1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΝΦΙΛΝΤ

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΝΦΙΛΝΤ

Ένα Σάββατο με σημερινή ημερομηνία στις 17 Νοεμβρίου 1894 η Έβερτον πήγε για πρώτη φορά ως φιλοξενούμενη στο Άνφιλντ. Μόλις 2 χρόνια νωρίτερα οι μπλε είχαν μετακομίσει στο Goodison park.

Ήταν μόλις η δεύτερη φορά που η Λίβερπουλ και η Έβερτον θα έπαιζαν μεταξύ τους σε επίσημο παιχνίδι. Η νεοφώτιστη Λίβερπουλ έχει μόλις ανεβεί στην μεγάλη κατηγορία. Το πρώτο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ είχε γίνει πριν 1 μήνα με νίκη 3-0 της Έβερτον. Το δεύτερο έγινε στο Άνφιλντ μπροστά σε 30 χιλιάδες κόσμο. Η Έβερτον ήταν το φαβορί για την νίκη όμως κολλάει στην ισοπαλία. Η ομάδα μας προηγήθηκε 2 φορές με τον Kelso στο 30′ και τον Latta στο 70΄.  Όμως η Λίβερπουλ ισοφάρισε με γκολ των Hannah στο 55′ και Ross στο 87′ .

 Το τέλος της σεζόν βρήκε την Λίβερπουλ να επιστρέφει στην δεύτερη κατηγορία. Η Έβερτον τερμάτισε 2η πίσω από την πρωταθλήτρια Σάντερλαντ. Όμως σίγουρα ήταν ένα διαφορετικό ντέρμπι, η Λίβερπουλ ήταν και αυτή στα μπλε. Μια και αυτά ήταν τα χρώματα της. Οι κόκκινοι στα πρώτα τους χρόνια ήταν μπλε, φορούσαν δηλαδή ίδια χρώματα με την Έβερτον. Είναι γνωστό ότι ο ιδρυτής της Λίβερπουλ και πρώην πρόεδρος της Έβερτον John Houlding αρχικά έδωσε στην ομάδα του, και το ίδιο όνομα Έβερτον Αθλέτικ. Όμως ο τότε πρόεδρος της Έβερτον George Mahon είχε προλάβει να το κατοχυρώσει στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία και έτσι αναγκαστικά άλλαξε το όνομα σε Λίβερπουλ.

αφησε ενα σχολιο