitez προσπάθησε να μεταρρυθμίσει το προπονητικό team, το scouting και το ιατρικό στήσιμο του συλλόγου. Ο Benitez απαλλάχθηκε από τη θέση του στα μέσα Ιανουαρίου, αλλά όχι πριν αναγκαστεί ένας αριθμός προσωπικού να αποχωρήσει ή να απολυθεί. Ο Purdy ήταν στον σύλλογο για περισσότερα από επτά χρόνια, η επιστροφή του είναι μια σιωπηρή παραδοχή ότι η προσέγγιση του Benitez άφησε την Έβερτον γυμνή, όσον αφορά το scouting για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Έτσι προσλήφθηκε εκ νέου, σύμφωνα με πληροφορίες μετά από παρότρυνση του νέου διευθυντή ποδοσφαίρου, Kevin Thelwell.

 

Τεράστιες αλλαγές καθ’ οδόν για τους κανόνες του οικονομικού Fair Play με την UEFA να γράφεται πως θα εισάγει νέο σύστημα, που συνδέει τις δαπάνες των συλλόγων με τα έσοδα. Ένα άρθρο στους New York Times γράφει ότι οι «δαπάνες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, δεν θα μπορούν να ξεπεράσουν το 70 τοις εκατό των εσόδων τους» σύμφωνα με τους ανανεωμένους κανόνες της UEFA. Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε για πιθανές αλλαγές στο FFP θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν αυτή την φορά θα υπάρξουν όντως αλλαγές.

 

 Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας φέρεται να επιθυμεί τη μόνιμη απόκτηση του τερματοφύλακα της Έβερτον, Joao Vιrginia. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας πέρασε τη φετινή σεζόν ως δανεικός στην πρωταθλήτρια της Primeira Liga, κάνοντας επτά εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Σύμφωνα με την A Bola, , η Σπόρτινγκ ενδιαφέρεται να κρατήσει τον Vιrginia και μετά την φετινή σεζόν.

.

 

 

Τις πρώτες του συμμετοχές με την Εθνική ομάδα του Μάλι αναμένεται να κάνει ο Abdoulaye Doucoure στα δύο παιχνίδια για τα προκριματικά του Μουντιάλ με την Τυνησία. Ο Doucoure έχει αγωνιστεί αρκετές φορές με τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας, αλλά βλέποντας καθώς περνάνε τα χρόνια τις πιθανότητες να κληθεί με την Εθνική Γαλλίας να μειώνονται αποφάσισε να  παίξει για την αφρικανική χώρα που είναι η πατρίδα των γονιών του.

αφησε ενα σχολιο