1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ

ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ

 Μάλλον ελάχιστοι ακόμα και από τους πιο φανατικούς φίλους της ομάδας, θυμούνται ένα ακόμα μεγάλο ταλέντο που έβγαλε η ακαδημία της ομάδας, τον μέσο Billy Kenny. O 49χρονος πλέον Άγγλος μέσος ήταν άλλο ένα προϊόν της ακαδημίας που δεν κατάφερε να νικήσει τους δαίμονες του και έτσι ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ταλέντο, δεν έδωσε παρά ελάχιστα πράγματα στην ομάδα μας.

 Ο Kenny το 1992 στα 19 του χρόνια έκανε το ντεμπούτο του με την Έβερτον σε ένα εντός έδρας παιχνίδι με την Κόβεντρι.Τότε ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της ομάδας. Η φήμη του μεγάλωσε ακόμα περισσότερο όταν ανακηρύχθηκε  παίκτης του αγώνα στο πρώτο Merseyside derby της νεοσύστατης τότε Premier League. Ο συμπαίκτης του στην ομάδα Peter Beardsley τον είχε παρομοιάσει με τον Gascoigne κολλώντας του του παρατσούκλι “Goodison Gazza”. Ωστόσο, η καριέρα του Kenny άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα πολύ γρήγορα όλα ξεκίνησαν από έναν τραυματισμό στην αρχή και αργότερα από τη χρήση κοκαΐνης και αλκοόλ. Παρά το πέρασμα του από κλινική αποτοξίνωσης απέτυχε να επαναφέρει την καριέρα και αφέθηκε ελεύθερος. Με μόλις 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 4 συμμετοχές στο κύπελλο.Ακολούθησε ένα πέρασμα μια σεζόν την Όλνταμ.Μετά βρέθηκε ακόμα πιο χαμηλά στην Μπάροου και μόλις στα 21 σταμάτησε το ποδόσφαιρο.

 Για τους εθισμούς του, αλλά και για το άδοξο τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας μίλησε πρόσφατα σε συνέντευξη του στην Liverpool Echo. Συγκεκριμένα δήλωσε “Ποτέ δεν ήπια μπύρα μέχρι να φτάσω στην πρώτη ομάδα της Έβερτον. Ήταν κάτι συνηθισμένο. Ήμουν παιδί εκείνη την εποχή. Τότε όμως ήπια αλκοόλ και έκανα κοκαΐνη για 25 χρόνια ασταμάτητα. Ασταμάτητα. Είμαι έκπληκτος που είναι ακόμα ζωντανός. Μόλις σηκωνόμουν, έπινα, έπινα για δύο ημέρες, για τρεις ημέρες, κοιμόμουν για δύο ημέρες, έτρωγα κινέζικο φαγητό και επέστρεφα στα ίδια. Ήμουν εγωιστής. Το μόνο που ήθελα ήταν αλκοόλ και ναρκωτικά. Πλέον, στα 49 μου είμαι νηφάλιος και αυτό είναι υπέροχο. Ξέρω πού έκανα λάθος όταν ήμουν νεότερος. Μπορώ να δω καθαρά ότι χρειαζόμουν βοήθεια, αλλά η βοήθεια δεν ήταν εκεί για μένα. Πήρα μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Έπαιξα για την Έβερτον και κανείς δεν μπορεί να μου το πάρει αυτό. Το απόλαυσα. Τώρα αυτή είναι μια άλλη φάση της ζωής μου και αρχίζω να την απολαμβάνω. Έχω ακόμα τις κακές μου μέρες, όπου έχω να δουλέψω πολύ σκληρά για να παραμείνω υγιής και νηφάλιος, αλλά νιώθω ότι η ζωή μου πηγαίνει πολύ καλά”

αφησε ενα σχολιο