1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΙ…ΜΑ

ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΙ…ΜΑ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ

Η διαχρονική ποιότητα του Gueye δίνει στη νεοσύστατη ομάδα της Έβερτον και του Frankie Lampard μια παλιομοδίτικη πινελιά αλλά με ποιότητα και ηρεμία στο χώρο της μεσαίας γραμμής της ομάδας,κάτι που δεν αναπληρώθηκε ποτέ ύστερα από την μεταγραφή του στην Παρί.

Ήταν σχεδόν στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων , με τη Γουέστ Χάμ να χρειάζεται ένα γκολ για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, όταν ο Gianluca Scamacca έκανε κάτι που μπορεί να ευχόταν να είχε κάνει κάποιος πολύ νωρίτερα. Σε μια εναέρια διεκδίκηση ισοπέδωσε τον Idrissa Gueye.

Αυτό δεν βοήθησε καθόλου την προσπάθειά των σφυριών για ισοφάριση μάλιστα, κατανάλωσε πολύτιμο χρόνο, ενώ ο Ιταλός εισέπραξε την κίτρινη κάρτα για αυτή του την ενέργεια, αλλά ίσως τον έκανε να νιώσει κάπως καλύτερα γιατί αν υπήρχε ένας τρόπος για να σταματήσει τον Gueye, ήταν ο μόνος που βρήκε η West Ham. Βέβαια ο Ιταλός φόρ ύστερα από το χτύπημα στον Γκανέζο μέσο της Everton δέχτηκε άμεσα την επίθεση προς το πρόσωπο του από τους συμπαίκτες του Gana, με τον Tarkowski να έχει λοκάρει τον Ιταλό και να είναι έτοιμος να πιαστεί στα χέρια μαζί του, δείχνοντάς μας με την άμεση του επέμβαση και το πάθος του να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του το πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα μας.

 Σε μια μέρα που η Everton αναβίωσε το παρελθόν της, όταν υποδέχθηκε δύο από τους καλύτερους υπηρέτες της στον 21ο αιώνα, το δεύτερο πλήρες ντεμπούτο του Gueye έφερνε τη γευση της ήττας στον David Moyes. Πολλές υπογραφές της Έβερτον στην εποχή μετά τον Moyes ήταν τόσο άθλιες που το μόνο χειρότερο από το να τις αγοράσεις μια φορά θα ήταν να τις αγοράσεις για δεύτερη φορά. Δεν υπάρχουν φωνές για την επιστροφή του Davy Klaassen ή του Jean-Philippe Gbamin, του Cenk Tosun ή του Moise Kean, του Yannick Bolasie ή του Ashley Williams και ακόμα κ άλλους πολλούς… Ο Gueye όμως είναι διαφορετικός: Είναι το καλύτερο κομμάτι της κληρονομιάς του Steve Walsh, από την άτυχη εποχή του ως διευθυντής ποδοσφαίρου, είναι μια από τις καλύτερες αγορές της εποχής του Farhad Moshiri.

Αν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που ξόδεψαν μισό δισεκατομμύριο και σπατάλησαν μεγάλο μέρος του σε κακές μεταγραφές και σε πολύ κακές μεταγραφές ίσως ο Gueye να είναι η καλύτερη μεταγραφή αυτής της εποχής και  αυτό γιατί εκτός της ποιότητας που διαθέτει ως ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε την πρώτη φορά για περίπου 7 εκατομμύρια λίρες και τη δεύτερη για 2 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή αποκτήθηκε δυο φορές και δαπανήθηκαν τα μισά από κάτι παλτά χουντάλα που μας έχουνε φέρει…

Η επιστροφή του θα μπορούσε να περιγραφεί με αριθμούς, με τάκλιν, αναχαιτίσεις και αποκρούσεις ή ακόμη και με πάσες και ποσοστό ολοκλήρωσης πάσας, όταν όμως ουσιαστικά με την απόδοση του στον αγώνα με τη West Ham έδειξε το πόσο ποιότητα διαθέτει ως παίκτης και την αθόρυβη δουλειά που κάνει στο παιχνίδι της Everton. Αυτό μπορεί να ήταν εμφανές σε κάποιους και σε κάποιους άλλους όχι. Στον David Moyes όμως σίγουρα θα ήταν εμφανές και αυτό γιατί είδε τον Βραζιλιάνο των 50 εκατομμυρίων λιρών Lucas Paqueta, ο οποίος αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά που έχει κάνει ποτέ ο Moyes, να εξουδετερώνετε από τον Gueye, ο οποίος έκανε τον Βραζιλιάνο  να πνιγεί στην αναποτελεσματικότητα και να αναγκάζει τον Σκωτσέζο τεχνικό να τον αποσύρει στον πάγκο.

Ο Lampard πιστευει πολυ στον Gueye : ” Πιστεύω ότι θα γίνει ακόμα καλύτερος, δήλωσε .

Έχει παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ και το να μείνει εκτός για μερικά χρόνια με διαφορετικό ρυθμό πρωταθλήματος, δεν είναι εύκολο, αλλά νομίζω ότι έπαιξε πολύ καλά: ποιότητα στην μπάλα, ήρεμος με την μπάλα, επίγνωση θέσης εκτός μπάλας και ικανότητα να κερδίζει την μπάλα πίσω

Μπορεί ο Γκανέζος να μην έκανε το τέλειο παιχνίδι κόντρα στη West Ham , κάνοντας κάποια λάθη, όμως έδειξε τη διαφορά που μπορεί να κάνει ένας αμυντικός μέσος υψηλού επιπέδου. Η Έβερτον δεν τερμάτισε ποτέ κάτω από την πρώτη οκτάδα κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του στο Γκούντισον Παρκ αλλά από τότε που έφυγε…..

Τώρα βρισκόμαστε στη 13η θέση και μάλιστα αυτή είναι η υψηλότερη θέση μας μέσα στο 2022. Μπορεί να μη τερματίσουμε πάνω από την 8η θέση όμως το σίγουρο είναι ότι ο Ιdrissa Gana Gueye είναι ειδικός στο να κάνει τους αντιπάλους να παίζουν άσχημα….οπότε ποτέ μη λέμε ποτέ..!!


 

 

 

 

 

 

αφησε ενα σχολιο