1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ Ο MOSHIRI

ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ Ο MOSHIRI

 Δημοσίευμα της εφημερίδα Guardian αναφέρει πως η αστυνομία κυρώσεων του Υπουργείου Οικονομικών «ελέγχει» τα οικονομικά του ιδιοκτήτη της ομάδας Farhad Moshiri.

 Ο Farhad Moshiri φέρεται να είναι «άτομο ενδιαφέροντος» για την ειδική μονάδα της αστυνομίας κυρώσεων του Υπουργείου Οικονομικών, για διασυνδέσεις με τον υπό τιμωρία ολιγάρχη Alisher Usmanov. Στον Ουζμπεκο επιχειρηματία και πρώην συνεργάτη του Moshiri έχουν επιβλήθηκαν κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ε.Ε και τις ΗΠΑ μετά την περσινή εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις αδιαμφισβήτητες σχέσεις του με τον πρόεδρο της Ρωσίας,Βλαντιμίρ Πούτιν.  Στον Usmanov έχει επίσης απαγορευτεί η είσοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Σεπτέμβριο του 2021, καθώς η παρουσία του «δεν κρίθηκε ευνοϊκή για το δημόσιο καλό».

  O Guardian, πριν μήνες είχε κυκλοφορήσει ένα ρεπορταζ που ήθελε τον Usmanov να είναι παρόν στις συνεντεύξεις για την πρόσληψη προπονητή στην Έβερτον (θυμηθείτε το εδώ). Η γνωστή εφημερίδα  τότε σε συνδυασμό με τα διαρροή των λεγόμενων paradise papers (13,5 εκατομμύρια έγγραφα που διέρρευσαν) που έλεγαν ότι ο Usmanov είχε κάνει δώρο στον Moshiri το ποσοστό του στην Άρσεναλ. Είχε αναρωτηθεί αν στην πραγματικότητα είναι ο Moshiri ιδιοκτήτης της Έβερτον η αν είναι ο Usmanov.

 Όσον αφορά την Έβερτον υπάρχει ένα σενάριο που θα μπορούσε να δει τον Farhad Moshiri να χάνει τον πλήρη έλεγχο του συλλόγου χωρίς να λάβει ούτε μια δεκάρα, παρά το γεγονός ότι εκτός απο την ομάδα έχει επενδύσει και στην κατασκευή γηπέδου. Η περίπτωση του είναι πιθανόν να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο όπως η περίπτωση Abramovich στην Τσέλσι με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της Τσέλσι να είναι και η κατάσχεση του συλλόγου κάτι που για όσου θυμούνται σήμαινε εκείνη την εποχή ότι η Τσέλσι δεν μπορούσε να πουλήσει ούτε εισιτήρια αγώνων.

 

αφησε ενα σχολιο