1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (6 ΜΑΪΟΎ)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (6 ΜΑΪΟΎ)

 Στις 6 Μαΐου του 1985 η Έβερτον έπαιζε στο Goodison park με την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς και παρόλο που ήταν Δευτέρα, 50.514 θεατές(επιτρέπονταν οι όρθιοι) είχαν στριμωχθεί για να δουν το παιχνίδι.

  Το διακύβευμα ήταν μεγάλο καθώς με νίκη η Έβερτον εξασφάλιζε το 8ο πρωτάθλημα στην ιστορία της . Μια νίκη που ήρθε με γκολ των D.Mountfield με σουτ στο 24′  από το ύψος της μικρής περιοχής. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε προς το τέλος του αγώνα όταν στο 82′ ο Gream Sharp με κεφαλιά πέτυχε το τελικό 2-0.

 Στην τελική βαθμολογία η Έβερτον τερμάτισε στην πρώτη θέση (90 βαθμοί) με 13 βαθμούς διαφορά από τις ισόβαθμες 2η Λίβερπουλ και 3η Τότεναμ (77 βαθμοί) ενώ στην 4η θέση τερμάτισε με 76 βαθμούς  η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Έβερτον είχε μια εκπληκτική επίθεση μια και σε 42 παιχνίδια πέτυχε 88 γκολ.Είναι αξιοσημείωτο ότι 5 παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό τερμάτων (Trevor Steven,12) (Derek Mountfield, 10) (Kevin Sheedy,11) (Andrian Heath,11),(Greame Sharp, 21)  Έμεινε αήττητη στο πρωτάθλημα μεταξύ της Boxing Day (26 Δεκεμβρίου) και τα μέσα Μαΐου, για 28 αγώνες,

 Η Κούινς Πάρκ Ρέιντζερς που ήταν αντίπαλος της Έβερτον εκείνη την μέρα δεν ήταν αδιάφορη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, μια και έδινε μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, τελικά τα κατάφερε μένοντας ένα βαθμό πάνω από την ζώνη.

 Δείτε στο βίντεο τα γκολ και τους πανηγυρισμούς μετά το παιχνίδι.

 

αφησε ενα σχολιο