1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΒΕΡΤΟΝ

 Το συμβούλιο φιλάθλων του συλλόγου (Fan advisory board) κατέθεσε μια σειρά από ερωτήσεις που τέθηκαν εκ μέρους των φίλων της ομάδας, στην ανάγκη για διαφάνεια στην ‘Εβερτον. Ότι ερώτηση μπορεί να έχει ο μέσος φίλος της ομάδα απαντήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας που προσπάθησε να εξηγήσει τα πάντα σε σχέση με την αγαπημένη μας ομάδα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ Η ΚΑΠΟΙΟ ΟΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ;

Ο σύλλογος σχεδιάζει όλα τα σενάρια με βάση όλες τις πιθανές τελικές θέσεις της Πρέμιερ Λιγκ, δεδομένων των σημαντικών οικονομικών επιπτώσεων που έχουν οι τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος. Ωστόσο, οι φιλοδοξίες του συλλόγου είναι πιο υψηλές από την αποφυγή του υποβιβασμού, καθώς  υπάρχει στην πραγματικότητα ένα όραμα για την επαναφορά της Έβερτον στην ελίτ του ποδοσφαίρου.

ΠΟΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΒΕΡΤΟΝ (Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ Η Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ);

 Η Έβερτον δεν διοικείται από ένα μόνο άτομο. Τόσο ο κ. Moshiri όσο και ο κύριος Kenwright έχουν τους δικούς τους αντίστοιχους ρόλους ως μεγαλομέτοχος και πρόεδρος στην ομάδα. Η επιχειρησιακή λήψη αποφάσεων είναι μια διαδικασία του ποδοσφαιρικού συλλόγου που διαχειρίζεται η εκτελεστική ηγετική ομάδα, με επικύρωση και υπογραφή βασικών αποφάσεων να παρέχονται από το διοικητικό συμβούλιο.

ΓΙΑΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙ;

  Ο σύλλογος έχει χρήματα να ξοδέψει, αλλά πρέπει να λειτουργήσει σύμφωνα με τις οικονομικές παραμέτρους που ορίζει η Premier League και η UEFA. Τα τελευταία επτά χρόνια, ο σύλλογος έχει περάσει μια μεταβατική περίοδο με σημαντικές επενδύσεις τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Στα πρώτα στάδια αυτής της επένδυσης συνήθως δεν δημιουργούνται άμεσες οικονομικές αποδόσεις, κάτι που το βλέπουμε στις ζημίες που αναφέρονται στους ετήσιους λογαριασμούς.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ;

 Τον  περασμένο μήνα, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Farhad Moshiri είπε στην συνέντευξη στο κανάλι της Έβερτον στο youtube ότι το κόστος του γηπέδου είναι 760 εκατομμύρια £, ποσό αρκετά ανεβασμένο σε σχέση με τα 505 εκατομμύρια που γράφηκε ότι η Έβερτον είχε συμφωνήσει με την κατασκευάστρια εταιρία, Laing O’Rourke.Η συγκεκριμένη δήλωση που ανασκεύασε το κόστος προς τα πάνω έχει πυροδοτήσει πολλές εικασίες εν μέσω φημών που γράφουν ότι το κόστος δεν μπορούσε να συγκρατηθεί εξαιτίας του πολέμου, αλλά και ότι η περίφημη συμφωνία με την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρία του έργου Laing O’Rourke δεν περιλάμβανε το σύνολο της κατασκευής.  Έτσι ήταν καίρια η ερώτηση του συμβουλίου φιλάθλων του συλλόγου (Fan advisory board).Ποιό είναι τελικά το κόστος του γηπέδου; Μια ακόμα ερώτηση που γράφεται ως φήμη είναι οτι το γήπεδο δεν ανήκει στην Έβερτον αλλά σε κάποια Holding company που δεν ανήκει στην Έβερτον.

  Όμως το δ.σ της ομάδας υποστηρίζουν  “Το κόστος του νέου γηπέδου δεν έχει ανέβει κατά 50%. Τα έξοδα κατασκευής του γηπέδου δεν έχουν άλλαξει. Τον Απρίλιο του 2022, η Έβερτον υπέγραψε συμφωνία με τη Laing O’Rourke που προέβλεπε το τελικό κόστος στο γήπεδο. Στην πρόσφατη συνέντευξη με τον κ. Moshiri αναφέρθηκε ένας αριθμός που έλαβε υπόψη το κόστος της κατασκευής του γηπέδου αλλά και τον σχεδιασμό και την προετοιμασία του έργου, την χρηματοδότηση, τις βοηθητικές και πιθανές εξελίξεις στην τοπική περιοχή. Σύμφωνα με το προϋπολογισμό που έχει στη διάθεσή της η ομάδα για το έργο, δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στο κόστος κατασκευής του γηπέδου

 Σχετικά με το που ανήκει το γήπεδο η απάντηση του δ.σ ήταν ξεκάθαρη “Το νέο στάδιο της Έβερτον ανήκει στην «Everton Stadium Development Ltd», η οποία είναι εξ ολοκλήρου θυγατρική της Έβερτον”

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΒΕΡΤΟΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2ο ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ, ΟΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ;

  Αυτό δεν είναι ακριβής αντανάκλαση της κατάστασης. Τα δ.σ σε όλη την Πρέμιερ Λιγκ είναι πολύ διαφορετικά. Ορισμένοι έχουν περισσότερους διευθυντές από άλλους, ενώ άλλοι μπορεί να έχουν μη εκτελεστικά στελέχη που δεν βρίσκονται στο δ.σ. Επομένως, είναι αδύνατο να κάνουμε μια άμεση σύγκριση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

  Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ο Kevin Thelwell και η ομάδα του άρχισαν να εντοπίζουν πιθανούς στόχους Ιανουαρίου μόλις τελείωσε η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος. Η πρόσληψη παικτών είναι μια συνεχής διαδικασία που δεν σταματά ποτέ. Από την αρχή, είχαμε ένα σαφές σχέδιο για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, το οποίο ήταν να επικεντρωθούμε στην προσθήκη παικτών που θα μπορούσαν να βελτιώσουν σημαντικά και άμεσα την αρχική μας ενδεκάδα. Αυτό θα ήταν πρόκληση σε μια πολύ περιορισμένη αγορά. Ο σύλλογος είχε μια συμφωνία για τον Arnault Danjuma που απέτυχε όταν ο παίκτης άλλαξε γνώμη της τελευταία στιγμή και πήγε στην Τότεναμ, έτσι υπήρχε μόνο μια πολύ μικρή ομάδα διαθέσιμων παικτών που θα μπορουσαν να βελτιώσουν την πρώτη μας ενδεκάδα. Οι προσπάθειές μας εμποδίστηκαν από το γεγονός ότι η διαπραγματευτική μας ισχύς επηρεάστηκε από την ευθύνη μας να παραμείνουμε συμμορφωμένοι στους κανόνες κέρδους και βιωσιμότητας. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε παίκτες που ξέραμε ότι ήταν διαθέσιμοι αλλά εμείς γνωρίζαμε ότι δεν είχαν την απαραίτητη ποιότητα για να επηρεάσουν θετικά την ομάδα μας. Ο Sean Dyche συμφώνησε με την προσέγγιση του συλλόγου να μην υπογράψει παίκτες που δεν θα βελτίωναν την αρχική ενδεκάδα και ότι «ένιωθε ότι η ομάδα που κληρονόμησε έχει περισσότερη ποιότητα από την θέση μας στο πρωτάθλημα τη στιγμή της άφιξής του». Ο σύλλογος απαντάνε από το δ.σ “Είναι ανοιχτός για την κατάσταση των οικονομικών του, δεν υπόκειται σε «ειδικά μέτρα» και δεν είναι «υπο-χρηματοδοτούμενος”.

EXEI O ΟΥΣΜΑΝΟΦ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΒΕΡΤΟΝ;

 Παραμένοντας στα οικονομικά ζητήματα, σχετικά με τον Ουσμάνοφ και την Έβερτον, είπαν: «Ο κ. Ουσμάνοφ δεν έχει κανένα οικονομικό συμφέρον στην Έβερτον.Ο κ.Ουσμάνοφ δεν έχει πάρει ποτέ συνεντεύξεις από πιθανούς προπονητές για την Έβερτον ή υποψήφιους για οποιαδήποτε άλλη θέση εντός του συλλόγου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΙΤΙ Ο ΣΕΙΧΗΣ ΜΑΝΣΟΥΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΕΡΤΟΝ AΛΛΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ BILL KENWRIGHT ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ;

 Σύμφωνα με την απάντηση του δ.σ ο Σείχης Μανσουρ δεν υπέβαλε προσφορά πριν προχωρήσει στη αγορά της Μάντσεστερ Σίτι. Δεν υπήρξε ποτέ απαίτηση ως μέρος των συζητήσεων με οποιοδήποτε μέρος και αν έγιναν σχετικά με την πώληση της ομάδας από τον Bill Kenwright να παραμείνει πρόεδρος.

 

1 Response

  1. Κωστας

    Απαντήσεις γραφείο τύπου νέας Δημοκρατίας δεν απάντησαν τίποτα όπως κ η συνέντευξη του μοσιρι πριν ένα μήνα

αφησε ενα σχολιο